Ustjugov ei hiihdä Tour de Skillä - Katso Venäjän joukkue kiertueelle


Venäjän joukkue Tour de Skille on totutun kova, mutta yksi voittajasuosikki on joukosta poissa.
Etusuora: 25.12.2021 10:30Hiihto
Ustjugov ei hiihdä Tour de Skillä - Katso Venäjän joukkue kiertueelle
Kuva: Teemu Moisio (Ruka Nordic -kuvapankki)
Sergey Ustjugov (nro 5).
Venäjä marssittaa tuttuun tapaan kivikovan joukkueen Keski-Euroopan vuoden vaihteessa hiihdettävälle Tour de Skille. Naisissa Venäjän kärkikolmikko Natalia Neprjajeva, Tatjana Sorina ja Julia Stupak ovat mukana taistelemassa Tourin kärkisijoista. Itänaapurin miesyhdeksikköä johtaa alkukaudella sairastelujen myötä hieman alavireisesti esiintynyt kiertueen hallitseva mestari Aleksander Bolshunov.

Miehissä venäläisten taso on hurja ja kärkisijoille onkin tyrkyllä tukku hiihtäjiä Bolshunovin lisäksi. Yksi on kuitenkin joukosta poissa, sillä väkevästi alkukauden maailmancupissa esiintynyt Sergei Ustjugov ei ole mukana Venäjän joukkueessa. Ustjugov on ilmoittanut venäläismediassa keskittyvänsä Pekingin talviolympialaisiin ja hiihtävänsä siellä ainakin kolme matkaa.

Kiertue olisi sopinut monipuoliselle Ustjugoville mainiosti ja hän olikin etukäteiskaavailuista yksi potentiaalisimpia voittajaehdokkaita Johannes Hösflot Kläbon ja Bolshunovin ohella. Ustjugov on hiihtänyt Tourin neljä kertaa ja plakkarissa on kokonaiskilpailun sijat 2, 2, 1 ja 3.

Ustjugovin keskittymisen olympialaisiin ymmärtää, sillä hänen osallistumisensa Pyenongchangin 2018 olympialaisiin evättiin hieman kyseenalaisestikin ilman selviä perusteita venäläisurheilijoiden dopingsaagassa. Sothsissa 2014 Ustjugov hiihti ainoastaan sprintin, jossa oli viides.Venäjän joukkue Tour de Skille 2021/22


NaisetMiehet
Natalia NeprjajevaAleksander Bolshunov
Tatjana SorinaAleksei Tservotkin
Julia StupakIvan Jakimushkin
Anastasija RygalinaDenis Spitsov
Veronika StepanovaArtjom Maltsev
Lilja VasiljevaAleksander Terentjev
Jana KirpitsenkoIlja Semikov
Jekaterina SmirnovaAndrei Melnitsenko
 Gleb Retivyh

Katso myös: Tour de Ski 2021/22 ohjelma, aikataulu & joukkueet

Lähde: flgr.ru
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta