Oskar Svensson sprinttiykkönen Ulricehamnissa - Verneri Suhonen kymmenes


Oskar Svensson jatkoi huimaa menestysvirettään Ulricehamnin sprintissä. Verneri Suhonen hiihti uransa parhaan maailmancupsijoituksen.
Etusuora: 06.02.2021 15:29Hiihto
Oskar Svensson sprinttiykkönen Ulricehamnissa - Verneri Suhonen kymmenes
Kuva: Tomi Mäkipää
Veikkaus
Verneri Suhonen Vuokatin Suomen Cupissa syksyllä 2020.
Miesten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Maailmancup, Ulricehamn 6.2.2021


Naisten sprinttifinaali (v)

#UrheilijaTulos
1.Maja Dahlqvist 🇸🇪3.20,5
2.Johanna Hagström 🇸🇪+0,30
3.Jessica Diggins 🇺🇸+0,39
4.Hanna Falk 🇸🇪+0.72
5.Eva Urevc 🇸🇮+1,12
6.Jonna Sundling 🇸🇪+1,74

10. Jasmi Joensuu (FIN)

Miesten sprinttifinaali (v)

#UrheilijaTulos
1.Oskar Svensson 🇸🇪2.55,34
2.Gleb Retivykh+0,14
3.Federico Pellegrino 🇮🇹+0,30
4.Richard Jouve 🇫🇷+0,31
5.Lucas Chanavat 🇫🇷+1,19
6.Sergey Ustiugov+6,06

10. Verneri Suhonen (FIN)Miesten sprintti (v) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Joni Mäki 🇫🇮2.58,41
2.Thomas Helland Larsen 🇳🇴+0,74
3.Lucas Chanavat 🇫🇷+1,67
4.Sergey Ustiugov+2,08
5.Marcus Grate 🇸🇪+2,44
6.Michal Novak 🇨🇿+2,94
7.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+3,62
8.Pål Trøan Aune 🇳🇴+3,79
9.Graham Ritchie 🇨🇦+4,06
10.Sindre Bjørnestad Skar 🇳🇴+4,17
14.Lauri Vuorinen 🇫🇮+5,26
15.Verneri Suhonen 🇫🇮+5,69
20.Juuso Haarala 🇫🇮+6,21

Naisten sprintti (v) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Johanna Hagström 🇸🇪0:00
2.Hanna Falk 🇸🇪+1,13
3.Jessica Diggins 🇺🇸+2,02
4.Jonna Sundling 🇸🇪+2,15
5.Anamarija Lampic 🇸🇮+2,98
6.Sofie Krehl 🇩🇪+3,89
7.Eva Urevc 🇸🇮+4,15
8.Linn Svahn 🇸🇪+4,36

20. Jasmi Joensuu +7,64
29. Anni Alakoski +10,03
31. Anne Kyllönen
41. Katri Lylynperä

Ennakko ja vihje


Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Ruotsin Ulricehamnissa, jossa kilpaillaan sprinttiviikonloppu. Lauantaina ohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset sprintit ja sunnuntaina mitellään paremmuudesta parisprinteissä samalla hiihtotavalla.

Läpi kauden vahvaa virettään väläytellyt Joni Mäki ei ole vielä saanut maailmancupissa tehtyä kuntonsa mukaista huippusuoritusta. Jättipotti on jäänyt saavuttamatta joko heikkojen taktisten valintojen tai hetkittäisten heikkojen hetkien vuoksi.

Ulricehamnissa Mäellä on kuitenkin taivas avoinna vaikka voittoon asti. Pohti Ski Teamin mies pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella kilpailemaan maailman sprinttivalioita vastaan hänen paraatilajissaan vapaan sprintissä, jossa hän oli kauden avanneessa Vuokatin Suomen Cupissa aivan naurettavan ylivoimainen kaikkiin muihin suomalaisiin verrattuna.

Lauantain kilpailussa kaikki muu kuin finaalipaikka onkin tästä johtuen suuri pettymys. Mäellä on kilpailussa ehkä mahdollisuus jopa päästä esittelemään Ristomatti Hakolalta plagioimaansa sapelituuletusta maalisuoralla. Etukäteen ajatellen näin realistiselta suomalaisen miessprintterin voitto maailmancupissa ei ole tuntunut koskaan aiemmin.

Mäen menestysmahdollisuuksia lisää myös se, ettei kilpailussa ole mukana Norjan MM-kisoihin valmistautuvaa sprinttijoukkuetta. Varmaa on siis jo nyt se, ettei voittajan nimi ole Johannes Hösflot Kläbo eikä Erik Valnes.

Osakilpailuvoitto miesten sprintissä olisi lähes ennenkuulumaton näky, sillä toistaiseksi ainoastaan Ari Palolahti on pystynyt voittamaan sprintticupin osakilpailun ja siitä on aikaa yli 23 vuotta. Edellisestä suomalaismiehen palkintosijastakin sprintissä on vierähtänyt jo yli kuusi vuotta. Toni Ketelä oli tammikuussa 2015 kolmas perinteisen sprintissä Otepäässä.

Vaikka Mäellä onkin realistinen mahdollisuus voittaa kilpailu, on voiton tiellä muutama erittäin kova kanto kaskessa. Ehkä se kaikkein kovin heistä on Italian Federico Pellegrino, jolle vapaan hiihtotavan sprintti on kaikista hiihtokilpailuista se mieluisin. Italialaisen voittaakseen pitää lähes kaikkien maailman sprinttereiden venyttävä parhaimpaansa.

Kovia nimiä kilpailuun tulee myös Ranskasta ja Venäjältä. Ranskalaiskaksikko Lucas Chanavat ja Richard Jouve ovat Pellegrinon tavoin elementissään vapaan sprintissä. Vastaava määritelmä pätee myös venäläiskaksikkoon Sergei UstjugovGleb Retivyh. Venäläisten maailmancupin ykkösmies Aleksander Bolshunov ei ole mukana Ulricehamnissa.

Kovia nimiä löytyy myös Norjan paikalla olevasta kakkoskastista. Kilpailun starttilistalla komeilee sellaisia nimiä kuin Finn Hågen Krogh, Sindre Björnestad Skar, Sivert Wiig sekä Pål Tröan Aune. Kaikki he ovat miehiä joiden eteneminen loppukilpailuvaiheeseen olisi kaikkea muuta kuin sensaatio.

Suomalaissprinttereistä Ulricehamnissa ovat Mäen lisäksi mukana myös Verneri Suhonen, Lauri Vuorinen sekä Juuso Haarala. Heistä kaikilla on realistinen mahdollisuus edetä puolivälierävaiheeseen, mutta sitä pidemmälle pääseminen vaatisi jo suurta venymistä. Viikko sitten Falunissa vahvasti suorittanut Vuorinenkin on pärjännyt kansainvälisesti selvästi paremmin perinteisellä.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla

VoittajaPellegrino
ToinenUstiugov, Chanavat, Jouve
KolmasUstiugov, Chanavat, Jouve, Retivykh, Mäki, Skar, Wiig, Krogh, Aune
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy6.2. klo 13:48
TVYLE 2


Katso myös: Naisten sprintin ennakko & vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi