Tarjei Bö vahvin Kontiolahden pikakisassa


Tarjei Bö oli Kontiolahden toisen maailmancup-kisaviikon pikakisan ykkönen.
Etusuora: 02.12.2020 19:08Ampumahiihto
Tarjei Bö vahvin Kontiolahden pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Miesten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Kontiolahti, maailmancup 3.12.2020


Naiset, pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Hanna Öberg 🇸🇪21.11,5 (0)
2.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+9,6 (0)
3.Elvira Öberg 🇸🇪+27,9 (1)
4.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+33,8 (1)
5.Denise Herrmann 🇩🇪+47,6 (1)
6.Marketa Davidova 🇨🇿+48,1 (1)
7.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+50,0 (1)
8.Tiril Eckhoff 🇳🇴+1.00,8 (2)
9.Valj Semerenko 🇺🇦+1.01,5 (0)
10.Svetlana Mironova+1.03,7 (1)

71. Suvi Minkkinen (FIN) +3.01,3 (2)
75. Erika Jänkä (FIN) +3.09,5 (2)
85. Sanna Laari (FIN) +3.44,2 (3)
93. Mari Eder (FIN) +4.05,7 (4)

Miehet, pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Tarjei Bø 🇳🇴24.03,7 (0)
2.Arnd Peiffer 🇩🇪+13,9 (0)
3.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+29,4 (1)
4.Benjamin Weger 🇨🇭+35,9 (0)
5.Erlend Øvereng Bjøntegaard 🇳🇴+44,0 (0)
6.Jakov Fak 🇸🇮+45,3 (0)
7.Johannes Dale 🇳🇴+50,8 (1)
8.Benedikt Doll 🇩🇪+50,9 (1)

31. Tero Seppälä +1.27,2 (1)
57. Olli Hiidensalo +2.23,1 (2)
76. Tero Harjula +2.58,5 (1)

Kisan ennakkoMiesten ampumahiihdon maailmancup käynnistyi viime viikonloppuna tutuissa sävelissä. Kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen punakeltaisessa liivissä Kontiolahden maailmancupin toiseen pikakilpailuun starttaa ”tavanomainen epäilty” Norjan Johannes Bö.

Vielä lauantaina yksi sakkominuutti pudotti Johannes Bön yllätysvoittaja Sturla Holm Lægreidin taakse, mutta jo sunnuntaina marssijärjestys palasi normaaliksi, kun ylivertainen hiihtovauhti ja nolla-ammunta takasivat Bölle jo hänen uransa 49:nnen maailmancupin voiton.

Noiden suoritusten jälkeen Bö on jälleen kerran nostettava torstain pikakilpailun ykkössuosikiksi. Alkukauden suoritusten jälkeen voisikin melkein todeta, että ainoa, joka Böltä pystyy riistämään, on hän itse. Täydellinen epäonnistuminen ampumapaikalla tai haaveri ovat lähes ainoat vaihtoehdot, jotka Bön voivat keskikorokkeelta pudottaa.

Viime viikonlopun perusteella norjalaisen dominoijan suurimmat haastajat tulevat Ruotsista. Sunnuntain pikakisassa sijoille kaksi ja kolme nousivat ruotsalaismiehet Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma, jotka olivat molempina kisapäivinä myös mahtavassa hiihtovireessä. Laikkojen pudotessa sinikeltaiset värit ovat myös torstaina korkealla.

Bön takana kärkisijoista taistelevat myös hänen maanmiehensä Tarjei Bö, Vetle Sjåstad Christiansen sekä Johannes Dale. Bö vanhempi sekä Dale olivat todella hyvässä hiihtovireessä sunnuntain pikakisassa, mutta sortuivat ampumapaikalla liian moneen ohilaukaukseen. Molemmilla on ammunnan onnistuessa mahdollisuus nousta podiumille, aivan kuin heidän maanmiehellään Christiansenilla, joka oli jo sunnuntaina neljäs.

Viime kaudella juhlimaan tottuneet ranskalaiset sen sijaan vaikuttaisivat olevan vielä kaukana huippukunnostaan. Viime kauden maailmancupin kolmonen Quentin Fillon-Maillet ampui toki sunnuntaina nollat, mutta vasta 21:nneksi nopein hiihtovauhti tiputti hänet tuloslistassa sijalle kuusi. Sunnuntain hiihtoaikojen perusteella vain ranskalaisista ainoastaan Emilien Jacquelinilla on mahdollisuudet nousta podiumtaistoon.

Todellinen jokerikortti sunnuntain hiihtoaikojen perusteella torstain kilpailuun voisi olla Valko-Venäjän Sergei Botsharnikov. Neljän ohilaukauksen hyydyttämä valkovenäläinen löytyy sunnuntain tuloslistalta vasta sijalta 29, mutta hiihtoajoissa hän oli peräti viidenneksi nopein. Aiemmin urallaan parhaimmillaan sijalle 17 päässyt Botsharnikov voi siis penkalla onnistuessaan järjestää todellisen pommin ampumahiihdon seuraajille.

Suomalaisittain toiveissa olisi, että Tero Seppälä saisi vihdoin onnistumisen ampumapaikalla. Kahdessa ensimmäisessä kisassa Suomen viime kauden ykkösellä ammunta on sakannut todella pahasti ja pistetilikin on Seppälältä vielä avaamatta. Hiihtovauhtikaan ei ole ollut parasta Seppälää, mutta jo yksi sakko vähemmän nostaisi hänet takaisin 40 parhaan joukkoon, jonne hän kuuluu.

Olli Hiidensalo oli puolestaan jo sunnuntaina lähellä saavuttaa ensimmäiset maailmancupin pisteensä puoleentoista vuoteen, mutta yksi ohilaukaus pudotti hänet niukasti pisteiden ulkopuolelle. Torstaina pisteet ovat jälleen mahdollisia, mutta ne vaativat virheetöntä penkkatyöskentelyä.

Nuori Tuomas Harjula säväytti lauantain normaalimatkalla ollen lopulta 14:s, mutta sunnuntainen pikakisa osoitti, että hiihtovauhdissa on edelleen hurjasti kehitettävää. Sija 54 yhdellä sakolla oli kuitenkin sekin merkki kehityksestä ja vastaavaa suoritusta toivotaan torstainakin. Paikan vakiinnuttaminen maailman 60 kärkeen lienee Harjulalle sopiva tavoite tälle kaudelle.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaJ. Bö, Samuelsson
ToinenJ. Bö, Samuelsson, T, Bö, Jacquelin
KolmasJ. Bö, Samuelsson, T, Bö, Jacquelin, Loginov
Rivimäärä18 riviä
Rivin hinta3,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy3.12. klo 14:28
TVYLE 2


Katso myös: Naisten pikakisan ennakko & vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi