Miesten pikakisasta kahden kauppa? Lue kisan ennakko


Lauantaina Östersundin ampumahiihdon maailmancupissa kisataan miesten pikakisa.
Etusuora: 01.12.2023 20:00Ampumahiihto
Miesten pikakisasta kahden kauppa? Lue kisan ennakko
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Johannes Bö.
Miesten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Johannes Thingnes Bö ja Sebastian Samuelsson lähtevät miesten pikakisaan suosikkeina.

Johannes Bö lähti kauteen pienten vaivojen saattelemana, mutta meno on parantunut kisa kisalta ja nyt vaikuttaa siltä, että tälläkin kaudella nähdään Johanneksen täydellistä dominointia. Miesten keskiviikon viestissä Johannekselta nähtiin hulppea suoritus, kun hän selvitti pystypaikalta kaikki laikat kumoon 7 sekunnissa.

Huomioiden Bön ammuntasuorittaminen ja tämän hetken hiihtovauhti, niin ainoa mies, joka häntä pystyisi uhkaamaan lienee kotiyleisön edessä esiintyvä Samuelsson. Ruotsalainen on ollut ladulla todella kovassa vedossa, mutta ammunta tarkkuus on ollut kuitenkin heikkoa.

Sturla Holm Laegreid ei ollut Norjan viestijoukkueeseen keskiviikkona. Mies saapuu pikakisaan hieman kilpakumppaneitaan palautuneempana, mutta on kuitenkin todettava, että norjalaisen kunto niin ammunnassa kuin ladulla ei ole ollut odotetun kovaa.

Bön lisäksi norjalaisista suurimmat odotukset kohdistuvat Johannes Dale-Skjevdaliin, joka ei myöskään kisannut viestissä sekä Tarjei Böhön, joka sen sijaan teki viestissä pirteän suorituksen. Vetle Sjåstad Christiansen on sairastellut kauden alla ja ainakaan normaalimatkalla hän ei ollut vielä täydessä terässä ja viestin ankkurina mies ei joutunut pistämään kaikkea peliin, joten kunto on pienoinen arvoitus.

Ranskalaisilla on yleensä tapana äityä kovaan lentoon, kun maailmancup siirtyy Keski-Eurooppaan. Toistaiseksi Emilien Jacquelin on ampunut edellisvuoden tapaan sinne sun tänne ja sama koskee toista kovaa hiihtäjää Fabien Claudea. Molempien hiihtovauhti on kuitenkin kiertueen kärkipäätä ja ammuntanopeus huippuluokkaa, mutta kun tauluunkin pitäisi osua. Quentin Fillon Maillet on ranskalaisista varmin ampuja, mutta muutaman kisan perusteella hiihtoon toivottaisiin lisää tehoja.

Jos yllätyksiä haluaa poimia pikakisaan, niin saksalaiset Roman Rees, Philipp Nawrath ja Justus Strelow ovat mielenkiintoisia nimiä. Saksalaisten hiihtovauhti on ollut hyvää miesten ja naisten kisoissa, mikä voi viitata siihen, että joukkueen voitelu toimii mainiosti. Sama nähtiin naisten kisassa perjantaina.

Strelow on ollut ammunnassa huippuvedossa Östersundissa ja jos hän mielii uransa ensimmäisen kerran nousta palkintokorokkeelle lauantaina, niin nollat ovat varmasti vaatimus pikakisasta. Nawrath ei ole myöskään ikinä sijoittunut maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa kolmen sakkiin, mutta resursseja tähän varmasti on. Rees voitti normaalimatkan Östersundissa, ja ennen tätä hänen ainoat palkintokorokesijoitukset olivat pikakisoista. Saksalaisista Benedikt Dollin nimen päätyminen korkealle tuloslistalla on kuitenkin kenties todennäköisintä.

Nuorista nimistä nostetaan vielä esiin Eric Perrot, jonka tekeminen penkalla on erittäin vauhdikasta. Ranskalainen päätti edellisen maailmancup-kauden mainiosti juuri Östersundissa. 22-vuotiaasta ranskalaisesta povataan seuraavaa ranskalaistähteä.

Suomalaisten ampuamahiihtokausi ei ole lähtenyt käyntiin, kuten toiveissa oli. Hiihtovauhti on ollut lähestulkoon onnetonta, niin miehissä kuin naisissa. Taulut kyllä kaatuvat mukavasti, mutta tilanne on kuitenkin se, että edes nolla-ammunnalla ei voida odottaa kovinkaan kummoisia sijoituksia. Suomen joukkueessa kisaavat lauantaina Otto Invenius, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Tuomas Harjula ja Jaakko Ranta.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi