Alimbekava Hochfilzenin naisten pikakisan yllätysvoittaja, Eder 15:s


Ampumahiihdon maailmancupin jatkuessa Keski-Euroopassa ovat ruotsalaiset ja norjalaiset edelleen suurimpia ennakkosuosikkeja.
Etusuora: 11.12.2020 13:55Ampumahiihto
Alimbekava Hochfilzenin naisten pikakisan yllätysvoittaja, Eder 15:s
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten pikakisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen 11.12.2020


Miesten pikakisa 10 km

#UrheilijaTulos
1.Johannes Dale 🇳🇴23.32,5 (0)
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+17,1 (0)
3.Fabien Claude 🇫🇷+29,0 (1)
4.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+41,2 (1)
5.Sebastian Samuelsson 🇸🇪+44,3 (0)
6.Emilien Jacquelin 🇫🇷+45,7 (2)
7.Vetle Sjaastad Christiansen 🇳🇴+51,1 (1)
8.Benedikt Doll 🇩🇪+51,7 (1)
9.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+56,3 (1)
10.Erik Lesser 🇩🇪+1.00,0 (1)

16. Tero Seppälä +1.18,2 (1)
18. Olli Hiidensalo +1.21,2 (1)


Naisten pikakisa 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Dzinara Alimbekava 🇧🇾20.12,3 (0)
2.Tiril Eckhoff 🇳🇴+8,5 (1)
3.Franziska Preuss 🇩🇪+9,9 (1)
4.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+16,9 (1)
5.Marketa Davidova 🇨🇿+19,4 (1)
6.Julia Simon 🇫🇷+20,1 (2)
7.Lisa Vittozzi 🇮🇹+22,3 (0)
8.Dorothea Wierer 🇮🇹+25,6 (1)
9.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+34,1 (1)
10.Clare Egan 🇺🇸+35,7 (1)

15. Mari Eder (FIN) +48,5 (1)
56. Suvi Minkkinen (FIN) +2.00,9 (2)
63. Venla Lehtonen (FIN) +2.21,5 (1)
70. Erika Jänkä (FIN) +2.22,3 (1)Ennakko ja vihje


Kahden Kontiolahden viikonlopun jälkeen ampumahiihdon maailmancup on siirtynyt Itävallan Hochfilzeniin, jossa kilpaillaan Kontiolahden tavoin kaksi peräkkäistä maailmancup-viikonloppua. Uuden viikonlopun avaavat pikakilpailut.

Naisten pikakilpailujen voittajalista on toistaiseksi yksitoikkoista luettavaa, sillä tämän kauden molempien kahden pikakilpailun päätteeksi on juhlittu Ruotsin Hanna Öbergin voittoa. Ruotsin suurin ampumahiihtotähti lähteekin ykkössuosikkina myös Itävallan kilpailuun.

Öberg on tehnyt tähän mennessä pikakisojen ampumapaikoilla virheetöntä työtä ja myös hiihtovauhti on ollut normaalimatkan hallitsevalla olympiavoittajalla kohdillaan. 25-vuotiasta ruotsalaista nopeammin pikakisoissa on laduilla viilettänyt ainoastaan hänen pikkusiskonsa Elvira.

Edellisessä pikakilpailussa uransa ensimmäisen palkintosijan napannut nuorempi Öberg on myös Hochfilzenissa yksi isosiskonsa suurimmista haastajista. Ladulla Elvira Öbergiä ei pikakisoissa voita lähes kukaan, mutta osumatarkkuus on hänen heikko kohtansa. Tähän mennessä hän on pudottanut pikakisoissa laikkoja 80 prosentin varmuudella.

Mihin pystyy hurja norjalaiskaksikko?


Norjan Tiril Eckhoff juhli Kontiolahden kilpailut päättäneessä takaa-ajossa voittoa. Alkukaudesta hieman varjojen mailla ollut viime kauden kokonaiscupin kakkonen näyttää siis saaneen jälleen ampumatyöskentelynsä kulkemaan. Pikakisoissa norjalaisen ammunta on tähän asti sujunut vain 75 prosentin varmuudella, mutta mikäli edellisen kisan varma ammuntavire jatkuu, on Eckhoff lähes pysäyttämätön.

Eckhoffin maannainen ja maailmancupin kokonaiscupin tämänhetkinen kakkonen Marte Olsbu Röiseland on myös mainittava jokaisen kilpailun ennakkosuosikkien joukossa. Röiseland on ollut kauden molemmissa pikakisoissa viiden parhaan joukossa ja janoaa varmasti Hochfilzenissa kauden avausvoittoa.

Joko on keskieurooppalaisten vuoro juhlia?


Perjantain kilpailussa on myös mielenkiintoista nähdä, jatkuuko pohjoismainen ylivalta myös Keski-Euroopassa, vai nostavatko eteläisemmän Euroopan suuret ampumahiihtomaat tasoaan, kun siirrytään pois Pohjolasta. Edellisessä pikakilpailussa Ranskan Anais Chevalier-Bouchet oli jo toinen ja myös hänen maannaisellaan Justine Braisaz-Bouchet’lla on mahdollisuus nousta kärkitaistoon.

Saksan hiihtohirmu Denise Herrmann on toistaiseksi alisuorittanut tämän kauden pikakilpailuissa, joissa hänellä ei ole sujunut ammunta eikä hiihto. Pystypaikalla pikakisoissa laikat putosivat Kontiolahdella vain 60 prosentin varmuudella ja tästä pitää saksalaisen parantaa paljon, jos hän haluaa edes haaveilla palkintosijoista.

Herrmannin takana muilta saksalaisilta voidaan tuskin odottaa kärkisijoja, sillä kaikilta puuttuu pikakisaan tarvittava hiihtovoima. Hochfilzenin hieman helpompi latuprofiili voi kuitenkin mahdollistaa hyvien ampujien, kuten Vanessa Hinzin ja Franziska Preussin sijoittumisen lähemmäksi kärkeä.

Myös viime kauden maailmancupin voittaja Dorothea Wierer on tuskaillut tämän kauden pikakisoissa hiihtovauhtinsa kanssa, eikä makuuammuntakaan ole sujunut. Hochfilzenin maastot voivat kuitenkin tarjota myös hänelle nolla-ammunnalla mahdollisuuden palata podiumtaistoon.

Mahdolliseksi jokeriksi kilpailussa on nostettava Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava. Tällä hetkellä peräti maailmancupin kokonaiskisan nelossijalla oleva valkovenäläinen oli jo sunnuntaina lähellä uransa ensimmäistä palkintosijaa takaa-ajossa ja kauden molemmat pikakisat ovat sujuneet häneltä erinomaisesti. Siksi Valko-Venäjän uuden tähden palkintosija ei olisi edes kovin suuri yllätys.

Suomalaisittain alkukausi pikakisojen osalta on ollut synkkääkin synkempi. Mari Eder on epäonnistunut ampumapaikalla täysin ja erityisesti pystypaikka on ollut pikakisoissa kohtalokas. Vain 55 prosentin pystyosumatarkkuutta on nostettava paljon, tai muuten kaikki toiveet jopa pistesijoista voidaan haudata.

Muilta suomalaisilta jo pääsy 60 parhaan joukkoon ja takaa-ajoon olisi yllätys alkukauden näyttöjen perusteella.


Veikkausvihjeet


Perustuiko ruotsalaisten hirmuvire Kontiolahdella kuinka vahvasti huollon onnistumiseen? Ja jatkuuko sama lento Keski-Euroopassa. Haemme suurta kerrointa ranskalaisvoitosta.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaChevalier-Bouchet, Braisaz-Bouchet
ToinenChevalier-Bouchet, Braisaz-Bouchet, Röiseland, H. Öberg
KolmasChevalier-Bouchet, Braisaz-Bouchet, Röiseland, H. Öberg, Tandrevold, Preuss, Alimbekava, Muu 3. sija
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy11.12. klo 12:28
TVYLE 2


Katso myös: Miesten pikakisan ennakko & vihje

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi