Suomen hiihtomaajoukkue lähtee Tour de Skille


Suomen hiihtomaajoukkue palaa maailmancupiin pienen tauon jälkeen ja osallistuu myös Tour de Skille.
Etusuora: 12.12.2020 09:22Hiihto
Suomen hiihtomaajoukkue lähtee Tour de Skille
Kuva: Touho Häkkinen
Iivo Niskanen.
Suomen maastohiihtomaajoukkue palaa maailmancupiin kilpailee tammikuun alussa Tour de Skillä. Tour hiihdetään 1.-10.1.2021 kolmella paikkakunnalla, Sveitsin Val Müstairissa ja Italian Toblachissa sekä Val di Fiemmessä. Yhteensä hiihtäjillä on edessä kahdeksan kilpailustarttia.

Päätös osallistumisesta on tehty yhdessä lääkärien, valmennusjohdon sekä urheilijoiden kanssa riskit huomioiden. Koronapandemian aiheuttamat terveydelliset riskit on tunnistettu. Suurimmat riskit liittyvät matkustamiseen.

”Lentomatka on heikoin kohta ja sen kautta tartunta ja karanteenikin on mahdollinen. Olemme järjestäneet joukkueelle oman kuplan kilpailumatkan eri vaiheisiin, mutta lentämisen osalta ulkopuolisia kontakteja ei voida välttää”, sanoo Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen.

Kilpailumatkalta kotiin palatessa joukkue noudattaa tiukkaa testaus- ja karanteeniprotokollaa, jolla varmistetaan, ettei mahdollisia tartuntoja levitetä lähipiiriin.

Hiihtäjät tarvitsevat kovia kilpailuja


Urheilullisesta näkökulmasta Tour de Skille osallistuminen on tärkeää; urheilijat haluavat kilpailla. Päätös ei vaikuta vain itse Tour de Skin tai kauden 2020-21 maailmancupin pisteisiin, vaan sillä on myös pidempikantoisia vaikutuksia muun muassa olympiarankingiin ja tuleviin Pekingin olympialaisiin vuonna 2022.

”Urheilijat haluavat kilpailla ja olemme laatineet joukkueelle erittäin tarkat turvallisuusohjeet. Lisäksi olemme saaneet järjesteltyä hotellit ja siirtymiset tourilla niin, että vältämme kohtaamiset meidän joukkueen ulkopuolisten henkilöiden kanssa mahdollisimman hyvin. Urheilijat tarvitsevat myös mahdollisuuden koviin kansainvälisiin kilpailuihin ajatellen MM-kilpailuja sekä joukkueena päätöstä tehtäessä arvioitiin myös kilpailemattomuuden vaikutusta tuleviin vuosiin ja muun muassa olympiarankingiin” toteaa maastohihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.

Suomen joukkue Tour de Skille julkaistaan 21.12.2020.

Aiemmin Norja ilmoitti jättävänsä Tour de Skin väliin. Ruotsi sitä vastoin aikoo lähettää joukkueen kiertueelle.

Lähde: Hiihtoliitto
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta