Vanhin elossa ollut olympiaurheilija on kuollut

Vanhin elossa ollut olympiaurheilija on kuollut


Etusuora: 22.10.2016 12:46Yleisurheilu
Vanhin elossa ollut olympiaurheilija on kuollut
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yhdysvaltoja aitajuoksijana kaksissa olympialaissa edustanut Simone Schaller on kuollut. 104-vuotias Schaller oli maailman vanhin elossa ollut olympiaurheilija. Hän oli myös ainoa elossa ollut vuoden 1932 olympiaedustaja.

Schaller esiintyi urallaan Los Angelesin (1932) ja Berliinin (1936) olympialaisissa. Los Angelesissa Schaller sijoittui 80 metrin aitajuoksussa neljänneksi, kun neljä vuotta myöhemmin nainen selviytyi välieriin samalla matkalla.

Los Angelesin kisoissa useiden henkilöiden mielestä Schaller olisi ollut juoksun kolmas, mutta tuohon aikaan vastaavat epäselvyydet olivat suhteellisen yleisiä. Kuitenkin vuonna 1984 nähtyään kuvan juoksun maaliviivalta, myös Schaller itse oli sitä mieltä, että olisi sijoittunut pronssille.

Uransa jälkeen Schaller työskenteli koulun ravintolatyöntekijänä.

deadobituary.com

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset