Tero Seppälä säväytti Kontiolahden GP-kisoissa – Mäkäräinen kahdella sakolla voittoon

Ampumahiihdon GP-kilpailut Kontiolahdella kisattiin lauantaina hienolla suomalaismenestyksellä. Kaisa Mäkäräinen voitti ja Tero Seppälä oli kovassa venäläisseurassa upeasti toinen.
Etusuora: 17.11.2018 15:42Ampumahiihto
By Andrew Fedorov (Kaisa Mäkäräinen (FIN) & Darya Domracheva (BLR)) [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons
Miesten pikakilpailun (10 km) voitti Dmitry Malyshko. Venäläinen vuoden 2014 olympialaisten viestikisan kultamitalisti suoriutui kilpailusta ilman sakkoja. Malyshko on noussut 2010-luvun alkuvuosina useasti palkintopallille maailmancupissa. Viime vuosina miehen paras maailmancup-sijoitus on kaudelta 2016/2017, kun hän sijoittui Ruhpoldingissa kuudenneksi.

Kilpailussa upeasti toiseksi sijoittunut Suomen Tero Seppälä selvitti radan yhdellä sakolla ja jäi Malyshkosta 41,3 sekuntia. Toiseksi paras suomalainen oli Tuomas Grönman sijalla 21. Grönmanille kirjattiin kaksi sakkoa ja eroa keulaan kertyi 2.27,9.

Seppälä jätti kisassaan taakseen nipullisen kovia venäläisnimiä. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Matvey Eliseev, joka lukeutui viime vuoden olympialaisissa Venäjän joukkueeseen ja sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa sijalle 38. Suomalaisesta Eliseev jäi noin seitsemän sekuntia. Neljännen sijan kisassa nappasi Alexander Loginov. Dopingista urallaan kärähtänyt venäläinen oli viime vuoden maailmancupin kokonaiskisassa 23. Eroa Seppälään kertyi noin 15 sekuntia. Kovista venäläishiihtäjistä mainittakoon vielä seitsemänneksi sijoittunut Anton Babikov – eroa kärkeen 1.13.

Kaisa Mäkäräinen upeasti voittoon Kontiolahdella

Kaisa Mäkäräinen nappasi voiton heti kauden avauskisassa Kontiolahdella ennen laajaa venäläisrintamaa: peräti 14 seuraavaa sijaa meni venäläisille! Mäkäräisen hiihtovauhti oli totutusti rautaa, sillä hän ehti kisan ykköseksi kahdesta sakkokierroksesta huolimatta. Kisan kakkonen oli puhtaasti ampunut Irina Starikh 7,5 sekuntia Märäkäisen perässä. Kolmanneksi sijoittui Kristina Ilchenko 36,8 sekuntia kärjestä. Vuonna 2015 Kontiolahdella MM-kultaa voittanut Jekaterina Jurlova-Percht ampui neljä sakkoa ja oli 13.

Muista suomalaista Nastassia Kinnunen oli kolmella pummilla 16., Jenny Fellman kahdella ohilauksella 17. ja Laura Toivanen niin ikään kahdella ohilaukauksella 18. Venla Lehtonen jäi kärjestä 3.06 ja oli 19.

Mäkäräinen vaikuttaa olevan mainiossa kunnossa sopivasti heti maailmancup-kauden kynnyksellä. Maailmancup käynnistyy 2.12. Polkjukassa sekaviesteillä sekä henkilökohtaisilla normaalimatkan, pikamatkan ja takaa-ajokilpailuilla. Mäkäräinen on jälleen yksi suosikeista taistelussa maailmancupin kokonaisvoitosta.