Ruotsalaisjuhlat naisten sprintissä - Jasmi Joensuu kymmenes


Jasmi Joensuu oli jälleen suomalaisten ykkönen Ulricehamnin sprintissä. Suursuosikki kilpailun voittoon oli Linn Svahn, mutta juhlimaan pääsivät Svahnin kaaduttua toiset ruotsalaiset.
Etusuora: 06.02.2021 15:18Hiihto
Ruotsalaisjuhlat naisten sprintissä - Jasmi Joensuu kymmenesVeikkaus
Maja Dahlqvist, Stina Nilsson, Jonna Sundling. Photo: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Naisten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Maailmancup, Ulricehamn 6.2.2021


Naisten sprinttifinaali (v)

#UrheilijaTulos
1.Maja Dahlqvist 🇸🇪3.20,5
2.Johanna Hagström 🇸🇪+0,30
3.Jessica Diggins 🇺🇸+0,39
4.Hanna Falk 🇸🇪+0.72
5.Eva Urevc 🇸🇮+1,12
6.Jonna Sundling 🇸🇪+1,74

10. Jasmi Joensuu (FIN)

Miesten sprinttifinaali (v)

#UrheilijaTulos
1.Oskar Svensson 🇸🇪2.55,34
2.Gleb Retivykh+0,14
3.Federico Pellegrino 🇮🇹+0,30
4.Richard Jouve 🇫🇷+0,31
5.Lucas Chanavat 🇫🇷+1,19
6.Sergey Ustiugov+6,06

10. Verneri Suhonen (FIN)Miesten sprintti (v) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Joni Mäki 🇫🇮2.58,41
2.Thomas Helland Larsen 🇳🇴+0,74
3.Lucas Chanavat 🇫🇷+1,67
4.Sergey Ustiugov+2,08
5.Marcus Grate 🇸🇪+2,44
6.Michal Novak 🇨🇿+2,94
7.Finn Hågen Krogh 🇳🇴+3,62
8.Pål Trøan Aune 🇳🇴+3,79
9.Graham Ritchie 🇨🇦+4,06
10.Sindre Bjørnestad Skar 🇳🇴+4,17
14.Lauri Vuorinen 🇫🇮+5,26
15.Verneri Suhonen 🇫🇮+5,69
20.Juuso Haarala 🇫🇮+6,21

Naisten sprintti (v) karsinta

#UrheilijaTulos
1.Johanna Hagström 🇸🇪0:00
2.Hanna Falk 🇸🇪+1,13
3.Jessica Diggins 🇺🇸+2,02
4.Jonna Sundling 🇸🇪+2,15
5.Anamarija Lampic 🇸🇮+2,98
6.Sofie Krehl 🇩🇪+3,89
7.Eva Urevc 🇸🇮+4,15
8.Linn Svahn 🇸🇪+4,36

20. Jasmi Joensuu +7,64
29. Anni Alakoski +10,03
31. Anne Kyllönen
41. Katri Lylynperä

Ennakko ja vihje


Suomen naissprintin synkkään taipaleeseen hiihdon maailmancupissa saatiin hieman valoa viime viikonloppuna Falunissa, kun Jasmi Joensuu hiihti uransa parhaan sprinttikisan selviytyen mukaan välierävaiheeseen. Kun hiihdon maailmancup jatkuu Ulricehamnissa sprinteillä, odotetaan Joensuulta taas vastaavaa suoritusta.

Viime viikonloppuun verrattuna tyyli vaihtuu perinteiseltä vapaalle, mutta sprintissä Joensuulle molemmat hiihtotyylit sopivat yhtä hyvin. Tästä syystä odotuksissa on, että Suomen uusi ykkössprintteri Joensuu pystyy kilpailemaan myös Ulricehamnissa paikasta kahdentoista parhaan joukkoon.

Kilpailun terävin kärkitaisto menee kuitenkin vielä melko kaukana Joensuun edellä, vaikka hän onkin ottanut suuria askeleita yhä lähemmäksi maailman kuuminta sprinttikärkeä. Ulricehamnin kilpailun ykkössuosikki on jälleen Ruotsin Linn Svahn, joka on voittanut tällä kaudella jokaisen sprinttikilpailun, johon on osallistunut.

Svahn on tällä hetkellä sprintissä askeleen muita kilpakumppaneitaan edellä, eikä hänellä ole juuri heikkouksia. Ruotsalaisen voitontahto on kaiken lisäksi ehtymätön ja hän muuttuu läpi sprinttipäivän yhä vaarallisemmaksi vastustajaksi.

Sprintin kaltaisessa herkässä lajissa kenenkään voitto ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys ja useampi nainen haastaa ruotsalaisen hallitsijattaren. Slovenian Anamarija Lampic haastoi jo viikko sitten tiukasti Svahnia ja Petra Majdicin manttelinperijä janoaa varmasti tiukasti kauden ensimmäistä voittoaan.

Vapaan hiihtotavan sprintissä kärkitaistoon tahtoo myös Sveitsin Nadine Fähndrich, joka menetti edellisen vapaan sprintissä palkintosijan kolarointiin Lampicin kanssa. Fähndrich ei vakuuttanut Falunissa, mutta Ulricehamnissa on uusi mahdollisuus uudella tyylillä. Suomalaisiin suksiin luottava sveitsiläinen on kuuma kandidaatti palkintokorokkeelle.

Svahnin takana kärkitaistoon janoaa myös suuri joukko hänen maannaisiaan. Falunissa karsinnassa kaatunut Maja Dahlqvist uhkuu varmasti suurta revanssihenkeä ja lähteen tavoittelemaan jopa koko kilpailun voittoa. Jonna Sundling vaikutti viime viikon perusteella olevan nousukunnossa samoin kuin Johanna Hagström. Anna Dyvik ja Hanna Falk eivät hekään ole vailla mahdollisuuksia.

Vapaan hiihtotavan sprintissä ei myöskään koskaan saa unohtaa yhdysvaltalaisia. Jessie Diggins on jo osoittanut useampaan kertaan kauden mittaan olevansa uransa parhaassa kunnossa ja vapaan sprintti on yksi hänen leipälajeistaan. Sophie Caldwell Hamilton ja Sadie Maubet Bjornsen lähtevät myös kisaan menestys mielessään.

Hiihdon mahtimaa Norja asettaa kilpailuun kakkoskastin joukkueen, mutta maan laajuudesta johtuen myös hieman tuntemattomammat hiihtäjät Vuonomaasta voivat yllättää. Mathilde Myhrvold on jo näyttänyt kauden aikana nostaneensa paljon perustasoaan. Julie Myhre ja Kristin A. Fosnäs ovat hekin erinomaisia vapaan sprinttereitä.

Suomalaisista kisaan starttaavat Joensuun lisäksi myös Katri Lylynperä, Anne Kyllönen sekä Anni Alakoski. Heistä eniten voidaan odottaa Lylynperältä, jolle karsinnan läpäiseminen pitäisi olla muodollisuus. Kyllöseltä ja etenkin Alakoskelta se olisi jo selkeä onnistuminen.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaSvahn
ToinenDahlqvist, Sundling, Hagström
KolmasDahlqvist, Sundling, Hagström, Diggins, Lampic, Fähndrich, Caldwell, Falk, Van der Graaff
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy6.2. klo 13:49
TVYLE 2


Katso myös: Miesten sprintin ennakko & vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi