Hiihdon MM 2019: Krista Pärmäkoski mitalisuosikkina lauantain skiathloniin


Hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä hiihdetään lauantaina yhdistelmäkilpailut. Naisten skiathlonin selkeä ennakkosuosikki on Norjan Therese Johaug. Krista Pärmäkoski tähyää vahvasti palkintokorokkeelle.
Etusuora: 22.02.2019 21:39Hiihto
Hiihdon MM 2019: Krista Pärmäkoski mitalisuosikkina lauantain skiathloniin
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2018
Veikkaus
Seefeldin MM-kisojen normaalimatkat käynnistyvät lauantaina yhdistelmähiidoilla. Naisten skiathlonissa on tasan yksi voittajasuosikki: Norjan Therese Johaug. Kaikki normaalimatkan kilpailunsa tällä kaudella voittanut Johaug on MM-kisoissa suursuosikki kaikissa kilpailuissa, joihin päättää osallistua.

Skiathlon on nykyään harvinainen kilpailumuoto, eikä siinä ole kilpailtu hiihdon maailmancupissa tällä kaudella lainkaan. Norjalaiset ottivat lajiin kuitenkin tuntumaa kolme viikkoa sitten mestaruuskisoissaan. Johaug voitti kilpailun lähes minuutin erolla Astrid Uhrenholdt Jacobseniin. Tour de Skin suvereenisti vuoden vaihteessa voittanut Ingvild Flugstad Östberg tuntuu menettäneen parhaan vireensä. Hän oli Norjan mestaruuskilpailujen skiathlonissa vasta kuudes. Myös viimeisimmissä maailmancupin kisoissa Östberg on vaikuttanut alavireiseltä.

Tour de Skin voitosta näyttääkin muodostuneen norjalaisnaisille melkoinen peikko. Viime vuonna Tourin voittanut Heidi Weng epäonnistui Tourin jälkeen Korean olympialaisissa pahasti ja on vaeltanut varjojen mailla myös koko kuluvan kauden. Näyttääkin tällä hetkellä siltä, että skiathlonissa norjalaisista vahvimmin mitalitaistossa on Johaugin lisäksi kunnonajoituksessaan onnistunut Jacobsen.

Tasainen nippu taistelemassa mitaleista


Jos Johaugin voittoa pidetään kohtuullisen varmana, on muiden mitalistien nimeäminen haastavampaa. Norjalaisista tiukasti mitalitaistossa on mukana ainakin Jabosen. Ruotsin joukkue koki pahan takaiskun, kun kenties suurin mitalisuosikki Johaugin jälkeen, olympianelonen Ebba Anderson, joutuu jättämään skiathlonin väliin sairastumisen takia. Charlotte Kalla on esiintynyt MM-kisojen alla alavireisesti, mutta on kuitenkin ollut urallaan yleensä kunnossa arvokisoissa.

Venäläiskaksikko Natalia Nepryaeva - Anastasia Sedova on vaarallinen, mikäli viimeistelyleiri on sujunut onnistuneesti. Kolmas kova venäläinen Yulia Belorukova jättää yllättäen skiathlonin väliin. Nepryaevan vire ei ole ollut viime aikoina ihan samalla tasolla kuin maailmancup-kauden alussa. Nähtäväksi jää onko paljon kilpaillut venäläinen hyydyttänyt itsensä kovaan kilpailutahtiin vai onko viime aikojen alavireisyys kadonnut MM-kisojen viimeistelyissä. Neljänneksi Tour de Skillä sijoittunut Sedova on kilpaillut säästeliäämmin. Hän on hiihtänyt Tourin jälkeen vain Otepäässä ollen perinteisen kympillä kahdeksas. Vapaan tyylin kisoissa säväyttänyt Sedova voi olla suuryllättäjä skiathlonin mitalitaistossa, mikäli pysyy perinteisen osuuden mitalisijojen tuntumassa.

Muita mitalitastoon lauantaina hamuavia ovat alkukauden virettään etsivä Östberg ja olympiakutonen Sveitsin Nathalie von Siebenthal. Siebenthal on ollut toistaiseksi kaukana viime kauden tasostaan ja hänen mitalinsa lauantaina olisi jättiyllätys. Skiathlonin olympiavitonen USA:n Jessica Diggins ja -seiska Itävallan Teresa Stadlober jättävät yllättäen skiathlonin hiihtämättä.

Krista Pärmäkoski yksi suurimmista mitalisuosikeista


Suomalaisista Krista Pärmäkoski on jopa todennäköinen mitalisti lauantain kisassa. Pärmäkoski on valmistautunut huolellisesti Seefeldin MM-kisoihin. Hän on kilpaillut viimeksi kolme viikkoa sitten Imatran SM-hiihdoissa ja leireillyt sen jälkeen Seiser Almissa MM-kuntoaan viimeistellen. Korean olympialumilta peräti kolme henkilökohtaista mitalia napannut Pärmäkoski on näyttänyt osaavansa ajoittaa kuntohuipun arvokisoihin. Skiathlon tuntuu myös sopivan Pärmäkoskelle erittäin hyvin. Hän on saavuttanut lajissa mitalin kaksissa edellisissä arvokisoissa: olympiapronssia Pyeongchangista 2018 ja MM-hopeaa Lahdesta 2017. Pärmäkoski tulee taistelemaan lauantaina tiukasti mitalista. Vähintään hopeisesta.

Suomalaisnelikon täydentävät Johanna Matintalo, Eveliina Piippo ja Laura Mononen. Kolmikosta Monoselta voitaneen odottaa vahvinta suoritusta. Matintalo on vaikeuksissa vapaan osuudella ja Piippo taas on selkeästi vapaan tyylin menijä. Mononen voi huippuonnistumisella kolkutella sijoitusta kymmenen parhaan joukossa. Matintalon ja Piipon sijoitus top 15 joukkoon olisi iloinen yllätys. Cognen maailmancupissa upean voiton hiihtänyt Kerttu Niskanen jättää skiathlonin väliin ja keskittyy sunnuntain pariviestiin.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Johaug on pelattu Supertriplassa selväksi suosikiksi, mutta hänen voittonsa varmistaminen ei tunnu mielekkäältä. Norjalainen frekvenssihiihtäjä ei tunnu väsyvän koskaan ja hänen tappionsa vaatisi joko suurta epäonnistumista kaluston kanssa tai kilpailijoilta järisyttävää tasonnostoa. Arvoa rivillä pyrimme saamaan hakemalla yllätystä alariveille. Jätämme virettä hakevan Östbergin kokonaan ulos peleistä ja Kallan otamme mukaan vain kolmosriville. Uskomme hopean menevän joko Jacobsenille tai Pärmäkoskelle. Kolmosriville nostamme lisäksi vähän pelatun venäläiskaksikon.

Peli-idea - Supertripla

VoittajaJohaug
ToinenJacobsen, Pärmäkoski
KolmasJacobsen, Pärmäkoski, Nepryaeva, Sedova, Kalla
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy23.2. klo 11:58
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet