Ampumahiihdon MM 2019: Miesten takaa-ajo - Ukrainan Pidruchnyi jättiyllätykseen, Johannes Bö suli täysin viimeisessä pystyammunnassa


Ukrainan Dmytro Pidruchnyi hiihto jättiyllätykseen miesten takaa-ajossa ampumahiihdon MM-kisoissa. Kisaa koko matkan johtanut Johannes Bö ampui viimeisellä ampumapaikalla peräti kolme ohilaukausta, menetti minuutin johtoasemasta ja putosi hopealle.
Etusuora: 10.03.2019 18:15Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM 2019: Miesten takaa-ajo - Ukrainan Pidruchnyi jättiyllätykseen, Johannes Bö suli täysin viimeisessä pystyammunnassaVeikkaus
Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tulokset


Ampumahiihdon MM: Miesten takaa-ajo 12,5 km 10.3.2019

#UrheilijaAika
1.Dmytro Pidruchnyi 🇺🇦31.54,1
2.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+8,3
3.Quinton Fillon Maillet 🇫🇷+17,7
4.Tarjei Bø 🇳🇴+18,1
5.Martin Fourcade 🇫🇷+27,8
6.Andrejs Rastugojevs 🇱🇻+40,8
7.Antonin Guigonnat 🇫🇷+47,3
8.Benjamin Weger 🇨🇭+47,8
9.Evgeniy Garanichev+48,3
10.Simon Eder 🇦🇹+49,3

Suomalaiset:
28. Tero Seppälä +2.22,8
40. Tuomas Grönman +3.26,6
47. Olli Hiidensalo +4.36,9Ennakko


Miesten pikakilpailussa ei kerta kaikkiaan nähty yllätyksiä palkintokorokkeella, kun maailmancupin pikamatkoja tällä kaudella hallinnut Johannes Thingnes Bö voitti kilpailun ja maailmancupin selkeä kakkonen Alexander Loginov oli toinen jääden 13,7 sekuntia voittajasta. Kolmanneksi ylsi Ranskan Quentin Fillon Maillet, joka jäi Bösta 16,5 sekuntia.

Pikakilpailun ainoa yllättäjä oli Ukrainan Dmytro Pidruchnyi, joka teki elämänsä hiihdon ja jäi vain 0,3 sekunnin päähän uransa ensimmäisestä MM-mitalista. Ukrainalainen on tunnettu hyvänä ampujana, mutta lauantain hiihtovauhti tuli kaikille täysin puskista.

Poimintoja lähtölistalta:
1. Johannes Bö
2. Alexander Loginov +13,7
3. Quentin Fillon Maillet +16,5
4. Dmytro Pidruchnyi +16,8
5. Simon Desthiuex +24,8
6. Martin Fourcade +32,5
7. Erlend Bjöntegaard +34,8
8. Erik Lesser +44,7
9. Arnd Peiffer +47,3
10. Benjamin Weger +49,8
11. Benedikt Doll +56.2
13. Tarjei Bö +1:05.5
15. Simon Eder +1:14.8
25. Olli Hiidensalo +1:34.6
35. Tero Seppälä +1:55.8
37. Tuomas Grönman +1:57.7

Johannes Bön yksinhiihto?


Kilpailusta odotetaan Johannes Bön tyylipuhdasta yksinhiihtoa. Norjalaisella on tapana lähteä kilpailuihin todella lujaa hiihtovauhtia, joten ensimmäiselle ampumapaikalle mies tulee varmasti itsekseen, sillä jo lähdössä eroa on 13 sekuntia Bön hyväksi.

Bö on voittanut jo kaksi MM-kultaa Östersundin kilpailuista; ensin torstain sekaviestissä Norjan joukkueessa ja lauantaina henkilökohtaisessa sprintissä. Nyt norjalaisella on loistava mahdollisuus voittaa kolmannessa kilpailussaan jo kolmas MM-kulta.

Makuulta Bö on ollut todella varma ampuja, mutta pystyammunnassa on sen sijaan viime aikoina ollut ongelmia. Tämän todistaa myös tilastot; Bö on ampunut makuulta tällä kaudella 93-prosenttisesti tauluja alas, kun sama lukema pystystä on vain 80 prosenttia.

Hiihtovauhdiltaan Bö on sen verran ylivoimainen, että hänellä on hyvin aikaa ampua pari sakkoakin kilpailun aikana, eivätkä takaa-ajajat tule saamaan norjalaista kiinni. Tämä vaatii kuitenkin sitä, että norjalainen ampuu makuupaikat puhtaasti ja saa sitä kautta selkeän eron ennen kahta viimeistä ampumapaikkaa, mitkä ammutaan pystystä.

Nähdäänkö ratkaisut pystypaikoilla?


Quentin Fillon Maillet on löytänyt kerta kaikkiaan upean vireen kevätkaudella. Anterselvassa ranskalainen voitti yhteislähdön ja Soldier Hollow’ssa oli pikamatkan kuudes sekä voitti takaa-ajon. Ennen kaikkea neljän ammunnan kilpailuissa Fillon Maillet on ollut loistava.

Ranskalaisen menestys neljän ammunnan kilpailuissa perustuu paljon pystyammuntaan, missä hän on pudottanut taulut peräti 90% varmuudella. Pahimmista kilpailijoista Loginov ja Bö ovat ampuneet pystystä vain 80-prosenttisesti. Koko lauantain sprintin kympin kärjestä vain Benjamin Weger (90%) ja Martin Fourcade (92%) ovat pystyneet samanlaiseen pystyammuntaan.

Mikäli ratkaisut mitalisijoista, kuten varsin usein käy, jäävät kahdelle viimeiselle pystypaikalle, tulee Fillon Maillet sekä kokenut MM-kävijä Fourcade takuulla olemaan vahvoilla. Ladulla ensin mainittu on tällä hetkellä huomattavasti kovemmassa kunnossa kuin Fourcade ja pystyy loppukirissä haastamaan jopa kärkinimiä.

Fourcade sen sijaan ei ole koko kaudella saanut koneesta irti perusvauhtia kummempaa, mutta mitalisijoista hän taistelee loistavalla ammunnallaan tästäkin huolimatta.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Mikäli olosuhteet pysyvät kohtalaisina, ei miesten kilpailussa ole helppo nousta takaa palkintokorokkeelle. Eilen kovaa hiihtovauhtia esittäneet Benedikt Doll ja Tarjei Bö omaavat tähän parhaimmat mahdollisuudet yhdessä loistavan ampujan Simon Ederin kanssa. Todennäköisesti kilpailu ratkaistaan kuitenkin vain kärjen suosikkien kesken.

Johannes Bö on hurja suosikki kilpailuun, eikä edes 69,0% pelikannatus ole missään nimessä liikaa. Bö kelpaa yksin ensimmäiselle sijalle. Kakkossijalle maistuu parhaiten vahvat pystyampujat Fillon Maillet ja Fourcade. Myös Saksan Erik Lesser on osoittanut kovaa nousukuntoa ja takaa-ajo on kilpailumatkana sopinut hänelle aina loistavasti.

Lue myös:


Peli-idea - Supertripla 6

VoittajaBö J
ToinenFillon Maillet, Fourcade, Loginov
KolmasFillon Maillet, Fourcade, Loginov, Lesser
Rivimäärä9 riviä
Rivin hinta1,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy10.3. klo 17:28
Bonusraha5000 euroa
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet