Drammenin sprintti: Fallan dominointi jatkui, suomalaiset sivuraiteilla

Naisten Drammenin kaupunkisprintti oli Norjan Maiken Caspersen Fallan näytöstä. Viides voitto kuuteen vuoteen tuli ennen Astrid Uhrenholdt Jacobsenia ja Natalia Nepryaevaa. Suomalaisista paras oli sijalle 20 yltänyt Krista Pärmäkoski.

Ennakko

Naisten Drammenin sprinttikarsinta käynnistyy ti 12.3. ko 11:45 ja finaalivaihe klo 14:15.

Norjan Maiken Caspersen Falla on dominoinut Drammenin sprinttiä viimeisten vuosien aikana ottaen neljä voittoa viidestä viimeisestä kisasta. Toinen sprinttihirmu Ruotsin Stina Nilsson on myös ollut kova Drammenissa. Viime vuonna hän oli kisan kakkonen ja toissa vuonna hän voitti kisan Fallan kömmähdettyä karsintaan.

Venäjän Natalia Nepryaeva on ollut tällä kaudella hurjassa vireessä ja menestynyt käytännössä kaikilla matkoilla. Holmenkollenin kolmellakympillä hän pysyi ainoana Therese Johaugin matkassa alkumatkan ja sinnitteli sitten hienosti kisan kakkoseksi. Nepryaeva oli viime vuonna Drammenissa neljäs ja koska venäläinen on nostanut tasoaan selvästi tälle kaudelle, saattaa Nepryaeva olla todella kova tämän vuoden Drammenin sprintissä. Myös kova loppusuora suosii vahvaa venäläistä.

Pärmäkoski viihtyy Drammenissa

Krista Pärmäkoski on ollut elementissään Drammenin sprintissä. Hän on selvinnyt Drammenissa finaaliin jo neljä kertaa peräkkäin ja oli toissa vuonna peräti kilpailun toinen. Viimeisen neljän vuoden sijoitukset Kristalla ovat 5-2-4-5. Tämä kausi on ollut Kristalta tasainen, mutta palkintopallille pääsy on ollut kiven takana. Onkin mielenkiintoista nähdä miten Drammenissa kulkee asiallisen Holmenkollenin seiskasijan jälkeen.

Kisan muut suomalaiset ovat Kerttu Niskanen, Laura Mononen, Andrea Julin, Anne Kyllönen ja Johanna Matintalo. Niskanen on hiihtänyt Drammenissa tasaisesti sijoille 9-19 ja samaa voidaan nytkin onnistuneella suorituksella odotella. Hyväkuntoiset Mononen ja Kyllönen ovat mielenkiitoisia nimiä päivän kisaan. Nappionnistumisella top 15 -sija on haarukassa. Julinin ja Matintalon top 20 -sija tulisi yllätyksenä.

Nilsson on hieman yllättäen eniten pelattu voittajapelissä, vaikka Falla voitti sprintin MM-kultaa Seefeldissa ja on hallinnut Drammenin kaupunkisprinttiä melko suvereeniin tyyliin viime vuodet. Otetaan kantaa jättämällä Nilsson pois yläriviltä liian ison peliosuuden takia. Nepryaevan peliosuus on kirjoitushetkellä todella alhainen (2,5%), joten nostetaan Nepryaeva rohkeasti Fallan kanssa yläriville asti.

Ingvild Flugstad Östberg on viihtynyt Drammenissa. Vaikka sprintissä ei ole muuten kulkenut, Drammenista norjalainen on napannut viimeisen kuuden vuoden aikana sijat 3-4-4-2-8-8. Östbergiä ei pelilistoilta löydy, joten otetaan kolmosriville mukaan Muu 3. sija. Otetaan myös Pärmäkoski täysin pelaamattomana kolmosriville, koskapa Drammenissa hänellä on kulkenut.