Sveitsin musta hevonen haastaa Kobayashin ja saksalaiset suurmäen MM-kisassa


Lauantaina käytävässä Seefeldin MM-kisojen miesten suurmäen kisassa on useita voittajaehdokkaita.
Etusuora: 22.02.2019 20:05Mäkihyppy
Sveitsin musta hevonen haastaa Kobayashin ja saksalaiset suurmäen MM-kisassa
Kuva: Olympiaregion Seefeld (Stephan Elsler)
Veikkaus
Mäkimiehet pääsevät taistelemaan MM-mitaleista lauantaina, kun Seefeldissä hypätään MM-kisojen suurmäki. Harjoitusten ja karsinnan perusteella kilpailun suurimmaksi ennakkosuosikiksi on kohonnut Saksan Markus Eisenbichler, joka jahtaa uransa ensimmäistä henkilökohtaista arvokisavoittoa.

Mäkiviikon kokonaiskisassa toiseksi yltänyt Eisenbichler otti viidessä helmikuussa käymässään henkilökohtaisessa maailmancupin osakilpailussa sijat 3, 2, 10, 36 ja 2. Seefeldissä hän oli paras karsinnassa ja karsinnan koekierroksella. Myös karsintaa edeltävinä päivinä käydyissä harjoituksissa saksalainen on ollut jatkuvasti kärjen tuntumassa.

Japanin Ryoyu Kobayashi on hallinnut tällä kaudella maailmancupia ja hakee uransa ensimmäistä arvokisamitalia. Myös helmikuussa japanilaisen tahti on ollut vakuuttavaa; kuudessa MM-kisoja edeltäneessä maailmancupin osakilpailussa on tullut sijat 14, 1, 9, 2, 3 ja 1. Seefeldissä Kobayashi oli karsinnan neljäs, joten hän on vahvasti mukana kultataistelussa lauantaina.

Nälkäinen sveitsiläishaastaja vaanii


Karsinnan ja harjoitusten perusteella mestaruus- ja mitalitaistelussa on erittäin hyvissä asemissa myös kaksi nälkäistä hyppääjää, joilla kummallakaan ei
ole Kobayashin tapaan henkilökohtaista arvokisamitalia.

Toiseksi karsinnassa hyppäsi Saksan Karl Geiger, joka on ollut koko ajan kuuden parhaan joukossa Seefeldissä hypätyissä harjoituksissa ja karsinnan koekierroksella. Kolmassa Seefeldiä edeltäneessä henkilökohtaisessa mc-osakilpailussa Geiger otti sijat 6, 1 ja 6.

Sveitsin Killian Peier on noussut ennakkosuosikkien joukkoon vasta paikan päällä Seefeldissä. Hän oli kolmas suurmäen karsinnassa, toinen karsinnan
koekierroksella ja otti sijat yksi ja kaksi ensimmäisissä harjoituksissa. Jo viimeisissä mc-osakilpailuissa ennen MM-kisoja sveitsiläinen väläytteli
nousukuntoaan ottamalla sijat 8, 8 ja 11.

Mitalisuosikkien joukkoon täytyy laskea luonnollisesti myös kokeneet arvokisajyrät Itävallan Stefan Kraft ja Puolan Kamil Stoch, jotka ottivat karsinnassa sijat 10 ja 11. Maailmancupin kokonaistilanteessa toisena ja kolmantena olevat Kraft ja Stoch eivät ole kuitenkaan ole täysin vakuuttaneet tähänastisilla hypyillään Seefeldissä.

Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaMarkus Eisenbichler, Ryoyu Kobayashi
ToinenMarkus Eisenbichler, Ryoyu Kobayashi
KolmasKarl Geiger, Killian Peier, Kamil Stoch, Stefan Kraft
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy24.2. klo 15:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet