Norja kolmoisvoittoon MM-sprintissä Kläbon johdolla - Suomalaiset jäivät puolivälieriin


Miesten MM-sprintti päättyi norjalaisjuhliin. Suomalaisittain kisa oli suuri pettymys.
Etusuora: 25.02.2021 14:17Hiihto
Norja kolmoisvoittoon MM-sprintissä Kläbon johdolla - Suomalaiset jäivät puolivälieriin
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus
Johannes Høsflot Klæbo.
Miesten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hiihdon MM 25.2.2021 - Maastohiihto


Miesten sprintti (p) finaali

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴3.01,30
2.Erik Valnes 🇳🇴+0,66
3.Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴+0,80
4.Alexander Bolshunov+5,92
5.Sergey Ustiugov+17,41
6.Oskar Svensson 🇸🇪+20,49
13.Joni Mäki 🇫🇮 
15.Lauri Vuorinen 🇫🇮 
16.Ristomatti Hakola 🇫🇮 

Naisten sprintti (p) finaali

#UrheilijaTulos
1.Jonna Sundling 🇸🇪2.36,8
2.Maiken Caspersen Falla 🇳🇴+2,32
3.Anamarija Lampic 🇸🇮+2,35
4.Johanna Hagström 🇸🇪+3,9
5.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+7,3
6.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+10,8
8.Katri Lylynperä 🇫🇮 
17.Jasmi Joensuu 🇫🇮 
26.Johanna Matintalo 🇫🇮 Miesten sprintti (p) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴3.00,08 Q
2.Erik Valnes 🇳🇴+3,48 Q
3.Federico Pellegrino 🇮🇹+5,39 Q
4.Pål Golberg 🇳🇴+5,98 Q
5.Gleb Retivykh+6,11 Q
6.Håvard Solås Taugbøl 🇳🇴+6,54 Q
7.Joni Mäki 🇫🇮+7,26 Q
8.Alexander Terentev+7,44 Q
9.Sergey Ustiugov+7,51 Q
10.Alexander Bolshunov+7,97 Q
12.Lauri Vuorinen 🇫🇮+8,22 Q
26.Ristomatti Hakola 🇫🇮+10,90 Q
57.Juho Mikkonen 🇫🇮+20,26

Naisten sprintti (p) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Johanna Hagström 🇸🇪2.39,33 Q
2.Maiken Caspersen Falla 🇳🇴+2,37 Q
3.Johanna Matintalo 🇫🇮+2,90 Q
4.Jonna Sundling 🇸🇪+3,34 Q
5.Maja Dahlqvist 🇸🇪+3,73 Q
6.Ane Appelkvist Stenseth 🇳🇴+4,54 Q
7.Katri Lylynperä 🇫🇮+5,00 Q
8.Linn Svahn 🇸🇪+5,19 Q
9.Hristina Matsokina+5,99 Q
10.Tatiana Sorina+6,28 Q
11.Jasmi Joensuu 🇫🇮+6,36 Q
37.Anne Kyllönen 🇫🇮+13,01

Ennakko ja vihje


Hiihdon MM-kisat käynnistyvät lähes helteisissä oloissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Hiihtokisoihin poikkeukselliset sääolosuhteet ovat pakottaneet muuttamaan aikataulua ja kisat käydään jo alkuiltapäivästä, jotta ladut säilyisivät edes jotenkin hiihdettävässä kunnossa.

Sääolosuhteet tulevat varmasti olemaan Oberstdorfin kisojen suurimpia puheenaiheita ja huollon rooli noussee erittäin suureksi. Mitalit voivat tällä kertaa ratketa jo ennen kisoja huoltokopilla, mistä johtuen suuretkin yllätykset voivat olla mahdollisia, jos kärkimaat epäonnistuvat suksenvalinnassa tai voitelussa.

Olosuhteiden luomat epävarmuustekijät tarjoavat myös suomalaismiehille suuren mahdollisuuden. Kauden aiemmat sprintit ovat osoittaneet, että maailman kärkeen on suomalaisilla vielä matkaa, vaikka erityisesti Joni Mäki ja Lauri Vuorinen ovatkin ottaneet selvän kehitysloikan lähemmäs maailman huippua.

Mäki, Vuorinen sekä Ristomatti Hakola ovat kaikki kauden mittaan väläytelleet, että heillä voisi yksittäisenä päivänä olla mahdollisuus hätyytellä maailman kärkeä. Toistaiseksi lupaavien yksittäisten hiihtojen lisäksi heiltä ei olla vielä nähty täysin onnistunutta sprinttipäivää, joka vastaisi heidän potentiaaliaan.

MM-kisoissa siihen olisi kuitenkin mahdollisuus, etenkin jos suomalaiset onnistuisivat saamaan kalustoedun vastustajiinsa nähden. Täydellinen päivä sekä fyysisesti, taktisesti että huollollisesti voi tuottaa suomalaiskolmikolle oikeastaan lähes mitä tahansa. Pieni mitalimahdollisuuskin olisi olemassa, mutta kovin realistinen se ei ole.

Löytyykö Kläbolle haastajia?


Kisan ykkössuosikit tulevat jälleen kerran tutusta suunnasta. Hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja Johannes Hösflot Kläbo on ykkössuosikki jokaiseen sprinttikisaan, johon hän starttaa. Tällä kaudella hän on kuitenkin saanut kotimaastaan kivenkovan haastajan Erik Valnesin, joka lähes nöyryytti Kläboa kauden avanneessa Rukan sprintissä.

Jos kaikki menee ennakkokäsikirjoituksen mukaisesti, ratkaisevat Kläbo ja Valnes keskenään maailmanmestaruuden. Pronssimitalista sen sijaan käydään tulinen taisto, johon osallistuu yli puolentusina hiihtäjää.

Kläbon ja Valnesin maanmiehet Emil Iversen, Pål Golberg ja Håvard Solås Taugböl lähtevät kaikki mitalinjanoisina tavoittelemaan norjalaisten kolmoisvoittoa. Heistä erityisesti kannattaa seurata Taugböliä, joka pääsee vihdoin tekemään MM-debyyttinsä, vaikka on jo vuosia kuulunut maailman sprinttieliittiin.

Kuuma mitalisuosikki on myös Ruotsin Oskar Svensson, joka on noussut tällä kaudella sprinteissä jo kahdesti korkeimmalle korokkeelle. Pyeongchangin olympiasprintin vitonen on noussut kauden mittaan uransa kovimpaan kuntoon, eivätkä ruotsalaisen mitalijuhlat kisojen avauspäivänä olisi yllätys kenellekään.

Mitalinnälkäisiä haastajia tulee myös idästä. Venäläisurheilijoista perinteisen sprintissä on seurattava erityisesti Aleksandr Bolshunovia, joka lähtee tavoittelemaan kisoista jättipottia. Gleb Retivyh on myös jokaisessa sprinttikisassa potentiaalinen palkintosijakandidaatti.

Vaikka sprintti käydäänkin perinteisellä hiihtotavalla, ei kisassa kannata jättää huomiotta myöskään kovia keskieurooppalaisia sprinttereitä. Federico Pellegrino osoitti jo Korean olympiahopeamitalilla, että hän kykenee nykyään taistelemaan arvokisamitaleista myös perinteisellä. Myös ranskalaiskaksikko Lucas ChanavatRichard Jouve on varmasti vaarallinen torstain kilpailussa.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaKläbo
ToinenValnes, Pellegrino, Svensson, Iversen
KolmasValnes, Pellegrino, Svensson, Iversen, Ustiugov, Retivykh, Golberg
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy25.2. klo 12:28
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi