Pystyykö Krista Pärmäkoski minimoimaan tappion pahimpiin haastajiinsa Lenzerheiden sprintissä?


Tour de Skin avausmatka voi olla Krista Pärmäkosken suurin kompastuskivi tämän vuoden kiertueella. Kokonaiskisaa ajatellen hän tarvitsee venymistä.
Veijo Vaakanainen: 27.12.2021 14:03Hiihto
Pystyykö Krista Pärmäkoski minimoimaan tappion pahimpiin haastajiinsa Lenzerheiden sprintissä?
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2019
Veikkaus
Krista Pärmäkoski Ainiovaaran SM-hiihdoissa 2019.
Naisten sprintti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Keski-Euroopan Tour de Ski -kiertue on yksi hiihdon maailmancupin odotetuimmista kisoista. Tämän vuoden kiertue alkaa tiistaina Sveitsin Lenzerheidessa vapaan hiihtotavan sprinteillä.

Suomen ykköstoivolle Krista Pärmäkoskelle vapaan sprintit eivät ole olleet parhaita matkoja, vaikka hän onkin pariin kertaan edennyt niissä jopa finaaliin. Varsinkin Tourilla ne ovat kuitenkin olleet hänelle vaikeita kisoja.

Koska tämän vuoden tavallista lyhyemmällä Tourilla sprinttikisojen hyvityssekunnit korostuvat, tarvitaan tiistaina Pärmäkoskelta venymistä. Suomalainen ei missään nimessä saa jäädä puolivälierävaiheeseen, vaan hän hänen on päästävä vähintään kahdentoista parhaan joukkoon.

Kilpailun kärkitaistoon Pärmäkoskella ei ole asiaa ilman täydellistä huippupäivää, jossa kaikki onnistuu. Kilpailussa on mukana monia kivenkovia sprinttereitä, vaikka kauden ylivoimainen hallitsija Maja Dahlqvist onkin hiomassa kuntoaan kohti Pekingin olympialaisia.

Slovenian Anamarija Lampic on päässyt jo kahdessa peräkkäisessä vapaan sprintissä tuulettamaan palkintokorokkeella. Nousevireinen slovenialainen voitti Lenzerheidessa kaksi vuotta sitten ja lähtee tiistaina puolustamaan voittoaan kynsin ja hampain.

Sveitsin Nadine Fähndrich joutui jättämään sairastelujen vuoksi väliin Dresdenin viikonlopun, joten hänen kuntonsa ennen Touria on pienimuotoinen arvoitus. Yleensä Fähndrich kuuluu kuitenkin vapaan sprintissä kovimpiin menijöihin ja on siksi yksi ennakkosuosikeista myös tiistaina.

Vaikka Dahlqvist onkin poissa tiistain kilpailusta, on viivalla silti useampi ruotsalainen, joka voi nousta kärkitaistoon. Johanna Hagström ei toistaiseksi ole vapaan sprinteissä vielä tämän kauden aikana häikäissyt, mutta hänellä on kaikki mahdollisuudet voittaa koko kilpailu.

Sama pätee myös Anna Dyvikiin, joka taistelee tiukasti olympiapaikasta Hagströmin kanssa. Myöskään Frida Karlssonia ei saa unohtaa, vaikka hän harvemmin sprintteihin osallistuu. Hän osoitti jo kauden avauskisassa Rukalla, että sprinttivauhtiakin häneltä tarvittaessa löytyy.

Yhdysvaltain Jessie Diggins on myös varteenotettava menestyjä. Kokonaiskisan voittoa tavoittelevalle Digginsille tiistain startti on erittäin tärkeä, sillä hänen pitäisi pystyä hankkimaan etumatkaa Karlssoniin, joka on ennakkoon ajatellen selvästi yhdysvaltalaista etevämpi seuraavana päivänä hiihdettävässä perinteisen väliaikalähtökisassa.

Norjalaisista parhaimmat menestysmahdollisuudet tiistain kisassa on Udnes Wengin sisaruksilla Tirilillä ja Lotalla sekä Dresdenissä erittäin pirteästi esiintyneellä Mathilde Myhrvoldilla. Heillä kaikilla on mahdollisuudet olla vähintään finaalissa.

Venäläisiä vahvoja Tour-hiihtäjiä kannattaa myös tarkkailla. Natalia Neprjajeva, Julia Stupak ja Tatjana Sorina ovat hyvinä yleishiihtäjinä vahvoilla matkalla kuin matkalla. He voivat olla tuloksissa yllättävän korkealla, vaikka sprintti ei heiltä tänä vuonna vielä toistaiseksi ole kulkenut.

Suomalaisodotukset ovat Krista Pärmäkosken lisäksi erittäin maltilliset. Kerttu Niskaselle, Johanna Matintalolle, Riitta-Liisa Roposelle ja Anne Kyllöselle vapaan sprintti on erittäin haastava matka. Jo karsinnan läpäisy olisi heiltä suuri onnistuminen.

Katso kohteet ja kertoimet


Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi