Zane Robertson juoksi debyyttipuolimaratoninsa aikaan 59.47

Zane Robertson juoksi debyyttipuolimaratoninsa aikaan 59.47


Etusuora: 01.02.2015 15:08Yleisurheilu
Zane Robertson juoksi debyyttipuolimaratoninsa aikaan 59.47
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Uusiseelantilainen Zane Robertson (s.1989) juoksi debyyttipuolimaratoninsa aikaan 59.47 Marugamessa, Japanissa. Robertsonista tuli samalla neljäs ei-afrikkalainen tunnin rajapyykin alittaja. Edellinen Uuden-Seelannin ennätys oli Rod Dixonin vuonna 1981 juoksema 62.22. Kisan voittoon kuitenkin juoksi Robertsonin kanssa samalla ajalla Kenian Paul Kuira.

Elvis lempinimeä kantavalla Robertsonilla on poikkeukselliset taustat valkoihoiseksi juoksijaksi. Hän on asunut 17-vuotiaasta asti Keniassa yhdessä kaksoisveljensä Jake Robertsonin kanssa, joka on myös ammattijuoksija. Nuoresta pitäen harjoittelu korkeassa ilmanalassa ja yhdessä maailmantähtien kanssa näyttää tuottavan hedelmää.

Zane Robertsonin parhaimpiin saavutuksiin lukeutuu viime kesän Kansanyhteisön kisojen 5000 metrin pronssi. Puolimaratonin lisäksi myös 1500 metriä on kulkenut mukavasti 3.36,53, mikä on poikkeuksellinen yhtälö tuon tason puolimaratoonarille. Robertson kilpailee seuraavan kerran helmikuun lopulla 5000 m Uudessa-Seelannissa.

Veljekset Zane ja Jake kertovat elämästään Keniassa:

https://www.youtube.com/watch?v=Hc-YF_3ZLEo

Lähde: stuff.co.nz

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset