SM-hallit: Seipäässä kova kaksintaistelu


Joel Sippola: 15.02.2018 18:00Yleisurheilu
SM-hallit: Seipäässä kova kaksintaistelu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Viikonloppuna on aika kisata aikuisten SM-mitaleista Helsingin Liikuntamyllyssä. Kilpailut alkavat lauantaina klo 13.00. Tässä ennakossa pureudutaan naisten kenttälajeihin.

Korkeus

Naisissa tilastokärkenä on 21-vuotias Elina Kakko. Hän on sivunnut talven aikana neljän vuoden takaista ennätystään (185). Mitaleille ovat vahvasti tyrkyllä kokeneet Elina Smolander sekä kaksinkertainen sisäratojen kultamitalisti Laura Rautanen. Korkeuskisaan on ilmoittautunut myös SE-nainen Linda Sandblom, joka ei ole kilpaillut vielä kertaakaan talven aikana.

Seiväs

Alkukauden hyppynsä kanssa tuskaillut Minna Nikkanen on äitynyt viime aikoina hyvään vireeseen. Viikko sitten hän ylitti 431 ja muutama päivä myöhemmin naisen kauden parhaaseen tuli 14 senttiä lisää. Peräti 11 sisäratojen Suomen mestaruutta napannut Nikkanen oli viime vuonna Jyväskylän SM-hallien aikaan ulkomailla kisaamassa, joten kahdeksan vuoden kultaputki meni poikki. Birminghamin MM-halleihin vaadittaneen hyppy päälle 460. Lauantaina mestaruudesta tullaan käymään kova vääntö Nikkasen sekä viime vuoden voittajan Saga Anderssonin kesken.

Pituus

Kaksinkertainen 60 metrin aitojen hopeamitalisti Matilda Bogdanoff voi hyvinkin kirkastaa nuo mitalit kullaksi viikonloppuna. Viime vuoden Kalevan kisojen mestari tinttasi äskettäin hiekkalaatikkoon sisärataennätyksensä 621, joka on myös kauden tilastokärki. Bogdanoffia haastanee kovemmin Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen. Noteerattava nimi on viime vuonna nuorten olympiafestivaalien korkeudessa sekä kolmiloikassa komanneksi hypännyt Jessica Kähärä. Mikkelin Kilpa-Veikkojen 16-vuotias monilahjakkuus on tuloksella 606 hallitilaston kolmantena.

Kolmiloikka

Talven aikana kahdesti tositoimissa ollut Kristiina Mäkelä on tyrkyllä kolmiloikan mestariksi viidettä kertaa hallissa. Tällä hallikaudella parhaimmillaan 13.80 hypännyt Orimattilan Jymyn hyppääjä mielii Helsingissä myös pääsyä MM-halleihin, mikä varmistuisi yli 14 metrin vedolla. Mäkelän takana SM-hopea lienee olevan Sanna Nygårdin näpeissä, mutta pronssista tullaan käymään tiukka taistelu esimerkiksi Saara Hakasen ja Emma Pullolan kesken.

Kuula

Naiset: Ennakkoon ajateltuna naisten Suomen mestaruudesta tullaan käymään tiukka taistelu kauden kärkinaisen Kaisa Kymäläisen sekä Senja Mäkitörmän välillä. Mäkitörmä on saanut viime vuonna tekemäänsä edelliseen ennätykseensä (15.30) 63 senttiä lisää. Myös Kymäläinen on pukannut ennätyksensä (15.98).

Muuta

Lauantaina Kaustisilla kisataan moukarinheiton talvimestaruuskisat. Miesten kisassa nähdään viime vuonna 75.31 lingonneen Henri Liipolan vire kesken treenikauden. Naisten 22-vuotiaiden sarjassa mukana ovat parhaimmillaan 68.27 riuhtaissut Krista Tervo sekä kahden vuoden takainen nuorten MM-kolmonen Suvi Koskinen.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta