Jatkuuko Joni Mäen voittoputki sunnuntaina 15 km kisassa?


Taivalkosken Suomen Cup -viikonloppu jatkuu sunnuntaina miesten osalta 15 km vapaan tyylin väliaikalähtökisalla.
Etusuora: 21.11.2020 20:10Hiihto
Jatkuuko Joni Mäen voittoputki sunnuntaina 15 km kisassa?
Kuva: Tomi Mäkipää
Veikkaus
Joni Mäki
Miesten 15 km (v) kilpailu, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Hiihdon Suomen Cupin toinen kisaviikonloppu Taivalkoskella huipentuu sunnuntaina vapaan tyylin väliaikalähtökilpailuihin. Miehet hiihtävät sunnuntaina 15 km ja kisassa piti olla tasan yksi suosikki: Iivo Niskanen. Niskanen joutui kuitenkin vetäytymään kilpailuista varotoimena selkävaivoihin vedoten. Mies ei halua luonnollisesti ottaa mitään riskejä Rukan maailmancupin alla, joten poisjäänti tässä kohtaa on järkevää.

Niskasen poisjäänti laittoi pelikentän ja ennakkokaavailut täysin uusiksi. Mestari on poissa, kuka on valmis nappaamaan (väliaikaisen) distanssikunkun valtikaan itselleen?

Mäki, Hyvärinen, Mikkonen, Vuorinen... - Taistelua kakkossijasta


Joni Mäki on luonteva valinta kisan ykkössuosikiksi. Mies dominoi kaksi viikkoa sitten Vuokatin sprinttiä mielin määrin ja oli vakuuttava myös viestissä.

Myös lauantainen Taivalkosken sprintti päättyi voittoon, joskin kommellusten kautta. Mäki kaatui selvästi johtoasemasta välierässä ja kaatuminen laittoi reidet hapoille. Finaalissa meno ei ollutkaan totuttua Mäkeä, mutta Lauri Vuorisen kompuroitua vuorostaan kärkipaikalta, korkkasi Mäki kisan voiton. Mikäli lauantain pienestä kaatuilusta ei jäänyt suurempia harmeja, on Mäki 15 km kisassakin ykkössuosikkimme.

Kesällä Mäki onnistui jopa päihittämään Niskasen rullahiihdon SM-kisoissa 16 km (v) kisassa, joten pelkästä sprinttimiehestä on turha puhua.

Pystyykö hirmuvireessä hiihtävä Joni Mäki jatkamaan voittoputkeaan?
Kuva: Tomi Mäkipää
Pystyykö hirmuvireessä hiihtävä Joni Mäki jatkamaan voittoputkeaan?

Viime kaudella läpimurron maailmancupissa etenkin vapaalla hiihtotavalla tehnyt Perttu Hyvärinen uhkuu myös mukavaa alkukauden virettä. Niskasen tapaan Puijon Hiihtoseuraa edustava Hyvärinen avasi kautensa sijoittumalla Vuokatin Suomen Cupin sprintissä mukavasti viidenneksi ja piti viestin ankkuriosuudella kovinta vauhtia 1,6 sekuntia Mäkeä ja 6 sekuntia Ristomatti Hakolaa nopeampana.

Hyvärinen jatkoi hyvää virettään voittamalla viime viikonloppuna Vuokatissa Kainuun Talvikisojen 15 km (p) kisan ennen Markus Vuorelaa. Lauantaisessa Taivalkosken sprintissä Hyvärinen selvisi välieriin.

Niskasen kanssa Oloksella treenanneen Juho Mikkosen vapaan tyylin normaalimatkan vire on yksi sunnuntain mielenkiinnon kohteista. Tälle kaudelle takaisin maajoukkueeseen nostettu Mikkonen pystyy parhaimmillaan taistelemaan Niskasen jälkeisistä sijoista nimenomaan vapaalla hiihtotavalla. Lauantain sprintin kolmossija osoittaa miehen olevan iskussa. Paremmin vapaalla viihtyvä Mikkonen oli Oloksen perinteisen tyylin leirikisassa 19:s vajaat kaksi minuutia Niskaselle hävinneenä.

Vuorisen meno lauantain sprintissä oli sen verran vakuuttavan oloista, että niinköhän miehellä olisi annettavaa myös sunnuntain normaalimatkalla vapaalla hiihtotavalla? Mies oli lauantaina karsinnan nopein, puolivälierä ja välierä sujuivat leikittelvän helposti ja finaalissa mies täräytti lämän heti alussa irroten ylivoimaiseen johtoon vain kompuroidakseen omiin jalkoihinsa.

Ristomatti Hakola jättää sunnuntain kisan väliin terveyshuoliin vedoten. Hän jätti lauantain sprintin erävaiheen jo hiihtämättä kaaduttuaan karsinnassa.

Veikkausvihjeet


Mäen vapaan hiihto on ollut alkukaudella todella upeaa katsottavaa ja kellokin on tykännyt. Vaikka Hyvärisellä on paremmat näytöt normaalimatkojen vapaan kisoista, luotamme sunnuntaina(kin) Mäkeen. Mikkosen vire näyttää myös olevan kohdillaan ja oletamme hänen taistelevan Hyvärisen kanssa kakkossijasta.

Kertoimen nostajaksi mukaan vielä huippuvireinen Vuorinen, vaikka pidämmekin kärkikolmikon löytymistä kolmikosta Mäki-Hyvärinen-Mikkonen.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaJoni Mäki
ToinenHyvärinen, Mikkonen, Vuorinen
KolmasHyvärinen, Mikkonen, Vuorinen
Rivimäärä6 riviä
Rivin hinta1,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy22.11.2020 klo 12:13
TVYLE 2


Katso myös:


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten 15 km (v) kilpailu, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi