Topi Raitanen avasi kautensa Dohan Timanttiliigassa - keihäässä nähtiin hirmukaari

Dohan Timanttiliigan päätöslajina juostiin 3000 metrin esteet, jossa oli mukana Suomen Topi Raitanen.
Etusuora: 13.05.2022 19:53Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Topi Raitanen juoksi Dohan Timanttiliigan 3000 metrin esteissä ajan 8.38,75 ja oli kisan 11:s. Kisan voittoon juoksi olympiavoittaja Soufiane El Bakkali ajalla 8.09,66.

Raitanen pysyi ensimmäisen kilometrin kärkiporukan mukana, mutta tippui vauhdista seuraavilla kilometreillä. Erityisesti kilpailun viimeinen kierros oli Raitasella hidas.

Raitasen ennätys on kaudella 2020 Monacon Timanttiliigassa juostu 8.16,57.

Estekilpailu oli nimilistaltaan erittäin kovatasoinen, sillä mukana oli Tokion olympialaisten viisi parasta estejuoksijaa.

Miesten keihäässä nähtiin hienoja kaaria, kun Grenadan Anderson Peters täräytti hirmukaaren 93,07. Myös kisan kakkonen Tsekin Jakub Vadlejch ylitti 90 metriä ensimmäistä kertaa urallaan 90,88. Keihäskisa heitettiin kovaan myötätuuleen.

2023-08-121500 m3:40.327.BMC Grand Prix, finaali
2023-07-293000 m esteet8:31.931.116th Kalevan kisat, National Championships, finaali
2023-07-053000 m esteet8:27.752.Motonet GP, finaali
2023-06-233000 m esteet8:39.9310.European Team Championships Division 1, finaali
2023-06-133000 m esteet8:43.4611.61st Paavo Nurmi Games, finaali
2023-06-093000 m esteet8:22.0013.Meeting de Paris, finaali