Röiseland palaa maailmancupiin – Lampic mukana Pokljukan pikakisassa


Vuoden 2023 ensimmäinen ampumahiihdon maailmancupin startti on naisten pikakilpailu.
Etusuora: 04.01.2023 18:07Ampumahiihto
Röiseland palaa maailmancupiin – Lampic mukana Pokljukan pikakisassa
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Marte Olsbu Röiseland.
Naisten pikakisa, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten pikakisa Pokljukassa kilpaillaan torstaina kello 15:20.

Maailmancupin kärkinimet ovat Pokljukan maailmancupin pikakisan ykkössuosikkeja, mutta lähtökarsinassa on myös pari mielenkiintoista nimeä, jotka ovat valmiina hämmentämään pakkaa.

Denise Herrmann-Wick on kenties elämänsä iskussa. Saksalainen on kauden kolmessa pikakilpailussa noussut kaksi kerta podiumille ja ollut kerran kuudes. Herrmann-Wickin hiihtovauhti on kiertueen kärkeä ja kun ammuntakin on tällä hetkellä naisen uran parasta, niin hän on vaikea pysäytettävä.

Elvira Öbergin alkukausi ei ollut niin vahva kuin häneltä odotettiin. Elviran hiihtovauhti on totutun hurjaa, mutta kun ampumahiihdossa pitäisi myös tauluun osua, niin aivan huipputekeminen on jäänyt uupumaan. Öberg teki kuitenkin Annecyssä penkalla kauden parasta jälkeä ennen joulutaukoa, joten on mielenkiintoista nähdä, että oliko kyseessä suonenveto vai onko hän MM-kisojen lähestyessä saamassa ammuntansa uomiin. Elviran sisko Hanna Öberg sairasteli joulutauolla, eikä kilpaile Pokljukassa.

Pokljukan pikakilpailussa on kaksi poikkeuksellisen mielenkiintoista nimeä. Viime vuoden maailmancupin ykkönen Marte Olsbu Röiseland kilpailee torstaina ensimmäisen kerran kaudella 2022 – 2023 maailmancupissa. Röiseland on saraistellut pitkin viime syksyä, mikä on syynä myöhäiseen kauden avaukseen. Norjan päävalmentajan mukaan Röiseland on viime aikoina tehnyt hyviä kovia harjoituksia ja nainen on valmis palaamaan maailmancupiin.

No sitten, Anamarija Lampic. Slovenialainen starttaa perjantaina uransa toiseen henkilökohtaiseen ampumahiihdon maailmancupin kilpailuun. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin maailmancupissa Hochfilzenissä, kun tuliaisena oli pikakisan upea viides sija. Tuolloin Lampic paukutti peltiä kolmen sakon verran, mutta kun hiihtovauhti näyttää olevan hämmästyttävän ylivoimaista, niin muut kilpakumppanit saavat toivoa pellin kolisevan myös Pokljukassa tai muutoin Lampicin voittaminen on vähintäänkin haastavaa.

Lampic on kilpaillut Hochfilzenin jälkeen IBU Cupissa, jossa menestys oli ailahtelevaa. Pikakisassa sakkoja kertyi 4 ja takaa-ajossa 7, kun taas yhteislähdössä nähtiin Lampicin ammuntataso huomioiden kelpo suoritus, kun sakkoja kertyi ”vain” viisi. Vaikka slovenialaisen suksi luistaa, niin ammunnan on onnistuttava paremmin kuin IBU Cupissa, jos hän haluaa toistaa Hochfilzenin kaltaisen suorituksen.

Julia Simon johtaa maailmancupia ja on kisan kirkkaimpia suosikkeja. Simon ei ole vielä ikinä noussut Pokljukassa podiumille henkilökohtaisessa kilpailussa. Vuodenvaihteessa kihlautunut Ingrid Landmark Tandrevold on varma ampuja ja myös suksi liikkuu rivakasti. Marketa Davidova sijoittui yhdellä sakolla toiseksi Hochfilzenin pikakisassa. Viime kaudella Pokljukassa tsekki voitti normaalimatkan, joten naisella on hyviä kokemuksia kyseiseltä kisapaikkakunnalta.

Suomelta kisassa on mukana neljä urheilijaa. Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Mari Eder ja Venla Lehtonen. Ederin hiihtovauhti riittää podiumille, mutta ammunta on ollut suomalaisella läpi uran haastavaa. Annecyssä Eder oli pikakisassa viides yhden sakon turvin, mikä kertoo suomalaisen hiihtovoimasta.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten pikakisa, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi