Naisten sprintti, Cogne: Kyllösellä näytön paikka MM-sprinttiin, Caldwell voittajasuosikki


MM-Seefeldin kenraaliharjoitukset hiihdetään Cognen maailmancupissa alle viikko ennen MM-kisojen alkua. Ruotsin ja Norjan kärkinimet puuttuvat naisten sprintistä, mutta USA ja Venäjä iskevät parhaalla joukkueellaan. Anne Kyllösellä on mahdollisuus antaa vielä vahva MM-näyttö.
Etusuora: 16.02.2019 07:26Hiihto
Naisten sprintti, Cogne: Kyllösellä näytön paikka MM-sprinttiin, Caldwell voittajasuosikkiVeikkaus
Sophie Caldwell (Kuva: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 [CC BY-SA 3.0])
Naisten sprintin karsinta käynnistyy 16.2. klo 11:00 ja finaalivaihe klo 13:30

Cognen maailmancupin naisten vapaan tyylin sprintti hiihdetään vain viisi päivää ennen Seefeldin MM-kisojen sprinttiä. MM-kisojen läheisyys näkyy siinä, että iso osa kärkihiihtäjistä jättää Cognen kisaviikonlopun väliin ja valmistautuu jo kohti Seefeldiä. Muun muassa Suomen, Ruotsin ja Norjan kärkinaiset puuttuvat Cognesta, mutta Yhdysvaltojen ja Venäjän parhaat ovat sitä vastoin paikalla.

USA:n Sophie Caldwell on paukuttanut vahvoja tuloksia etenkin vapaan tyylin sprinteissä jo pitkään. Viime viikonloppuna Salpausselän kisojen vapaan sprintissä hän oli voittotaistossa ja sijoittui lopulta toiseksi Norjan Maiken Caspersen Fallan jälkeen. Salpausselän sprintin finalisteista on Cognessa mukana Caldwellin lisäksi vain neljänneksi sijoittunut Saksan Sandra Ringwald. Lahdesta puuttuneet USA:n Jessica Diggins ja venäläiset Yulia Belorukova ja Natalia Nepryaeva ovat sen sijaan mukana Cognen sprintissä.

Kyllönen nappaa kisapaikan MM-sprinttiin?


Nousukuntoa viime viikkoina selkäleikkauksen jälkeen uhkunut Anne Kyllönen ehti juuri ja juuri kuntoutua MM-kisakuntoon. Hän lunasti MM-kisalippunsa viime viikonlopun Salpausselän perinteisen tyylin parisprintin vahvan esityksen myötä. Kyllönen on tyrkyllä myös vapaan tyylin MM-sprinttiin, mikäli Cognen kilpailu antaa viitteitä nousukunnon jatkumisesta. Krista Pärmäkoski on ilmoittanut jättävänsä MM-sprintin väliin. Suomea kisassa edustavat todennäköisesti ainakin Katri Lylynperä, Anita Korva ja Laura Mononen.

Kyllösen lisäksi neljännelle paikalle ei lopulta ole juurikaan tungosta. Susanna Saapunki, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo ovat vapaan tyylin taitajia, mutta viihtyvät paremmin pidemmillä matkoilla. Kerttu Niskasella ei ole myöskään halukkuutta eikä juuri näyttöjäkään osallistua vapaan sprinttiin. Mikäli Kyllösen sprinttinäyttö Cognessa jää vaisuksi, on päävalmentaja Matti Haavisto tiukan paikan edessä valitessaan neljättä hiihtäjää MM-sprinttiin. Entä mitä tapahtuu, mikäli SM-sprintissä pronssille hiihtänyt, ilman MM-kisalippua jäänyt, 20-vuotias Emmi Lämsä täräyttää Cognessa kovan tuloksen pöytään?

Rivit Caldwellin voiton varaan


Caldwellille on helppo ennakoida menestystä lauantain kisassa. Hän on saavuttanut tämän kauden maailmancupin vapaan sprinteissä sijat 2-9-2-5-2 ja hän on hävinnyt viime kisoissa vain sellaisille hiihtäjille, jotka eivät ole Cognessa mukana. Myös Diggins on tottunut menestymään vapaan sprinteissä. Hän oli odotettua vaisumpi Tour de Skillä etenkin loppunousussa, mutta osoitti Ulricehamnissa olevansa nousukunnossa sijoittuen 10 km (v) kisassa neljäs ja hiihdettyään viestissä vahvan ankkuriosuuden.

Belorukova ja Nepryaeva ovat menestyneet sprinteissä paremmin perinteisellä tyylillä, mutta poisjäännit huomioonottaen, on venäläiskaksikko varmasti podiumtaistossa lauantaina. Sveitsin Nadine Fähndrich on kisan mahdollinen yllättäjä. Fähndrich on nostanut tälle kaudelle tasoaan selvästi ja on menestynyt parhaiten juuri vapaan sprinteissä, joista hän on saalistanut kolme top 10 -sijaa ja ollut parhaimmillaan neljäs.

Supertripla 2

VoittajaCaldwell
ToinenDiggins, Fähndrich, Belorukova, Nepryaeva
KolmasDiggins, Fähndrich, Belorukova, Nepryaeva, Hagström, Björnsen, Ringwald, Sömskar, van der Graaff
Rivimäärä32 riviä
Rivin hinta6,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy16.2. klo 11:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet