Hiihdon MM 2019: Yhdistetyn parisprintti ennakkoon kahden kauppa - Suomen mitalihaaveiden tiellä useita joukkueita


Yhdistetyn parikilpailun MM-mitalit ratkaistaan Seefeldissä sunnuntaina. Lajissa maailmancupin osakilpailun Lahdessa juuri ennen MM-kisoja voittaneella Suomella on kisassa mitaliodotuksia, jotka kuitenkin ohenivat hieman perjantaina käydyn yksilökisan jälkeen.
Etusuora: 24.02.2019 08:42Yhdistetty
Hiihdon MM 2019: Yhdistetyn parisprintti ennakkoon kahden kauppa - Suomen mitalihaaveiden tiellä useita joukkueita
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Yhdistetyn parisprintin kullasta Seefeldin MM-kisoissa taistelevat ennakkoon vahvimmin Saksa joukkueella Fabien Riessle - Eric Frenzel sekä Norja joukkueella Jan Schmid - Jarl Magnus Riiber. Pronssisuosikki on Itävallan kaksikko Franz-Josef Rehrl - Bernhard Gruber.

Suomen kaksikko Ilkka Herola - Eero Hirvonen hamuaa myös mitalitaistoon. Suomi voitti lupauksia herättävästi yhdistetyn maailmancupin viimeisimmän parisprintin kaksi viikkoa sitten Lahdessa, mutta silloin lähtöviivalta puuttui kovia vastustajia, kuten Saksa ja Norjan Riiber. Suomen ongelmat ovat edelleen mäkiosuudella, eikä Hirvosen hiihtokaan sujunut totuttuun tahtiin yksilökisassa.

Suomen ohella mitalikamppailuun täytyy laskea mukaan Japani, jolla saumat yltää korkealle, jos Wataben veljekset Akito ja Yoshito saavat revittyä runsaasti eroon koviin Suomen kaltaisiin koviin hiihtojoukkueisiin mäkiosuudella. Italialla on mukana tykkihiihtäjä Alessandro Pittin ja 13:nneksi yksilökisassa yltänyt Aaron Kostner, joita ei myöskään voi laskea pois mitalitaistelusta, jos mäkiosuudella tapahtuu venymistä.

Lajissa hienosti tällä vuosikymmenellä menestyneellä Ranskalla voi sen sijaan olla pitkä tie mitaleilla, sillä keskinkertaisesti tänä vuonna menestynyt Maxime Laheurte ei säväyttänyt yksilökisassa. Kova hiihtäjä Antoine Gerard onnistui tasoaa paremmin yksilökisan mäkiosuudella mutta jäi silti kisassa kahdeksanneksi

Kirjoitushetkellä Suomen peliosuus on odotuksiin nähden selvästi yläkantissa ja peliteknisesti onkin järkevää jättää Suomi pois peleistä.

Peli-idea - Supertripla

VoittajaSaksa, Norja
ToinenSaksa, Norja
KolmasItävalta, Italia, Japani
Rivimäärä6 riviä
Rivin hinta1,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy24.2. klo 11:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet