Jääkö pikakisan voitto Ruotsiin? Mikä on Vittozzin kunto?


Joulukuu käynnistyy ampumahiihdon maailmancupin osalta naisten pikakisalla.
Etusuora: 30.11.2023 21:00Ampumahiihto
Jääkö pikakisan voitto Ruotsiin? Mikä on Vittozzin kunto?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Hanna Öberg.
Naisten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kauden ensimmäinen pikakisa käydään Östersundissa perjantaina. Asetelmat naisten kilpailuun ovat tiukat ja yllätyksille on varmasti tilaa.

Elvira Öberg esiintyi Östersundin keskiviikon viestissä erittäin vahvasti. Ruotsalainen oli ylivoimaisesti nopein hiihtäjä ja myös ammunnassa kaikki laikat kaatuivat. Sen sijaan Östersundin normaalimatkalla nainen oli ammuntansa kanssa vaikeuksissa, kuten myös maailmancupia edeltävissä kisoissa.

Elvira pystyy paikkaamaan paljon hiihtovauhdillaan, mutta ammunta on suuri kysymysmerkki. Elvira on varmaankin kisan ainoa nainen, joka voisi yltää voittoon yhdelläkin sakolla. Edelliskauden maailmancupin kisoissa yhtäkään pikakisaa ei voitettu ilman nolla-ammuntaa.

Äitiyslomalta maailmancupiin palannut Justine Braisaz-Bouchet on ollut aina hyvä hiihtäjä, mutta nyt vaikuttaa siltä, että hän olisi saanut hiihtoonsa vielä napsun verran tehoja lisää. Braisaz-Bouchet on alkukauden aikana selvittänyt kaikki viisi makuupaikkaa nollilla, mutta pystypenkalla on ollut hieman haparointia.

Hallitsevalla maailmancupin voittajalla Julia Simonilla kunto vaikuttaa myös hyvältä, mutta ranskalaisen tulokset ovat ailahdelleet paljon pikakisoissa menneinä kausina. Lou Jeanmonnetía pedataan yhdeksi tämän kauden komeetoista. Jeanmonnet ampuu räväkällä tahdilla ja myös hiihdossa on tarpeeksi vauhtia voittotaisteluun asti.

Hanna Öbergillä ei ole sujunut ammunta alkukaudesta. Jo ennen maailmancupia ruotsalaisten keskenäisissä karkeloissa Idressä Hanna suoriutui ammunnassa heikosti ja sama virsi on jatkunut Östersundissa. Toisaalta jos hän selviää yhdelläkin sakolla, niin peli on vielä täysin auki hänen hiihtovauhdillaan. Eli samat teesit koskevat molempia Öbergin sisaruksia.

Ruotsissa kun kisataan, niin on nostettava esiin myös Linn Persson, joka on matkan MM-kolmonen. Anna Magnusson voitti viime kaudella yhden pikakisan, joten hänetkin on syytä huomioida kärkikahinoita silmällä pitäen.

Alkukauden kenties vakuuttavin ampumahiihtäjätär on ollut Lisa Vittozzi. Italialainen esiintyi vahvasti jo kauden kynnyksellä Sjusjöenissä ja myös maailmancup on lähtenyt mukavasti käyntiin. Vittozzia ei nähty keskiviikon viestissä pienistä flunssanoireista johtuen. Onko nainen perjantaina täydessä terässä? Myös hyvän normaalimatkan kisan tehnyt Saksan Sophia Scheinder on ollut kipeä viime päivinä ja hänen kuntonsa on arvoitus.

Ingrid Landmark Tandrevold ei ole yleensä vahvimmillaan pikakisassa, mutta vahvat alkukauden esitykset tekevät norjalaisesta potentiaalisen nimen aina voittoon asti. Pienoiset yllätysnimet korkeaan sijoitukseen voisivat norjalaiset Marthe Krakstad Johansen ja Juni Arnekleiv, jotka ovat tehnyt kelpo jälkeä Östersundissa.

Lisa Theresa Hauser ja Marketa Davidova ovat tuttuja kavereita kärkipään taisteluun. Hauserilla ammunta on sujunut poikkeuksellisen hyvin alkukaudesta, mutta riittääkö hiihtovauhti podiumille edes nolla-ammunnalla? Davidova on sen sijaan paukutellut peltiä lommolle liiankin ahkerasti.

Kisan lähtölistat

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi