Usain Bolt janoaa jättimenestystä Pekingistä


Etusuora: 01.03.2015 10:46Yleisurheilu
Usain Bolt janoaa jättimenestystä Pekingistä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
MM -ja olympiakultia urallaan kahminut Usain Bolt avasi kilpailukautensa Jamaikan Kingstonissa lauantaina. Lajina oli 4x100 metrin viesti, jossa Boltin tähdittämä joukkue kärsi yllätystappion ajalla 38,29. Boltin ankkuriosuudeksi kellotettiin 9,7. Voittoon juoksi UTechin joukkue 38,23. Merkille pantavaa on, että Boltin viestijoukkue oli edelliskerran kärsinyt tappion vuonna 2007.

- Niin voitoista, kuin tappioistakin otetaan opiksi. En ole huolissani. Kausi on vasta alussa, Bolt totesti kilpailun jälkeen.


Boltin kauden tähtäin on Pekingin MM-kisoissa. Kisat käydään samaisella stadionilla, josta Boltilla on taskussaan kolme olympiakultaa vuoden 2008 olympialaisista. 28-vuotias pikakiituri ei kuitenkaan tyydy katselemaan silloisia saavutuksiaan, vaan janoaa entistä suurempaa menestystä.

- Asetin riman melko korkealle Pekingissä (2008). Odotan innolla paluuta sinne ja yritän juosta entistä kovempaa.

Boltin hallussa ovat 100 ja 200 metrin maailmanennätykset 9,58 ja 19,19. Molemmat ovat juostu Berliinin MM-kisoissa 2009.

Boltin haastattelu viestikilpailun jälkeen:

https://www.youtube.com/watch?v=V8e8bjenr8Q

trackalerts.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta