Suomen miehillä yllätyssauma Drammenissa - Lue ennakko miesten sprinttiin!


Suomi lähtee mielenkiintoisella joukkueella Drammenin klassikkokisaan. Nähdäänkö katuradalla suomalaisia finaalissa kymmenen vuoden odotuksen jälkeen?
Etusuora: 11.03.2024 19:35Hiihto
Suomen miehillä yllätyssauma Drammenissa - Lue ennakko miesten sprinttiin!
Kuva: Riitta Tiermas (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Lauri Vuorinen.
Miesten sprintti (p), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten puolella tasoerot ovat tiukemmat ja lisäksi palautusmisaikaa on 24 tuntia vähemmän, joten Holmenkollenin 50 km hiihto saattaa näkyä tiistain tulosliuskalla yllättävinäkin tuloksina.

Suosikeista Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes ja Harald Östberg Amundsen hiihtivät sunnuntain kilpailussa, kun taas Ranskan Richard Jouve ja Lucas Chanavat pääsevät kilpailuun palautuneina.

Jouvelle Drammen on muutenkin sopinut hyvin, sillä neljältä edellisvuodelta on kasassa kolme palkintopallisijoitusta.

Drammen TOP3 2020-2023

Vuosi1.2.3.
2023Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴Erik Valnes 🇳🇴Richard Jouve 🇫🇷
2022Richard Jouve 🇫🇷Qiang Wang 🇨🇳Lucas Chanavat 🇫🇷
2020Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴Eirik Brandsdal 🇳🇴
2019Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴Eirik Brandsdal 🇳🇴Richard Jouve 🇫🇷


Haastajat


Kläbon osalta mikään ei enää yllätä, joten hänet pitää laskea ykkösuosikiksi rasituksesta huolimatta. Sen sijaan muiden norjalaisten osalta tilanne on erilainen, sillä sijoitukset heittelevät muutenkin päivän kunnon mukaan.

Näin ollen Håvard Solås Taugbøl ja jopa veteraanihiihtäjä Emil Iversen ovat mielenkiintoisia nimiä tähän kilpailuun.

Tällä kaudella uransa ensimmäisen podiumin napannut Ruotsin Edvin Anger sekä Norjan Even Northug, Matz William Jenssen ja Ansgar Evensen omaavat myös mahdollisuudet ainakin finaaliin.

Leveän haastajarintaman täydentää viime vuoden MM-pronssimitalisti Jules Chappaz, joka ikäväkseen kaatui Lahden parisprintissä kärkipaikalta. Ranskalla olisi muuten ollut täydet mahdollisuudet haastaa Norjan kaksi joukkuetta jopa voittotaistelussa.

Suomelta vahva joukkue kilpailuun


Muista haastajista Sveitsin Valerio Grondille sopisi huomattavasti paremmin vapaa hiihtotapa. Italian Federico Pellegrinolla painaa varmasti Holmenkollenin 50 km jaloissa, eikä hän ole koko urallaan ollut kertaakaan Drammenissa palkintopallilla.

Yrityksiä on ollut, sillä Chicco Pelle on ehtinyt kilpailla Drammenissa vuodesta 2010 saakka, yhteensä 13 kertaa. Ainoa finaali-sijoitus on vuodelta 2022, jolloin kuumimmat norjalaissuosikit eivät olleet kisoissa mukana.

Ruotsin tasatyöntökone Calle Halfvarsson jättää sairastumisen vuoksi Drammenin väliin ja pyrkii tekemään paluun Falunin kilpailuihin.

Näin ollen norjalaisranskalaisen rintaman jälkeen Suomi lähtee kilpailuun mielenkiintoisimmalla joukkueella: Ristomatti Hakola, Emil Liekari, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen.

Etenkin Joni Mäki ja Lauri Vuorinen ovat olleet mielettömässä kevätvireessä, joten nyt menestystä voi odottaa myös Drammenista. Viime vuonna Mäki oli kaupunkisprintin 7:s, Vuorinen 8:s ja Hakola 9:s.

Mäki oli Lahden vapaan sprintissä kuudes ja Canmoren perinteisellä viides. Vuorinen sen sijaan hiihti upeasti Lahden perinteisen parisprintissä uransa ensimmäisen podium-sijoituksen lyömällä Jouven loppukirissä. Canmoren perinteisen sprintissä Vuorinen oli sen sijaan neljäs.

Suomen joukkueen osalta puhuu myös se, että koko miehistö sai palautua viikonloppuna, kun taas monella muulla urheilijalla on Kollenin kuninkuusmatka alla.

Suomella onkin nyt erityinen tilaisuus iskeä kärkitaistoon. Suomalaismiehistä vain Keijo Kurttila on ollut Drammenin historian aikana palkintopallilla vuoden 2003 kakkostilallaan.

Edellisestä finaalisijoituksestakin on jo 10 vuotta aikaa. Kurttilan lisäksi kuuden parhaan joukkoon ovat suomalaismiehistä hiihtäneet Drammenissa vain Matias Strandvall (6. sija vuonna 2014), Martti Jylhä (5:s 2011) ja Kalle Lassila (6:s 2010).

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintti (p), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi