Naisten kolmiloikkafinaali – Miten käy Mäkelän ja Salmisen?


Naisten kolmiloikkafinaali Münchenin EM-kisoissa käynnistyy perjantaina kello 21.55.
Etusuora: 19.08.2022 07:28Yleisurheilu
Naisten kolmiloikkafinaali – Miten käy Mäkelän ja Salmisen?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Kristiina Mäkelä
Naisten kolmiloikka, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Suomella on asettaa Münchenin EM-kisojen naisten kolmiloikkafinaaliin kaksi naista, Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen. Loikkafinaalista on odotettavissa kärkinaisten osalta tasainen, sillä kisassa ei ole selkeää suosikkia.

Mäkelän arvokisahistoria on hyvä ja huono. Orimattilan Jymyn suojatti on onnistunut arvokisojen karsinnassa erinomaisella prosentilla, mutta finaalissa tulostaso on pääsääntöisesti ollut alakanttiin kauden tulostasoon nähden.

Nyt on kuitenkin todettava, että Mäkelän hypyt ovat olleet tasaisen varmasti kovalla tasolla ja finaalissa nähtänee tulos pitkälle päälle 14 metrin. Kalevan kisoissa Mäkelä loikki useaan otteeseen päälle 14,20 lukemiin ja Münchenin karsinnassa hypyt olivat myös hyviä – ensimmäinen lievästi yliastuttu ja toinen 14,11. Mäkelän ennätys 14,48 on syntynyt tällä kaudella.

Salminen onnistui vihdoin karistamaan karsintapeikon harteiltaan ja loikki arvokisafinaaliin. Salmisen tekeminen ei ole ollut kauden mittaan yhtä varmalla ja kovalla tasolla kuin Mäkelän, mutta SE-naiselta voidaan odottaa pitkiä loikkia ja hyvää sijoitusta.

Salmisen kauden paras tulos on 14,32. Myös Kalevan kisoissa syntyi hyvä tulos 14,29.

Suomalaisten kovimmat kilpakumppanit osoittivat karsinnassa nousukuntoa. Saksan Neele Eckhardt-Noack loikki ensimmäisellään ennätyksensä 14,53. Upean saksalaisen kotiyleisön edessä hyppääminen ei liene ainakaan haitaksi perjantain finaalissa.

Patricia Mamonan tulokset ennen Müncheniä olivat pyörineet tasaisesti 14,20 – 14,35 haitarissa, mutta karsinnassa vuoden 2016 Euroopan mestarilta irtosi kauden parasta tekemistä 14,45.

Kisan suosikkeihin lukeutuu ehdottomasti myös Maryna Bekh-Romanchuk. Ukrainalainen loikki reilu viikko sitten Monacon Timanttiliigassa lukemat 14,59, joka on finalistien kärkitulos. Karsinnassakin irtosi mukavasti 14,38. Bekh-Romanchuk on urakoinut Münchenissä ja kilpaillut myös pituushypyn karsinnassa ja finaalissa.

Tokion olympialaisten nelonen Hanna Minenko hieman takerteli karsinnassa, mutta Israelin loikkakone nähdään finaalissa. Minenkon kauden paras kirjataan 14,47

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten kolmiloikka, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi