Ylivoimainen Kläbo-show Drammenissa, Joni Mäki pirteällä esityksellä kymmenenneksi


Miesten Drammenin kaupunkisprintti oli jälleen norjalaisten juhlaa. Johannes Hösflot Kläbo voitti ylivoimaisesti ennen Drammenissa menestymään tottunutta Eirik Brandsdalia. Joni Mäki hiihti pirteästi, eteni välieriin ja sijoittui lopulta kymmenenneksi.
Etusuora: 12.03.2019 15:56Hiihto
Ylivoimainen Kläbo-show Drammenissa, Joni Mäki pirteällä esityksellä kymmenenneksiVeikkaus
Norjalaismiehet ovat domainoineet Drammenin sprinttejä. Peulle [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Tulokset


Drammen mc sprintti finaali (m) 12.3.2019

#UrheilijaAika
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴2.37,90
2.Eirik Brandsdal 🇳🇴+0,89
3.Richard Jouve 🇫🇷+2,17
4.Sondre Turvoll Fossli 🇳🇴+3,34
5.Oskar Svensson 🇸🇪+3,63
6.Pål Tröan Aune 🇳🇴+4,01

Suomalaiset:
10. Joni Mäki
27. Anssi Pentsinen
36. Lauri Vuorinen
37. Iivo Niskanen
44. Lauri Lepistö
46. Juuso HaaralaEnnakko


Miesten Drammenin sprinttikarsinta käynnistyy ti 12.3. ko 11:45 ja finaalivaihe klo 14:15.

Maailmancupin perinteikäs Drammenin kaupunkisprintti on ollut miesten puolella täydellistä norjalaisdominointia. Norjalaismiehet ovat ottaneet perinteisellä tyylillä hiihdettävässä sprintissä vähintään kaksoisvoiton nyt viitenä vuonna peräkkäin. Edellisen kerran voitto on mennyt Norjan ulkopuolelle vuonna 2011, kun Ruotsin Emil Jönsson oli paras. Kahtena viime vuotena finaalissa on ollut viisi norjalaista, kahtena vuotena sitä ennen neljä. Voidaan siis olettaa, että norjalaiset ovat tälläkin kertaa äärimmäisen vahvoilla kotimaisemissaan.

Drammenin sprinttirata päättyy julmetun pitkään nousevaan loppusuoraan, joka poikkeaa kaikista muista sprinttien loppusuorista. Tämän raastavan loppupätkän voisi kuvitella suosivan distanssihiihtäjiä, mutta niin vain Drammenin voitokkain mieshiihtäjä on sprintin erikoismies Eirik Brandsdal kolmella voitollaan. Seefeldin MM-kisoista kalkkiviivoilla pudonnut Brandsdal on varmasti sisuuntunut näyttämään osaamistaan Drammenissa. Brandsdal onkin saanut keskittyä Drammeniin pahimpien vastustajien raataessa MM-kisoissa ja Holmenkollenilla, joten hänellä on tuoreena selkeä etu puolellaan.

Kläbo ja Bolshunov väkisin jälleen kärjessä


Johannes Hösflot Kläbo puolustaa Drammenissa viime vuoden voittoaan. Toissa vuonna hän oli Brandsdalin jälkeen toinen. Kläbo hiihti lauantaina Holmenkollenin 50 km kilpailun, mutta keskittyi lähinnä pisteiden keräämisen välikireistä, eikä hän todennäköisesti hiihtänyt edes tosissaan maaliin, vaan säästeli voimiaan jo Drammeniin hiipuessaan viidelläkympillä sijalle 38. Kläbo on vaikeasti voitettavissa Drammenin pitkällä loppusuoralla ellei sitten MM-urakka ja Holmenkollen paina reisissä.

Venäjän ihmemies Aleksandr Bolshunov ei tunnu väsyvän millään. Mies hiihti MM-kisoissa jokaisen matkan ja siihen päälle Holmenkollenin 50 km kilpailun voittoon lauantaina. Todennäköisesti hän on iskussa myös Drammenissa, eikä viime aikojen raskas kilpailukuorma tunnu missään. Bolshunov yritti haastaa norjalaiskaksikon tosissaan jo viime vuonna ja janoaa tänä vuonna varmasti norjalaisten kukistamista Drammenissa.

Yleensä sprinteissä kärkipäässä viihtyvä Italian Federico Pellegrino ei ole koskaan selvinnyt Drammenissa edes finaaliin. Italialaisen yhdeksästä yrittämästä viime vuotinen kymmenes sija on jäänyt parhaaksi.

Iivo Niskanen hakee hyvitystä Holmenkollenin epäonnistumiselle


Iivo Niskanen on ensimmäistä kertaa mukana Drammenin sprintissä ja hakee onnistumista pieleen menneen Holmenkollenin viidenkympin jälkeen. Niskanen paransi viime kaudella otettaan perinteisen sprinteissä ja sijoittui Korean olympialaisten sprintissä sijalle 14. Tällä kaudella Niskanen ei ole perinteisen sprinttiä maailmancupissa hiihtänyt, mutta Drammenin raaka loppusuora saattaa sopia vahvalle Niskaselle mainiosti. Välieräpaikka voi olla hyvinkin Niskasen saavutettavissa. Suurempi menestys tulisi kuitenkin yllätyksenä.

Muut suomalaismiehet Drammenin sprintissä ovat Lauri Vuorinen, Joni Mäki, Lauri Lepistö, Juuso Haarala ja Anssi Pentsinen. Vuorinen ja Mäki ovat vahvimmat ehdokkaat suomalaissprinttereistä taistelemaan jopa välieräpaikasta. Lepistö, Haarala ja Pentsinen taistelevat paikasta 30 parhaan joukossa.

Lue myös:

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Brandsdal on jää todennäköisesti pelaamattomaksi ainakin yläriville. Vaikka Kläbo ja Bolshunov ovat todennäköisempiä voittajia, on Brandsdal maukas merkki yläriville asti, kun huomioidaan palautumisetu ja aiempien vuosien Drammenin menestys. Bolshunov on lapun ainoa ei-norjalainen. Kolmosriville kerätään pitkä liuta potentiaalisia ja todennäköisesti hyvin maksavia norjalaisia.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaKläbo, Brandsdal, Bolshunov
ToinenKläbo, Brandsdal, Bolshunov
KolmasKläbo, Brandsdal, Bolshunov, Skar, Iversen, Fossli, Krogh, Golberg
Rivimäärä30 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy12.3. klo 11:43
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet