Salpauselän kisat: Suomalaiset miehet jahtaavat jatkopaikkoja miesten sprintissä


Norjan Johannes Hösfot Kläbo lähtee supersuosikkina sunnuntain vapaan sprinttiin. Suomalaiset jahtaavat paikkoja välierävaiheeseen.
Etusuora: 02.03.2024 19:30Hiihto
Salpauselän kisat: Suomalaiset miehet jahtaavat jatkopaikkoja miesten sprintissä
Kuva: Riitta Tiermas (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Lauri Vuorinen.
Miesten sprintti (v), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten sprintin suosikki ei liene kenellekään iso uutinen. Johannes Hösflot Kläbo on löytänyt jälleen parhaan mahdollisen vireensä, eikä hän taida silloin olla lyötävissä edes Ranskan supertykkien toimesta.

Richard Jouve puhkui uutta tulemista Canmoren kisoissa ja perjantain parisprintissä. Hänelle Lahden rata sopii hyvin, joten palkintopalli on mahdollinen. Myös koko kauden vahvasti hiihtänyt Lucas Chanavat on varmasti hankala lyötävä Salppurin loppusuoralla.

Vuosina 2017 ja 2018 Salpausselän vapaan sprintin voittanut Federico Pellegrino ei ole koko kaudella ollut omalla tasollaan, joten hänet täytyy pudottaa haastajakoriin. Sen sijaan Sveisin Janik Riebli ja Valerio Grond hiihtivät pirteästi perjantain parisprintissä ja heille sunnuntain rata sekä vapaa hiihtotapa toimivat huomattavasti paremmin.

Norja tähtikaartista Håvard Solås Taugböl on ollut vahvassa kevätvireessä ja hänet tulee huomioida aina palkintopallitaistoon asti. Even Northug ja Erik Valnes pärjäisivät sen sijaan paremmin perinteisellä hiihtotavalla.

Suomalaiset jahtaamassa jatkopaikkoja


Lahti on usein sopinut kisapaikkana suomalaisille loistavasti, mutta vapaan sprintissä menestystä ei ole kuitenkaan tullut edes Salppurilla. Ristomatti Hakola on ollut vapaalla hiihtotavalla finaalissa vuosina 2017 ja 2018, mutta tämän jälkeen ainoatakaan suomalaismiestä ei ole nähty 12 parhaan joukossa. Naisissakin edellinen välieräpaikka on Mari Ederin kahdeksas sija vuoden 2017 MM-kotikisoista.

Nyt tekisi mieli luvata, että tähän tulee muutos. Suomi saa vahvan ryhmän jalkeille, joka on osoittanut nousukuntoa kauden edetessä. Sekä Joni Mäki, Lauri Vuorinen että Niilo Moilanen ovat hiihtäneet kauden parhaita hiihtoja kevätpuolella.

Hyvällä kaaviolla ja onnistuneella suksella myös finaali-paikkaan on hyvin pienet mahdollisuudet. Etenkin Mäellä, mikäli kunto on pysynyt Pohjois-Amerikan kiertueen jälkeen terveenä. Vuorisen osalta varmasti painaa hieman jaloissa eilinen loistava hiihto 20km perinteisellä.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintti (v), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi