Jatkuuko ruotsalaisnaisten mahtivire Kontiolahden toisessa pikakisassa?


Maailmancupin ensimmäisen viikonlopun perusteella torstain kilpailun ykkössuosikit ovat ruotsalaisia.
Etusuora: 03.12.2020 09:10Ampumahiihto
Jatkuuko ruotsalaisnaisten mahtivire Kontiolahden toisessa pikakisassa?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Hanna Öberg.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon naisten maailmancup alkoi lähes ennennäkemättömän vahvalla ruotsalaispanoksella. Sekä lauantain normaalimatkalla että sunnuntain pikakisassa peräti kolme ruotsalaisnaista oli viiden parhaan joukossa ja pikakisa päättyi Hanna Öbergin voittoon.

Kun maailmancup jatkuu Kontiolahdella jälleen pikakisalla, on punakeltaisessa liivissä kilpailuun starttaava Öberg nostettava jälleen kerran ennakkosuosikiksi. Ruotsin ykkösampumahiihtäjä on tällä hetkellä hurjassa vireessä sekä ladulla että ampumapaikalla, joten hänet voittaakseen on vastustajien venyttävä parhaimpaansa.

Sunnuntain kisan perusteella Öbergin ykköshaastaja voisi olla jopa hänen pikkusiskonsa Elvira. Sunnuntaina hän jäi sijalla 24 kolmen sakkokierroksen hidastamana, mutta hiihtovauhdissa hän oli koko joukon toiseksi nopein vain 0,3 sekuntia siskoaan hitaampana. Mikäli nuorempi Öberg onnistuu torstaina ammunnassa paremmin, voi kisa päättyä jopa Öbergin perhejuhliin.

Älä unohda norjalaisia


Norjalaisia ei kuitenkaan koskaan kannata jättää huomioimatta. Marte Olsbu Röiseland oli jo edellisessä pikakisassa toinen ja lauantain normaalimatkalla viime vuoden Anterselvan MM-kisojen sankari piti nopeinta vauhtia. Ammunnan onnistuessa on Röiseland vaikea voitettava.

Uransa ensimmäistä palkintosijaan sunnuntain pikakisassa juhlinut Karoline Knotten on huomioitava myös torstain kilpailussa. Knotten on kehittynyt talven aikana selvästi hiihtäjänä, mutta hänen nopeutensa ladulla ei kuitenkaan vielä riitä voittotaistoon ilman kaikkien kärkiurheilijoiden kompurointia penkalla.

Ingrid Tandrevoldin hiihtovauhti sen sijaan on aivan riittävää kilpailun voittotaistoon. Sunnuntaina hän viiletti Kontiolahden maastoissa kolmanneksi nopeinta vauhtia häviten Öbergille hiihtoajoissa vain 10 sekuntia. Tandrevoldin haasteet ovat kuitenkin ampumapenkalla, sillä ampuma-ajoissa hän oli edellisessä kilpailussa vasta 92:s.

Mitä tekee muu maailma?


Saksan Denise Herrmanninkin hiihtovauhti riittää jokaisen kilpailun voittotaistoon, mutta entisen maastohiihtäjän ampumatarkkuudessa on edelleenkin aika-ajoin toivomista. Lauantain normaalimatkalla hän onnistui, mutta sunnuntaina pysty tuotti kolme sakkokierrosta. Olisiko torstaina jälleen hyvän ammuntapäivän vuoro?

Italian Dorothea Wierer on totuttu näkemään kärkitaistossa lähes jokaisessa kilpailussa ja hän aloittikin kautensa normaalimatkan voitolla lauantaina. Kauden kahden ensimmäisen kilpailun perusteella vaikuttaisi kuitenkin siltä, ettei Wiererin tämänhetkinen hiihtovauhti riitä voittotaistoon kuin neljän ammunnan kisoissa, joten torstain pikakisassa hänelle tärkeintä ovat hyvät iskuasetelmat takaa-ajoon.

Torstain kilpailun jokerikortti voisi olla Ranskan Anais Chevalier-Bouchet. Yhden maailmancupin voitonkin urallaan saavuttanut ranskalainen on vaikean viime kauden jälkeen aloittanut kautensa tasaisesti sijoilla yhdeksän ja kaksitoista. Huomattavaa on kuitenkin se, että erityisesti sunnuntain pikakisassa hänen hiihtovauhtinsa oli erinomaista, joten ammunnan onnistuessa ranskalainen taistelee podiumsijasta.

Katso myös: Miesten pikakisan ennakko & vihje

Eder jälleen suomalaistoivona


Suomalaisittain kaikki odotukset kohdistuvat Mari Ederiin. Kaisa Mäkäräisen varjosta Suomen ykkösnaiseksi noussut Eder on aloittanut kautensa sijoilla 32 ja 54, joten torstailta voi odottaa lähinnä taistoa pistesijoista.

Ederin hiihtovauhti riittäisi periaatteessa taistoon top15-sijoista, mutta penkalla hän antaa liikaa tasoitusta sekä ampumanopeudessa että osumatarkkuudessa. Sunnuntain kaltaiset kolme sakkokierrosta yhdistettynä 92:nneksi nopeimpaan penkkatyöskentelyyn on menestyshaaveiden kannalta kohtalokas yhdistelmä.

Muilta suomalaisilta jo pääsy takaa-ajoon olisi alkukauden näyttöjen perusteella suurta venymistä. Suomalaisten lähtönumerot: Eder 15, Sanna Laari 67, Suvi Minkkinen 81, Erika Jänkä 87.

Veikkausvihjeet


HUOM! Veikkaus tarjoaa naisten pikakisan Päivän Trio 2:een peräti 5 000 € bonusrahaa.

Päivän Triossa veikataan viiden urheilijan ryhmistä parhaiten sijoittuvia urheilijoita.

Ryhmä 1:H. Öberg - Röiseland - Herrmann - Eckhoff - Wierer
Ryhmä 2:Tandrevold - Skottheim - Preuss - Davidova - Kryuko
Ryhmä 3:Eder - Häcki - Charvatova - Innerhofer - Dunklee

Otamme rivin kärjeksi Tandrevold, jonka hiihto oli edellisessä pikakisassa peräti kolmanneksi nopeinta. Pystystä pitää toki saada laikkoja alas. Kolmosryhmä on tasainen ja ammuntavire ratkaisee. Eder oli hyvässä hiihtovauhdissa edellisessä pikakisassa ja uskotaan/toivotaan, että sakkoja ei kerry 1-2 enempää. Ykkösryhmään otetaan vähemmän pelattu Herrmann mukaan.

Peli-idea - Päivän Trio 2

Ryhmä 1Öberg, Röiseland, Herrmann
Ryhmä 2Tandrevold
Ryhmä 3Eder
Rivimäärä3 riviä
Rivin hinta0,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy3.12.2020 klo 17:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi