Perttu Hyvärinen kukisti Ristomatti Hakolan sekuntitaistossa Vöyrin SM-hiihdoissa


Vöyrin SM-hiihdoissa taisteltiin lauantaina mitaleista normaalimatkoilla. Miesten 15 kilometrillä nähtiin tiukka kaksinkamppailu.
Etusuora: 01.02.2020 13:52Hiihto
Perttu Hyvärinen kukisti Ristomatti Hakolan sekuntitaistossa Vöyrin SM-hiihdoissa
Kuva: Vappu Jaakkola
Veikkaus
Perttu Hyvärinen
Miesten 15 km (p), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen hiihti uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen Vöyrillä 15 km (p) kisassa. Hyvärinen taisteli voitosta alusta loppuun sekuntipelissä Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan kanssa. Tiukka taistelu päättyi Hyvärisen 3,1 sekunnin voittoon. Parhaimmillaan kisan aikana Hyvärinen oli Hakolaa edellä reilut 10 sekuntia. Hakola pystyi kiristämään vauhtiaan viimeisellä 2,5 km lenkillä, mutta Hyvärisen etumatka riitti.

Kärkikaksikko oli tänään täysin suvereeni, sillä kolmanneksi hiihtänyt Jämin Jänteen Markus Vuorela jäi voittajasta lähes kaksi minuuttia. SM-mitali oli Vuorelalle ensimmäinen henkilökohtaisissa kisoissa. Kolmospaikkaa vielä kisan puolivälissä pitänyt Pohti Skiteamin Joni Mäki puutui lopussa viidenneksi.

Kisan tulokset


Vöyrin SM-hiihdot 1.2.2020


Miesten 15 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Perttu Hyvärinen (Puijon Hiihtoseura)41.58,8
2.Ristomatti Hakola (Jämin Jänne)+3,1
3.Markus Vuorela (Jämin Jänne)+1.55,7
4.Lauri Vuorinen (Skiteam 105)+2.05,5
5.Joni Mäki (Pohti SkiTeam)+2.17,9
6.Timo Mantere (Ilmajoen Kisailijat)+2.31,4
7.Aku Nikander (Jämin Jänne)+2.39,4
8.Juuso Haarala (Pohti Ski Team)+2.43,3
9.Joonas Sarkkinen (Ounasvaaran Hiihtoseura)+2.47,3
10.Ville Nousiainen (Kouvolan Hiihtoseura)+2.54,3


Naiset 10 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Krista Pärmäkoski (Ikaalisten Urheilijat)30.07,3
2.Laura Mononen (Hämeenlinnan Hiihtoseura)+45,3
3.Vilma Nissinen (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.04,8
4.Susanna Saapunki (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.14,2
5.Riitta-Liisa Roponen (Oulun Hiihtoseura)+1.33,4
6.Katri Lylynperä (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.41,6
7.Anni Kainulainen (Hämeenlinnan Hiihtoseura)+1.58,7
8.Anita Korva (Kainuun Hiihtoseura)+2.52,9
9.Marjaana Pitkänen (Oulun Hiihtoseura)+2.58,2
10.Katariina Lonka (Ikaalisten Urheilijat)+3.07,2Kisan ennakko ja vihje


Vöyrin SM-hiihtojen miesten 15 km perinteiselle on ilmoittautunut peräti 179 hiihtäjää. Ensimmäinen hiihtäjä starttaa kello 11:30 ja viimeinen mies iskee sauvansa lumeen lähtökarsinassa noin kello 13:00.

Miesten kisan ykkösnimenä piti hääriä Iivo Niskanen, mutta hän on sairastunut eikä kilpaile Vöyrissä. Poisjäänti on harmillinen takaisku, mutta riittää kisoissa jännitettävää ilman Niskastakin.

Hakola ja Hyvärinen todennäköiset mitalimiehet


Ristomatti Hakola on osoittanut piristymisen merkkejä vaikean alkukauden jälkeen. Varpaan tulehtumisen takia vuoden vaihteessa huilannut Hakola sijoittui Nove Meston takaa-ajossa mainiosti 12:nneksi ja oli perinteisen osuuden ajoissa 15:nneksi nopein. Hakola on ollut 15 km (p) väliaikalähdöissä kotimaan laduilla kova luu ja perjantaina parisprintin SM-kultaa Jämin Jänteelle yhdessä Markus Vuorelan kanssa näytöstyyliin päävastustajan Pohti Skiteamin kompuroitua hiihtänyt Hakola on todennäköinen mitalisti myös lauantain kisassa.

Tämän kauden mieshiihdon piristysruiske on ollut Perttu Hyvärinen. Niskasen seuratoveri ei kilpaillut perjantain parisprintissä ja tulee tuorein jaloin lauantain kilpailuun. Hyvärinen on kivunnut tällä kaudella maailmancupissa kymppisakkiin ja kuntokäyrä on muutoinkin osoittanut ylöspäin. Hyväriseltä ei löydy henkilökohtaista Suomen mestaruutta, mutta lauantaina hänellä on oivat mahdollisuudet korjata tilanne. Viime vuoden perinteisen 15 km kilpailussa Hyvärinen oli toinen.

Tammikuun puolessa välissä Vantaan Suomen Cupin kympin perinteisellä kovinta kyytiä piti Lauri Lepistö, jolle voitto oli ensimmäinen Suomen Cupissa. Vantaan lähestulkoon juhannusmaisissa olosuhteissa hiihdetystä kilpailusta puuttuivat kuitenkin mm. Niskanen ja Perttu Hyvärinen, mutta Hakolan Lepistö kukisti Vantaalla selvästi.

Lepistö on ollut myös tuttu näky tämän kauden maailmancup-kiertueella, josta kauden paras sijoitus on viime viikonlopun Obersdorfin perinteisen sprintistä 23:s. Lepistö on kuitenkin osoittanut parempaa vauhtia lyhyemmissä kisoissa, joten 15 km kisan mitalivauhti yllättäisi.

Lepistön ohella mitalikolmikkoon itseään etunenässä yrittävät tunkea perjantain parisprintin mitalistit Pohti Skiteamin Joni Mäki ja Skiteam 105:n Lauri Vuorinen. Kaksikko on profilioitunut enemmän sprinttiosastolla, mutta myös distanssikisat kulkevat. Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen on tottunut menestymään kotimaan laduilla eikä Tour de Skin kunnialla kiertäneen kokeneen hiihtäjän aivan kärkipään sijoitus tulisi lauantaina yllätyksenä.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Niskasen poisjäänti tekee kisasta mielenkiintoisen vedonlyönnin näkökulmasta. Hyvärinen janoaa uransa ensimmäistä henkilökohtaista Suomen mestaruutta. Mikäli Hakola on saanut vielä hiottua virettään, on hän niin ikään suuri voittajakandidaatti, mutta kallistumme Hyvärisen kelkkaan. Lepistön voitto Vantaalla on myös huomioitava, mutta tuosta kisasta Hakolan meno on kohentunut eikä Hyvärinen kilpaillut Vantaalla.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaHyvärinen
ToinenHakola
KolmasLepistö, Mäki
Rivimäärä2 rivi
Rivin hinta0,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy1.2. klo 11:43
TVYLE 2


Lue myös: Pärmäkoski suosikkina naisten kympille Vöyrissä

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km (p), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi