Pärmäkoski odotetun ylivoimainen Vöyrin kympillä


Krista Pärmäkosken voitti Vöyrin SM-hiihtojen 10 km perinteisen tyylin Suomen mestaruuden.
Etusuora: 01.02.2020 11:19Hiihto
Pärmäkoski odotetun ylivoimainen Vöyrin kympillä
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2019
Veikkaus
Krista Pärmäkoski Äänekosken SM-hiihdoissa 2019.
Naisten 10 km (p), pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Vöyrin SM-hiihdot 1.2.2020


Miesten 15 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Perttu Hyvärinen (Puijon Hiihtoseura)41.58,8
2.Ristomatti Hakola (Jämin Jänne)+3,1
3.Markus Vuorela (Jämin Jänne)+1.55,7
4.Lauri Vuorinen (Skiteam 105)+2.05,5
5.Joni Mäki (Pohti SkiTeam)+2.17,9
6.Timo Mantere (Ilmajoen Kisailijat)+2.31,4
7.Aku Nikander (Jämin Jänne)+2.39,4
8.Juuso Haarala (Pohti Ski Team)+2.43,3
9.Joonas Sarkkinen (Ounasvaaran Hiihtoseura)+2.47,3
10.Ville Nousiainen (Kouvolan Hiihtoseura)+2.54,3


Naiset 10 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Krista Pärmäkoski (Ikaalisten Urheilijat)30.07,3
2.Laura Mononen (Hämeenlinnan Hiihtoseura)+45,3
3.Vilma Nissinen (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.04,8
4.Susanna Saapunki (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.14,2
5.Riitta-Liisa Roponen (Oulun Hiihtoseura)+1.33,4
6.Katri Lylynperä (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.41,6
7.Anni Kainulainen (Hämeenlinnan Hiihtoseura)+1.58,7
8.Anita Korva (Kainuun Hiihtoseura)+2.52,9
9.Marjaana Pitkänen (Oulun Hiihtoseura)+2.58,2
10.Katariina Lonka (Ikaalisten Urheilijat)+3.07,2Kisan ennakko


MUOKKAUS: Kerttu Niskanen ilmoitti Instagram-tilillään olevansa flunssainen, eikä pysty kilpailemaan lauantaina Vöyrillä.

Vöyrin SM-hiihtojen toisena kilpailupäivänä hiihdetään naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisen tyylin väliaikalähdöt. Naisten kisaan suosikkina lähtee Krista Pärmäkoski, joka on tottunut viime vuosina voittamaan kansalliset distanssikilpailut hiihtotyylistä riippumatta. Perjantaina Pärmäkoski ehti voittamaan viikonlopun ensimmäisen SM-mitalinsa, kun hän ankkuroi Ikaalisten Urheilijoiden pariviestin kakkosena maaliin vahvan suorituksen päätteeksi. Pärmäkosken parina hiihti hänen hyvä ystävänsä Maaret Pajunoja.

Aivan vallattomaan lentoon pariviestin viimeisellä osuudella Pärmäkoski ei yltänyt, sillä vajaan kahdeksan sekunnin etumatka riitti Vuokatin Katri Lylynperälle ja hän hiihti Vuokatin mestariksi reilun kolmen sekunnin erolla Ikaalisiin. Toki Pärmäkosken kintereissä verotti varmasti finaalin avausosuus, jolla hurjasti iskenyt Pärmäkoski oli reilut 15 sekuntia muita nopeampi.

Pärmäkoski olisi todennäköisesti saanut kisassa kovan haasteen pariviestin huilanneelta Vieremän Koiton Kerttu Niskaselta, joka kuitenkin sairastui ja joutuu jättämään lauantain kisan väliin. Niskanen on palannut tällä kaudella tasolleen ja on etenkin leipälajissaan 10 km (p) väliaikalähdössä lähellä Pärmäkosken tasoa. Kaksikon viimeisin kohtaaminen oli viime viikonloppuna Oberstdorfin maailmancupissa. Skiathlonin perinteisen tyylin osuudella kaksikko oli tasavahva. Perinteisen sprintissä Niskanen oli 18:s ja Pärmäkoski 22:s.

Niskanen poisjäännin myötä Pärmäkoski on suvereeni suosikki kultamitalin voittajaksi.

Tasainen joukko taistele hopeasta ja pronssista


Vahvassa kunnossa hiihtävä Anne Kyllönen on kisan kakkossuosikki. Pariviestissä hyvin - joskaan ei ehkä odotetun väkevästi - esiintynyt ja pronssille Kainuun Hiihtoseuran joukkueessa hiihtänyt Kyllönen on ollut maailmancupin kisoissa tasaisen vahvassa iskussa ja hiihtänyt viime kisoissa sijoille 10-21. Laura Mononen on parantanut menoaan vuoden alussa. Maailmancup-karkeloihin Oberstdorfisssa kahdella 33:lla sijalla palannut Mononen on omimmillaan juuri 10 km (p) väliaikakisassa.

Vuokatin pariviestin kultajoukkueessa hiihtänyt Vilma Nissinen on nostanut tasoaan tälle kaudelle selvästi. Maailmancupia tällä kaudella kiertämään päässyt Nissinen on hiihtänyt pisteillekin jo useamman kerran ja Nove Meston perinteisen tyylin takaa-ajossa osuusajoissa mukavasti 21:nneksi nopein. Skandinavia cupissa hän hiihti alkukaudelle sijoille viisi ja kuusi. Nissinen saattaakin olla Kyllösen tiukin haastaja mitalitaistelussa.

Pariviestin huilannut Susanna Saapunki on tullut tunnetuksi paremmin vapaan tyylin taitajana, mutta pari viikkoa sitten Vantaan Suomen cupissa mono oli syönnillään myös perinteisen vitosella, jossa hän oli toinen vain reilun sekunnin Kyllöselle hävinneenä. Tammikuun alussa Saapunki väläytti perinteisen osaamistaan Norjassa Nes Skianleggin Skandinavia Cupin kisassa hiihdettyään 11:nneksi.

Perinteisen tyylin spesialisti Johanna Matintalo on hakenut parasta kuntoaan kuluvalla kaudella. Nove Mestossa hän oli takaa-ajon perinteisen osuudella vasta 30:nneksi nopein ja mitalivauhti Vöyrillä olisi tässä kohtaa pieni yllätys. Pariviestin huilannut Matintalo tosin pääsee lauantaina kisaan tuoreena. Myös ikinuoren Riitta-Liisa Roposen mitalisija tulisi perinteisen kisassa yllätyksenä. Perjantain pariviestissä Roponen hiihti Oulun Hiihtoseuran joukkueessa viidenneksi.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Niskanen sairastuttua on pöytä katettu Pärmäkoskelle, jonka tappiota on vaikea kuvitella. Hopealle ja pronssille riittää tarjokkaita enemmän. Saapunki ja Nissinen lienevät maistuvimmat ideat.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaPärmäkoski
ToinenKyllönen, Nissinen, Saapunki
KolmasKyllönen, Nissinen, Saapunki, Mononen, Matintalo
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy1.2. klo 9:58
TVYLE 2


Katso myös:

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten 10 km (p), pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi