Johannes Bö nitisti Martin Fourcaden Pokljukan normaalimatkan tiukassa kaksintaistelussa


Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Slovenian Pokljukassa.
Etusuora: 23.01.2020 16:52Ampumahiihto
Johannes Bö nitisti Martin Fourcaden Pokljukan normaalimatkan tiukassa kaksintaistelussaVeikkaus
Johannes ja Tarjei Bø olivat yhtäaikaa palkintopallilla muun muassa Oberhofin takaa-ajossa kaudella 2017-2018. Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Miesten normaalimatka 20 km, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Pokljuka maailmancup 23.1.2019 - lopputulokset


Miesten normaalimatka 20 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴47.54,3 (0)
2.Martin Fourcade 🇫🇷+11,4 (0)
3.Fabien Claude 🇫🇷+25,6 (0)
4.Philipp Nawrath 🇩🇪+36,7 (0)
5.Johannes Dale 🇳🇴+1.02,4 (1)
6.Tarjei Bø 🇳🇴+1.26,4 (1)
7.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+1.28,5 (1)
8.Johannes Kühn 🇩🇪+1.41,8 (1)
9.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+1.56,1 (1)
10.Benedikt Doll 🇩🇪+2.06,5 (2)

48. Tero Seppälä +5.40,0 (4)
80. Jaakko Ranta +8.03,0 (2)
84. Olli Hiidensalo +8.31,1 (4)Katso myös:

Kisan ennakko & veikkausvihje


Miesten ampumahiihdon maailmancupin normaalimatka (20 km) starttaa torstaina kello 15:15.

Pokljukan maailmancupin ensimmäinen startti on miesten 20 km normaalimatka. Tämä on toinen kerta tällä kaudella, kun miehet mittaavat paremmuutensa kyseisellä lajimuodossa. Ensimmäisen kerran normaalimatkalla kilpailtiin maailmancup-kauden avausviikonloppuna Östersundissa, jolloin voiton nappasi Martin Fourcade. Pokljukan kisaviikonlopun jälkeen ampumahiihtoeliitti kilpailee Anterselvan MM-kisoissa helmikuun puolivälissä.

Martin Fourcade vs. Johannes T. Bö?


Miesten kisaan lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Johannes Thingnes Bö lähti joulutauolle maailmancupin johtajana, mutta norjalainen jätti vuoden 2020 ensimmäiset kaksi kisaviikonloppua (Oberhof & Ruhpolding) väliin, sillä hän halusi viettää perheensä kanssa viimeisen kuukauden ennen lapsensa syntymää.

Gustav-poika syntyi perheeseen viime torstaina, joten Bö palaa maailmancupiin Pokljukassa. Ennen torstain kilpailua tuoreella isällä on allaan noin kuukauden tauko viimeisimmästä maailmancup-startistaan. Näin ollen hän lähtee kilpailuun hyvin erilaisista asetelmista kuin kilpakumppaninsa, sillä useimmilla kisaveljillään on viimeiseen kahteen viikkoon mahtunut peräti kuusi starttia.

Bö ei tule kuitenkaan pääsemään helpolla. Ennakkoon norjalaisen kovin vastustaja torstaina on Martin Fourcade, joka esitti Ruhpoldingissa häikäiseviä suorituksia. Seitsenkertainen maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja valtasi maailmancupin kärkipaikan Bön loistaessa poissaolollaan.

Erityisen häikäisevää on ollut Fourcaden ammunta. Tämän vuoden puolella ranskalainen on ampunut 97,5 % ammuntarkkuudella! Toisin sanoen, 80 laikasta 78 on kaatunut. Lisäksi viimeisimmissä kisoissaan Fourcade on ollut koko porukan nopein hiihtäjä.

Saksalaiset, ranskalaiset ja kumppanit


Ranskan joukkue kuhisee huippumenijöitä. Erityisesti Quentin Fillon Maillet´n suorittaminen on ollut vahvaa läpikauden. Östersundin normaalimatkalla Fillon maillet oli ranskalaiskaimojensa Fourcaden ja Simon Desthiuexin jälkeen kolmas, vaikka mies kirjautti kolme sakkoa. Tuossa kilpailussa koko norjalaiskaartin hiihtovauhti oli heikkoa johtuen voiteluepäonnistumisesta.

Mielenkiintoinen nimi torstaina on Emilien Jacquelin, joka on noussut ryminällä maailmancupin eliittiin. Myös Norjan Vetle Sjaastad Christiansen on parantanut otteitaan kauden mittaan ja oli etenkin Ruhpoldingissa erittäin vahva kahdella henkilökohtaisella podiumillaan. Viime vuoden normaalimatkojen cupissa Christiansen oli toinen.

Tarjei Bö aloitti kautensa vahvasti, mutta erityisesti haparoinnit ampumapenkalla pilasivat mahdollisuudet kärkisijoihin Oberhofissa ja Ruhpoldingissa. Hiihtovauhti miehellä vaikuttaa kuitenkin säilyneen, joten hyvällä ammunnalla Tarjei lienee korkealla torstaina.

Ampumahiihdon MM-kisat tekevät tuloaan ja urheilijoilla on viimeiset mahdollisuudet antaa näyttöjä henkilökohtaisille matkoilla ja viestijoukkueisiin. Yksi näytönnälkäinen mies on Erik Lesser, joka avaa kautensa Pokljukassa ja taistelee tiukasti paikasta kisakoneeseen. Lesser tippui maailmancup-sirkuksesta alkukauden huonojen näyttöjen vuoksi ja haki vauhtia IBU Cupista, jossa tulokset eivät niin ikään olleet mairittelevia.

Sen sijaan maailmancupissa näyttömahdollisuuden saanut Philipp Nawrath on onnistunut erinomaisesti, kun Ruhpoldingin sprintistä ja takaa-ajosta oli kotiintuomisina sijat seitsemän ja 12. Myös Benedikt Doll ja Arnd Peiffer ovat osoittaneet elonmerkkejä tahmeahkon alkukauden jälkeen.

Mieliäkseen torstaina huippusijoille, on Tero Seppälän on onnistuttava ammuntapenkalla viimeaikaisia edesottamuksiaan paremmin, sillä sakkominuuttien kurominen ladulla hyvällekin hiihtäjälle on haastavaa. Östersundin normaalimatkalla Seppälä ampui kolme sakkominuuttia ja oli kisassa 26.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaJ. Bö
ToinenFourcade, Fillon Maillet, Christiansen
KolmasFourcade, Fillon Maillet, Christiansen, Jacquelin, T. Bö
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy23.1.2020 klo 15:13
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten normaalimatka 20 km, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi