Muutos kisaohjelmaan - uutta kisamuotoa ei nähdäkään maailmancupissa vielä tulevana talvena


Ensi kaudelle Holmenkollenin kisoihin suunniteltu supersprintti on poistettu ampumahiihdon maailmancupin ohjelmasta.
Veijo Vaakanainen: 14.07.2020 11:02Ampumahiihto
Muutos kisaohjelmaan - uutta kisamuotoa ei nähdäkään maailmancupissa vielä tulevana talvena
Kuvituskuva: Александр Вайнер [CC0], via Wikimedia Commons
Ampumahiihdon maailmancupissa ei sittenkään nähdä tulevalla maailmancup-kaudella uutta kilpailumuotoa. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tiedotti twitterissä, että aiemmin Holmenkollenin maailmancup-viikonlopun yhteyteen suunniteltu supersprintti on poistettu kilpailuohjelmasta. Näin Oslossa kilpailtavana finaaliviikonloppuna ohjelmassa ovat perinteiset kisamuodot pikakilpailu, takaa-ajo sekä yhteislähtö.

IBU:n mukaan supersprinttiin on ehdotettu lukuisia sääntömuutoksia, minkä vuoksi sitä pitää vielä kokeilla lajin toiseksi ylimmällä tasolla IBU Cupissa, ennen kuin sen voi tuoda mukaan maailmancupin ohjelmaan.

Menneellä kaudella supersprinttiä kokeiltiin jo IBU Cupissa. Tällöin kilpailu koostui väliaikalähtönä kilpaillusta karsinnasta sekä yhteislähtönä käydystä finaalista. Karsinnassa kilpailijat hiihtivät yhteensä 3 kilometrin matkan ja ampuivat kerran makuulta ja pystystä. Finaalivaiheessa karsinnan 30 parasta kilpailivat 5 kilometrin matkan ja ampuivat kahdesti makuulta ja kahdesti pystystä.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta