Miesten sprintti Cogne: Federico Pellegrino vahvoilla kotiyleisön edessä MM-kenraalissa


Cognen maailmancupin sprintti hiihdetään ilman Norjan kärkinimiä, jotka keskittyvät jo ensi viikon torstaina hiihdettävään Seefeldin MM-sprinttiin. Sen sijaan esimerkiksi Venäjä ja Italia ovat mukana parhaalla joukkueellaan. Suomalaisia ei osallistua miesten sprinttiin lainkaan.
Etusuora: 16.02.2019 07:42Hiihto
Miesten sprintti Cogne: Federico Pellegrino vahvoilla kotiyleisön edessä MM-kenraalissaVeikkaus
Federico Pellegrino (Kuva: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 [CC BY-SA 3.0])
Miesten sprintin karsinta käynnistyy 16.2. klo 11:35 ja finaalivaihe klo 13:58

Miessprintterit viimeistelevät ensi viikolla alkaviin hiihdon MM-kisoihin raskaalla sprinttiradalla Cognen maailmancupissa. Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi laittoivat maailmancup-radat syksyllä Ylellä vaativuusjärjestykseen ja Cognen miesten sprinttirata listattiin maailmancupin toiseksi raskaimmaksi Lillehammerin jälkeen. Kun mietitään kenelle Cognen raskas rata voisi sopia, voidaan tehdä vertailua Lillehammerin tuloksiin.

Marraskuussa Lillehammerissa maailmancupin vapaan sprintin vei nimiinsä Italia Federico Pellegrino. Nyt Cognessa Pellegrino pääsee hiihtämään kotiyleisön edessä ja parhaat norjalaiset ovat poissa, joten hän on varmasti lähellä voittoa lauantain kisassa. Muista Lillehammerin finaleista vain Kanadan Alex Harvey on mukana Cognessa. Hänen sprinttikautensa on ollut Lillehammerin jälkeen todella vaisu, sillä hän ei ole selviytynyt Lillehammerin lisäksi kertaakaan karsinnasta jatkoon 30 parhaan joukkoon.

Vaikka parhaat norjalaiset eivät osallistu kilpailuun, on Norjalla silti potentiaalisia menestyjiä Cognen sprintissä. Eirik Brandsdal on ollut vahvassa iskussa, mutta se ei silti riittäny MM-kisapaikkaan Norjan kivikovassa joukkueessa. Salpausselällä Brandsdal oli sprintissä neljäs ja hän haluaa varmasti näyttää Cognessa, että hänelle olisi ollut käyttöä Seefeldin MM-lumilla.

Vahva venäläiset palaavat maailmancupiin


Salpausselän kisat väliin jättäneet Sergey Ustiugov ja Aleksandr Bolshunov tekevät paluun maailmancupiin Cognessa. Molemmille herroille sopivat aika lailla kaikki matkat sprintistä 50 kilometriin molemmilla tyyleillä. Bolshunov on kuitenkin ollut vahvempi perinteisellä tyylillä. Vapaan sprinteissä hän on selvinnyt tällä kaudella finaalin vain kerran, oltuaan Toblachissa kuudes. Ustiugov taas on niittänyt enemmän menestystä vapaan tyylin kisoissa. Vapaan sprinttejä hän on hiihtänyt tällä kaudella vain kaksi, joista toisessa hän oli kolmas. Viime kaudella Ustiugov voitti Lenzerheiden vapaan sprintin. Venäläisistä myös Gleb Retivykh on ollut väkevä vapaan sprinteissä. Hän on selvinnyt finaaliin tällä kaudella kolmesti, viimeksi Salpausselän kisoissa, oltuaan siellä finaalin kuudes.

Ranskalaiset laajalla rintamalla kärkitaistossa


Ranskalaiset mieshiihtäjät ovat olleet tällä kaudella todella vahvoja vapaan tyylin kisoissa. Tällä kaudella vapaan sprinteissä Lucas Chanavat, Baptiste Gros ja Richard Jouve ovat olleet podiumilla. Salpausselällä ranskalaiset eivät olleet parhaassa iskussaan, sillä parhaaksi sijoitukseksi jäi Jouven kymmenes sija. Mikäli päivän vire on kohdillaan, jokainen edellä mainituista ranskalaissprinttereistä on potentiaalinen top 3 -hiihtäjä myös Cognessa.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaPellegrino
ToinenUstiugov, Brandsdal, Retivykh, Chanavat, Jouve
KolmasUstiugov, Brandsdal, Retivykh, Chanavat, Jouve
Rivimäärä20 riviä
Rivin hinta4,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy16.2. klo 11:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet