Moukarikultaa! Silja Kosonen heitti ykköseksi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla SE-tuloksella


16-vuotias Silja Kosonen heitti kultaa alle 18-vuotiaiden EYOF-kisoissa Azerbaidzanin Bakussa torstai-iltana Suomen ennätys -tuloksella.
Etusuora: 25.07.2019 20:28Yleisurheilu
Moukarikultaa! Silja Kosonen heitti ykköseksi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla SE-tuloksella
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Silja Kosonen
Someron Esan 16-vuotias Silja Kosonen jatkoi Suomen hurjaa menestysiltaa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla. Kosonen heitti naisten moukarifinaalissa ylivoimaisesti kultaa Suomen ennätyksellä 72,35. Kilpailun kakkonen oli Italian 16-vuotias Rachele Mori tuloksella 69,04.

Ennen Kososen kultaa Suomi ehti saavuttaa keskiviikon alkuillassa jo kaksi mitalia, kun Saga Vanninen voitti seitsenottelun ja Nea Lento oli pituushypyn kolmas.

Kososen tulos on myös alle 18-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Myös entinen 3 kg:n moukarin ennätys (71,46) oli Kososen nimissä. Edellisen SE:n Kosonen heitti toukokuussa Somerolla.

Kosonen oli finaalissa väkevässä ja varmassa vireessä. Parhaansa Kosonen heitti viimeisellä heitollaan, mutta olisi voittanut kultaa ilman viimeistä heittoaankaan. Ennen finaalia ikäluokan Euroopan kärkitulosta hallussaan pitänyt Kosonen jatkaa finaalin jälkeen listan kärjessä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta