Eugenen MM-kisoissa viisi finaalia - Lue maanantain ja tiistain välisen yön finaaliennakot


Maanantain ja tiistain välisenä yönä Eugenen MM-kisoissa kilpaillaan viisi finaalia.
Etusuora: 18.07.2022 10:04Yleisurheilu
Eugenen MM-kisoissa viisi finaalia - Lue maanantain ja tiistain välisen yön finaaliennakot
Kuva: Trackpic
Veikkaus
Kuvituskuva.
Tiistain aamuyön finaalilajit, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Maanantaina ja tiistain välisenä yönä Eugenen MM-kisoissa kilpaillaan viisi finaalilajia. Ohessa ennakkoa aamuyön finaalilajeihin.

Miesten korkeus kello 3.45

Kauden tulos taso miesten korkeudessa on ollut luvalla sanoen huono, sillä vain kolme hyppääjää on ylittänyt paremman tuloksen kuin 230 ja heistäkin vain kaksi kilpailee Eugenessa.

Korean Sanghyeok Woo on toinen kauden kärkinimistä tuloksella 233. Sisäratojen maailmanmestari Woo on hypännyt kauden mittaan tasaisen varmasti tuloksia akselille 230-233, jonka pitäisi riittää korkealle Eugenessa. Karsinnan korealainen kuittasi tyylikkäästi ylittämällä karsintakorkeudet ensimmäisellään.

Mutaz Essa Barshim on vienyt nimiinsä kaksi edellistä MM-kultaa sekä viime vuonna qatarilainen jakoi olympiakullan Gianmarco Tamberin kanssa. Barshim on kilpaillut kesän mittaan vain kahdesti (kauden paras 230), mutta pelkästään Eugenen karsinnan perusteella Lähi-idän pomppukone vaikuttaisi olevan jälleen oikeaan aikaan iskussa.

Olympiavoittaja Tamberin hyppy on takkuillut tällä kaudella ja näin tapahtui myös karsinnassa, jonka hän selvitti kirjaimellisesti rimaa hipoen. Yhdysvaltalainen Shelby McEwen sivusi heinäkuun lopulla ennätystään 233, joka nostaa miehen kisan suosikkien joukkoon. Toinen kotiyleisön suosikki, niin pituus- kuin korkeushyppääjänä tunnettu JuVaughn Harrisson, voitti Rooman Timanttiliigakilpailun tuloksella 227 ja maansa mestaruuskisoissa Harrisson ylsi toiseksi lukemin 230.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten kolmiloikka kello 4.20

Suomen Kristiina Mäkelä hyppää naisten kolmiloikan finaalissa. Lue kolmiloikkafinaalin erillinen ennakko.

Miesten 3000 metrin esteet kello 5.20

Kisassa olisi mielellään nähnyt Topi Raitasen, mutta riittää kisassa jännitettävää ilman suomalaistakin.

Soufiane El Bakkali on ollut viime vuodet estejuoksun kärkinimi. Marokkolainen lähtee finaaliin maailmankärkituloksen 7.58,28 haltijana sekä hallitsevana olympiavoittajana. Bakkalille sopii vauhdillisesti millainen juoksu tahansa, sillä 3.31-alkuisen 1500 metrin ennätyksen omaava estehirmu on erittäin vahva kirimies.

Bakkalin suurin este voitolle on nimeltään Lamecha Girma. Etiopialainen on juossut esteet tällä kaudella 8 minuutin alle peräti kolme kertaa, mutta Bakkalin ja Girman kauden ainoassa kohtaamisessa marokkolainen veti kirissä pidemmän korren.

Yksi startin mielenkiintoisimmista nimistä on Kenian Conseslus Kipruto. Kipruto on voittanut esteissä kaksi MM-kultaa sekä olympiakultaa Riosta, mutta miehen viime vuodet ovat olleet monestakin syystä vaikeita. Tällä kaudella mies on kuitenkin juossut esteet 8.08, mutta toisaalta kauden Timanttiliiga-kisoissa hän ei ole mahtunut edes kolmen sakkiin.

Yhdysvaltojen kokenut 33-vuotias Evan Jager virittelee upeaa tarinaa. Jager kuului vielä kaudella 2018 aivan maailman terävimpään estejuoksueliittiin, mutta tuosta kaudesta alkoivat ongelmat, jotka eivät ottaneet laantuakseen. Vuosien loukkaantumiskierteen jälkeen Jager on palannut, eikä häntä voi sulkea pois mitalitaistelusta, vaikka kauden paras tulos kirjataan vain 8.17,29. Eugenen alkuerissä miehen meno oli todella vaivattoman näköistä, ja hän selvitti tiensä finaaliin leikitellen ajalla 8.18,44.

Katso kohteet ja kertoimet

Naisten 1500 metriä kello 5.50

Faith Kipyegon on ollut päämatkallaan 1500 metrillä voittaman jo muutaman vuoden ajan. Tänä kesänä kenialaisen tossu on liikkunut totuttuun tapaan lujaa, kun naisen maailman kärkitulos kirjataan 3.52,59. Kipyegonin näytöt viime vuosilta ovat olleet niin vahvoja, että hän on yksi Eugenen kisojen suurimmista suosikeista.

Jos joku kuitenkin onnistuu uhkaamaan Kipyegonin voittoa, niin se on Gudaf Tsegay. Etiopialainen Tsegay voitti maaliskuussa sisäratojen maailmanmestaruuden 1500 metrillä, mutta tänä kesänä hänet on nähty vain kertaalleen 1500 metrillä (3.54,21), sillä Tsegay on keskittynyt toiseen päämatkaansa 5000 metriin, jolta hän voitti viime vuonna olympiapronssia.

Kipyegon ja Tsegay ovat suuria mitalisuosikkeja, mutta kaksikon takana on tilaa muillekin. Hirut Meshesha ja Laura Muir juoksivat hyvin välierissä, ja molemmat ovat menestyneet arvokisatasolla. Myös yhdysvaltalainen Sinclaire Johnson on kauden noteerauksellaan 3.58,85 ja kotiyleisön kannustamana kisan mitalisuosikkeja.

Edellä mainittujen finaalien lisäksi myös naisten seitsenottelu huipentuu tiistaiaamuna.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Tiistain aamuyön finaalilajit, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi