Vuokatti panostaa entistä enemmän nuorten hiihtäjien valmennukseen


Vuokatti ja Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon valmennus ovat rakentaneet yhdessä tehovalmennusohjelman, jolla vahvistetaan maajoukkueurheilijoiden päivittäisvalmennusta ja tavoitetaan maajoukkueen ulkopuolelle jääviä maastohiihtäjiä.
Etusuora: 15.05.2019 15:34Hiihto
Vuokatti panostaa entistä enemmän nuorten hiihtäjien valmennukseen
Vuokatin ja Hiihtoliiton tehovalmennusohjelman tavoitteena on vahvistaa nuorten urheilijoiden harjoittelua ja tasoittaa heidän polkuaan kohti maajoukkuetta. Tehovalmennusohjelmassa harjoittelee 12 maajoukkueurheilijaa sekä heitä haastavia urheilijoita, joiden päivittäisvalmennukseen ohjelma antaa tukea. Lisäksi ohjelma tukee 12:a Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian nuorta urheilijaa, jotka saavat tukipalveluja harjoitteluunsa.

”Haastajaryhmien laajeneminen ja ryhmän tehokas valmennus on tärkeä osa edessä olevaa hallittua sukupolvenvaihdosta. Nyt tarjotaan mahdollisuuksia mahdollisimman monelle urheilijalle satsata entistä ammattimaisemmin huippu-urheilu-uraan”, arvioi ryhmien merkitystä Olympic Training Center Vuokatin valmennusjohtaja Mikko Virtanen.

Edellä mainittujen 24 urheilijan lisäksi on perustettu kokonaan uusi Vuokatti Sport -haastajaryhmä. Ryhmään on kutsuttu 31 alle 20-vuotiasta menestysladulla olevaa urheilijaa, jotka eivät mahtuneet Hiihtoliiton maajoukkueiden valmennusryhmiin kaudelle 2019/2020. Ryhmän harjoittelun pääpaino on mittavassa leirityspaketissa.

Tarjolla laadukasta valmennusta


Ryhmien valmennuksesta vastaavat maajoukkuevalmentajat Mikko Virtanen ja vastikään valmennustiimiin Vuokatti Sportin ja Suomen Hiihtoliiton yhteistyöllä palkattu Ilkka Jarva sekä Vuokatti Sportin valmentaja Markus Vuorenmaa.

Vuokatti Sportin kasvanut liiketoiminta mahdollistaa resurssien lisäämisen suomalaisen maastohiihdon tukemiseen. Vuokatti vastaa näin myös Hiihtoliiton strategisiin tavoitteisiin, jotka kohdistuvat nuorten urheilijoiden tukemiseen ja urheilijan polun vahvistamiseen kaikilla tasoilla.

”Kasvun myötä Vuokatilla on enemmän resursseja panostaa ydintoimintaansa eli hiihtolajien menestyksen tukemiseen. Tämä kokonaisuus on investointi Suomen menestykseen tulevina vuosina”, sanoo Suomen Hiihtoliiton ja Vuokatti Säätiön hallituksen puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta