Simo Lipsanen hätyytteli SE-lukemia Ranskassa – Neziri avasi kautensa aidoissa

Nooralotta Neziri, Simo Lipsanen ja Ella Junnila kilpailivat perjantaina Ranskassa Meeting de l´Eure -nimisessä kilpailussa.
Etusuora: 01.02.2019 23:17Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Simo Lipsanen
Miesten kolmiloikkakisan vei nimiinsä Simo Lipsanen hienolla tuloksella 16,78. Lipsasen sarjaan mahtui kolme onnistunutta hyppyä lukemin 16,78 – 16,33 – 16,29. Lappeenrannan Urheilu-Miesten pomppukoneen Suomen ennätys lukemat ovat 16,84 (2017). Lipsasen perjantainen tulos ylittää selvästi myös EM-hallirajan.

Kilpailussa Lipsanen jätti taakseen kovia nimiä, sillä kisassa oli mukana muun muassa Nelson Evora, joka sijoittui toiseksi tuloksella 16,61 ja Ranskan Teddy Tamgho (neljäs, 16,45). Molemmat miehistä ovat voittaneet urallaan useita arvokisoja.

Aidoissa Nooralotta Neziri juoksi alkuerässä tuloksen 8,14, jolla selvitti tiensä finaaliin. Myös finaalissa Neziri kellotti saman ajan ja sijoittui toiseksi. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Evonne Britton ajalla 7,96. EM-hallien tulosraja on 8,20.

Ella Junnila oli korkeuskilpailun neljäs tuloksella 180, jonka hän ylitti kolmannella yrityksellään. 20-vuotias Junnila on hypännyt aikaisemmin hallikaudella tuloksen 190. Ranskan korkeuskisan voiton vei Kreikan Tatiana Gousin – 192.

Perjantaina kilpailtiin myös Berliinissä kovatasoisissa kilpailuissa. Naisten 60 metrin aitojen voittoon juoksi Saksan Pamela Dutkiewicz maailman kärkituloksella 7,89. Myös naisten pituudessa tehtiin maailman kärkitulos, kun Saksan Malaika Mihambo hyppäsi huipputuloksen 699. Viime vuonna Mihambo hyppäsi ulkoradoilla ennätyksekseen täsmälleen saman lukeman.