Jatkuuko Johannes Bön ja Laegreidin show myös joulutauon jälkeen? Katso pikakisan lähtölistat


Miehet avaavat Pokljukan ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailulla perjantaina.
Etusuora: 05.01.2023 21:08Ampumahiihto
Jatkuuko Johannes Bön ja Laegreidin show myös joulutauon jälkeen? Katso pikakisan lähtölistat
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø.
Miesten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten pikakisa käynnistyy loppiaisena kello 15.20.

Johannes Thinges Bö ja Sturla Holm Laegreid ovat dominoineet ampumahiihdon maailmancupin ensimmäistä puoliskoa. Joulutauon jälkeen voidaan laajamittaisen norjalaisdominanssin odottaa jatkuvan, elleivät erityisesti Ranskan ykkösnimet Quentin Fillon Maillet ja Emilien Jacquelin ole äityneet parempaan vireeseen.

Kun ampumahiihtosirkus siirtyi Kontiolahdelta Keski-Eurooppaan, niin Johannes Bö ja Laegreid ovat molemmat olleet jokaisessa henkilökohtaisessa kilpailussa palkintokorokkeella. Huippuvireessä kylpevästä kaksikosta Bö on kuitenkin nostettava ykkössuosikiksi huiman hiihtovauhtinsa ansiosta. Bö on käytännössä pikakisassa Laegreidia noin yhden sakkoringin nopeampi ja muita kiertueen ykkösnimiä lähes kaksi rinkiä nopeampi.

Viime kauden ykkösnimi Fillon Maillet ei ole toistaiseksi noussut palkintokorokkeelle kauden maailmancup-kisoissa. Valmennustiiminsä myönsi ennen joulutaukoa, että Fillon Maillet´lla on ollut pieniä ongelmia, jotka saadaan korjataan kuntoon tauon aikana. Kello kuitenkin tikittää, kun aikaa on enää kuukausi MM-kisoihin. Nähdäänkö Pokljukassa viime vuoden kaltaista menoa ranskalaiselta?

Jacquelinin hiihtovauhti on parantunut pitkin kautta ja Annecyssä mies oli ladulla hiihtoajoissa jo aivan kärkikastia. Jacquelin myös ampuu nopeasti, mutta valitettavan epätarkasti. Jos Jacquelin onnistuu edes kohtalaisesti ammunnassa, niin hän löytyy tuloslistoilta varmasti korkealta.

Martin Ponsiluoma on viimeisessä kahdessa pikakisassa napannut sijat kuusi ja neljä, ja kun mieheltä löytyy Pokljukan pikakisan voitto edelliskerralta, niin ruotsalaisen nimi on syytä alleviivata. Kauden avauskisa Kontiolahdella sekä pikakisat ovat olleet miehen ainoat kauden kilpailut, joissa hän on onnistunut ammunnassa, sillä miehen kauden ammuntaprosentti on heikko 77,5 %. Ponsiluoma ryömi Annecyn takaa-ajossa ja yhteislähdössä, mutta se johtui pitkälti jäisestä kelistä, johon Fischerin miehellä ei ollut kunnon kalustoa.

Sebastian Samuelssonia vaivaa maanmiehensä tavoin samat ongelmat. Samuelsson on ampunut edelliset viisi kilpailua 83 % tarkkuudella ja erityisesti pystypaikka (77 %) on ollut miehelle haastava.

Kärkikahinoihin on toki tyrkyllä muitakin, kuten Johannes Dale ja Vetle Sjåstad Christiansen. Molemmilta vaaditaan podiumille noustakseen todennäköisesti nollia, johon kumpikaan ei ole vielä tällä kaudella pystynyt. Mielenkiintoiset nimet kisaan ovat myös nuoret Filip Fjeld Andersen ja Giacomel Tommaso. Molemmat ovat nostaneet tasoaan täksi kaudeksi ja erityisesti Andersen on ollut lähellä palkintokorokepaikkaa. Tommasosta tulisi ensimmäinen miesampumahiihtäjä, joka on syntynyt 2000-luvulla ja onnistunut nousemaan palkintokorokkeelle maailmancupussa.

Suomelta kisassa on mukana Olli Hiidensalo, Tuomas Harjula, Jaakko Ranta ja Heikki Laitinen.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi