Hiihdon MM 2019: Pärmäkoski & Niskanen nälkäisinä parisprinttiin - Norja, Ruotsi ja Venäjä kivikovat vastukset


Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen lähtevät naisten parisprinttiin sunnuntaina taistelemaan kärkisijoista. Kisan ennakkosuosikit ovat kuitenkin Norja, Ruotsi ja Venäjä.
Etusuora: 23.02.2019 21:34Hiihto
Hiihdon MM 2019: Pärmäkoski & Niskanen nälkäisinä parisprinttiin - Norja, Ruotsi ja Venäjä kivikovat vastukset
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Naisten parisprintin karsinnat alkavat 23.2. klo 10:15 ja finaalit klo 12:30

HUOM! KERTTU NISKANEN ON SAIRASTUNUT JA HÄNET KORVAA ANNE KYLLÖNEN!

Hiihdon MM-kisojen sunnuntai on Suomelle suuri mahdollisuuksien päivä maastohiihdon puolella, kun kisaohjelmassa on perinteisen tyylin parisprintit. Naisissa näytti pitkään siltä, että Suomi ei saa kilpailukykyistä joukkuetta kilpailuun mukaan, kun Krista Pärmäkoskelle ei meinannut löytyä huippukuntoista paria. Kerttu Niskasen valtava tasonnosto juuri MM-kisojen kynnyksellä heitti suomalaishuolet romukoppaan ja nosti odotusarvot naisten parisprintin osalta korkealle.

Niskanen esitti vahvaa menoa jo Salpausselän kisojen parisprintissä ollen muun muassa viimeisen osuuden nopein. Tämän jälkeen hän räjäytti vielä Cognen maailmancupissa pankin ottamalla maailmancup-voiton 10 km (p) kisassa. Taakse jäi muun muassa kivikova venäläiskaksikko Natalia Nepryaeva-Yulia Belorukova. Pärmäkoski on ollut hyvässä iskussa koko kauden ajan ja on keskittynyt huolellisesti kohti Seefeldiä. Mikäli hän onnistuu kunnonajoituksessa yhtä hyvin kuin viime vuonna olympialaisissa, on odotettavissa mitaleita myös MM-laduilta. Lauantain avausmatkan skiathlonin kahdeksas sija oli tosin Pärmäkosken osalta pettymys.

Ruotsi, Norja ja Venäjä kantavat suosikin paineet - myös USA tottunut menestymään


Ruotsi (Stina Nilsson - Maja Dahlqvist), Norja (Ingvild Flugstad Östberg - Maiken Caspersen Falla) ja Venäjä (Nepryaeva - Belorukova) ovat kilpailun suurimmat suosikit. Jokaisen suosikkijoukkueen kaksikko on todella tasainen ja kivikova. Pärmäkosken ja Niskasen täytyy onnistua täydellisesti, jotta he saavat kammettua jonkun suosikkikolmikosta ulos mitaleilta.

Norja oli vahvin perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä parisprintissä kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa kokoonpanolla Falla - Heidi Weng. Falla ehti voittaa jo torstaina Seefeldissä sprintin MM-kultaa ja Östberg hopeaa lauantain skiathlonissa, joten kaksikko on väkevässä vireessä.

Venäjä oli Lahdessa toinen kaksikolla Belorukova - Natalia Matveeva. Nyt Belorukovan kanssa hiihtävä Nepryaeva on pari astetta Matveeva kovempi menijä, joten Venäjältä täytyy odottaa olevan jopa kultamitalitaistossa. Nepryaeva osoitti olevansa vireessä hiihdettyään skiathlonissa pronssille.

Ruotsi jäi Lahdessa yllättäen ilman mitalia, kun Ida Ingemarsdottir ja Nilsson jätettiin neljänneksi USA:n vietyä pronssia kaksikolla Sadie Björnsen - Jessica Diggins. Suomen kaksikko Aino-Kaisa Saarinen - Kerttu Niskanen oli MM-Lahdessa viides. Ruotsi on jopa dominoinut tämän kauden sprinttejä, joten mitalitta jääminen Seefeldissä olisi todella suuri yllätys, kun Nilssonin parina hiihtävä Dahlqvist on ollut Nilssonin jälkeen kauden parhaita sprinttereitä.

Epävarmuustekijän Ruotsille tuo se, että Nilsson ei ole ihan parhaassa kunnossa kuukauden takaisen reisivammansa takia. Hän kuitenkin hiihti torstaina sprintissä hopealle, joten hyvässä viressä Nilsson joka tapauksessa on. Björnsen - Diggins ei ole ollut ehkä ihan aiempien kausien vireessä perinteisellä, mutta USA:lla on vahvat perinteet parisprintissä menestymisestä.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


USA:n naiset eivät ole menestyneet tällä kaudella ihan aiempien vuosien tapaan, joten jätämme USA:n kokonaan lapulta heikommin sopivalla perinteisellä hiihtotavalla. Nelikko Ruotsi, Norja, Venäjä, Suomi erottuu sen verran selkeästi muista, että kärkikolmikko löytyy hyvin todennäköisesti näiden maiden joukosta. Pelaamme nelikon ristiin ja toivomme Niskaselle ja Pärmäkoskelle pöljää päivää.

Peli-idea - Supertripla

VoittajaRuotsi, Venäjä, Norja, Suomi
ToinenRuotsi, Venäjä, Norja, Suomi
KolmasRuotsi, Venäjä, Norja, Suomi
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy24.2. klo 12:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet