Venäjän valtiojohto mukana maansa dopingvyyhdissä


Etusuora: 09.11.2015 15:53Yleisurheilu
Venäjän valtiojohto mukana maansa dopingvyyhdissä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
WADA:n maanantaina julkaisemastaan raportista käy ilmi poikkeuksellisen laaja dopinghuijaus itänaapurissamme. WADA ehdottaakin IAAF:lle Venäjän sulkemista yleisurheilun kilpailutoiminnasta.

WADA:n mukaan dopingtoiminta on ollut valtiojohtoista. Muun muassa maan urheiluministeriä, Vitaly Mutkoa, syytetään dopingpeittelystä. Myös Venäjän tiedustelupalvelun epäilleen sekaantuneen dopingvyyhtiin.


WADA:n raportissa väitetään muun muassa, että Moskovan dopingtestausasemalla olisi tuhottu lähes 1 500 dopingnäytettä. WADA vaatii dopinglaboratorion lakkauttamista. Myös viidelle urheilijalla ja viidelle valmentajalle vaaditaan elinikäisiä kilpailu- ja toimintakieltoja.

Moskovasta on myös löydetty viitteitä toisesta dopingtestauslaboratoriosta, jonka tarkoitusperä ei ole aivan selvillä. Laboratorio kuuluu Moskovan hallinnolle ja sitä johtaa tohtori Giorgi Bezhanishvili, joka on toksikologi. Laboratorion uskotaan liittyvän dopingkäytön peittelyyn.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta