Pärmäkosken paluu Taivalkoskella - Onko Krista huippuiskussa Rukan maailmancupin alla?


Taivalkosken Suomen Cup -viikonloppu jatkuu sunnuntaina naisten osalta 10 km vapaan tyylin väliaikalähtökisalla.
Etusuora: 21.11.2020 19:30Hiihto
Pärmäkosken paluu Taivalkoskella - Onko Krista huippuiskussa Rukan maailmancupin alla?
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2018
Veikkaus
Naisten 10 km (v) kilpailun, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Taivalkosken Suomen cup 22.11.2020


Naiset 10 km (v)

#UrheilijaTulos
1.Kerttu Niskanen (Vieremän Koitto)20.58,1
2.Riitta-Liisa Roponen (Visa Ski Team Kemi)+26,3
3.Krista Pärmäkoski (Ikaalisten Urheilijat)+29,1
4.Johanna Matintalo (Pöytyän Urheilijat)+46,5
5.Laura Mononen (Hämeenlinnan Hiihtoseura)+47,7
6.Susanna Saapunki (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.02,0
7.Eveliina Piippo (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.06,0
8.Katri Lylynperä (Vuokatti Ski Team Kainuu)+1.06,2
9.Emmi Lämsä (Karihaaran Visa)+1.30,5
10.Anne Kyllönen (Kainuun Hiihtoseura)+1.31,4
Kisan ennakko ja vihje


Naiset hiihtävät sunnuntaina Taivalkosken Suomen Cupissa 10 km vapaan tyylin väliaikalähtökilpailun. Kotimaan latuja normaalimatkoilla viime vuosina suvereenisti hallinnut Krista Pärmäkoski tekee kisassa paluun kilpaladuille ja on jälleen kotimaan kilpailussa selkeä voittajasuosikki.

Maajoukkueen ulkopuolella Oloksella viime viikot harjoitellut Pärmäkoski kellisti viime kaudella kotimaiset kilpasiskot normaalimatkoilla selvästi hiihtotyylistä riippumatta ja olisi yllätys, mikäli Ikaalisten Urheilijoiden tähtihiihtäjä ei nappaisi voittoa kauden avauksessaan Taivalkoskella.

Kerttu Niskanen selkeä ykköshaastaja


Lauantain perinteisen sprintissä vakuuttavasti toiseksi hiihtänyt Kerttu Niskanen saa papereissamme selkeän kakkossuosikin viitan harteilleen. Vahvaa kisakuntoa uhkuva Niskanen kisasi viikko sitten Oloksen leirikisassa hyvällä tasolla ollen toinen 5 km (p) kisassa vain sekunnin Venäjän Natalia Nepryaevalle hävinneenä.

Niskanen on osoittanut pärjäävänsä myös vapaalla hiihtotavalla maailmancupia myöten. Eikä Niskanen lyötynä lähde sunnuntaina matkaan voitonkaan suhteen, sen verran tiukassa tikissä on Niskasen kausi lähtenyt käyntiin.

Tasainen ryhmä tyrkyllä kärkitaistoon


Naisissa tuntuu olevan tällä hetkellä ilahduttavan laaja ryhmä taistelemassa kärkipään sijoituksista. Edellä mainitun kaksikon lisäksi ainakin Anne Kyllönen, Jasmi Joensuu, Laura Mononen, Riitta-Liisa Roponen, Eveliina Piippo ja Anni Alakoski ovat täysin mahdollisia top 3 -hiihtäjiä Taivalkoskella.

Kyllönen huokuu vahvaa alkukauden virettä ja esitykset Vuokatissa olivat väkevät, eikä ole syytä epäillä etteikö vahva meno jatkuisi myös 10 km vapaalla. Lauantain sprintissä Kyllönen oli perinteisellä hiihtotavalla ehkä hieman yllättäen vasta kolmas Katri Lylynperän ja Niskasen jälkeen.

Joensuu on nostanut itsensä alkukauden vakuuttavilla esityksillään kotimaisten kärkinimien joukkoon. Esitykset Vuokatissa antavat odottaa nousua kärkitaistoon myös Taivalkosken normaalimatkan kisassa. Taivalkosken lauantain tasaisessa sprintissä Joensuu oli neljäs, jota voidaan pitää alkukauden huippuvire huomioiden jopa lievänä pettymyksenä.

Ikinuori Roponen avasi kautensa Vuokatin viestissä ja oli osuutensa selvästi nopein päihittäen muun muassa Susanna Saapungin 4 km vapaalla yli 12 sekunnilla. Vapaalla viihtyvä Alakoski oli lauantain sprintin viides ja Vuokatissa vapaan sprintissä kolmas. Potentiaalia kärkeen riittää myös normaalimatkoilla. Kauden ensimmäisen vapaan kisansa hiihtävä Piippo on myös mielenkiintoinen nimi sunnuntain kisaan.

Monosen alkukausi jättää kysymysmerkkejä ilmaan, sillä ihan huippuvireessä konkari ei ole ainakaan vielä ollut. Kainuun Talvikisojen reilu tappio 9 km (p) paraatimatkallaan Joensuulle ei anna uskoa siihen, että Mononen taistelisi podiumista sunnuntaina vapaan kympillä.

Lisäksi lähtölistalta voidaan nostaan esiin Susanna Saapunki, Vilma Nissinen, Lylynperä ja lauantain sprintissä väläytellyt ja finaalissa kaatunut Johanna Matintalo, joten veren vähyydestä ei Suomen naishiihtoa voi tällä hetkellä syyttää!

Veikkausvihjeet


Uskotaan Pärmäkoskeen, vaikkei näyttöjä vielä tältä kaudelta ole. Viime kausien dominanssi kotimaassa on ollut sitä luokkaa. Niskasen alkukauden vire on ollut sen verran vahva, että naisen luulisi ainakin kolmen joukossa olevan. Kun Niskanen voitti Kyllösen ja kumppanit jo lauantain sprintissä, niin on vaikea nähdä perusteita tappiolle normaalimatkan kisassa.

Kolmannelle riville otetaan sitten enemmän naisia, sillä tasaisen joukon paremmuuden ratkaisee päivän vire. Otetaan mukaan myös muu 3. sija, joka pitää sisällään muun muassa Nissisen ja Lylynperän.

Peli-idea - Supertripla 1

VoittajaKrista Pärmäkoski
ToinenKerttu Niskanen
KolmasKyllönen, Roponen, Piippo, Alakoski, Saapunki, Joensuu, Muu 3. sija
Rivimäärä7 riviä
Rivin hinta1,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy22.11.2020 klo 9:28
TVYLE 2


Katso myös:
*

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten 10 km (v) kilpailun, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi