Mari Eder erinomaisista asetelmista takaa-ajoon – Katso lähtölistat


Naisten ampumahiihdon maailmancup jatkuu lauantaina takaa-ajolla.
Etusuora: 06.01.2023 19:58Ampumahiihto
Mari Eder erinomaisista asetelmista takaa-ajoon – Katso lähtölistat
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Slovenian Pokljukassa kilpaillaan lauantaina takaa-ajot. Naisten kilpailu käynnistyy kello 12:30.

Suomen koko naisnelikko selvitti tiensä torstain pikakisasta lauantaina takaa-ajoon. Suomalaisten vahvuus oli erityisesti ammunnassa, sillä 40 laukauksesta kirjattiin vain kaksi pummia.

Mari Eder lähtee matkaan kymppisijalta. Eroa kärkinaiseen Elvira Öbergiin on 52 sekuntia. Noin kymmenen sekunnin sisällä Ederin edeltä matkaan lähtee kolme naista ja vahvana hiihtäjänä tunnettu Eder tulee todennäköisesti ensimmäiseen ammuntaan samassa ryppäässä heidän kanssaan.

Suvi Minkkinen on parantanut edellisessä yhdeksässä maailmancupin takaa-ajokilpailussa (ml. olympialaiset) sijoitustaan pikakilpailusta. Loistavasti ampuvalta suomalaiselta voidaan odottaa samaa temppua myös lauantaina, kun hän lähtee matkaan sijalta 25. Kilpailun muut suomalaiset ovat Nastassia Kinnunen (+1.39) ja Venla Lehtonen (+2.27).

Naisten takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaAikaero
1.Elvira Öberg 🇸🇪
2.Julia Simon 🇫🇷+7
3.Dorothea Wierer 🇮🇹+19
4.Paulina Batovska Fialkova 🇸🇰+27
5.Marketa Davidova 🇨🇿+29
6.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪+36
7.Linn Persson 🇸🇪+40
8.Sophie Chauveau 🇫🇷+42
9.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+46
10.Mari Eder 🇫🇮+52
10.Lou Jeanmonnot 🇫🇷+52
25.Suvi Minkkinen 🇫🇮+1.18
35.Nastassia Kinnunen 🇫🇮+1.39
59.Venla Lehtonen 🇫🇮+2.27


Katso täydet lähtölistat

Pikakisan suosikki ei kuitenkaan tule Suomesta, vaan länsinaapurista. Elvira Öberg täräytti nollat pikakisassa, mikä siivitti hänet neljän sekunnin voittoon maailmancupia johtavasta Julia Simonista. Öberg ei ollut pikakisan hiihtovauhdissa totutun vahva, vaan ruotsalainen piti melko maltillista kyytiä.

Simon ja Öberg pääsevät karkuun muista melko isolla marginaalilla. Voittotaistoa ei tule kuitenkaan ennustaa pelkästään kyseiselle kaksikolla, sillä muun muassa Marketa Davidova ja Denise Herrmann-Wick ovat todella hiihtovoimaisia, joten jos taulut vain kaatuvat, niin kaksikko voi nousta mukaan voittotaistoon. Myös pikakisan nelonen Paulina Batovska-Fialkova on osoittanut hyviä otteita, mutta hänen ammuntansa on ollut hyvin epävarmaa läpikauden.

Italian Dorothea Wierer lähtee 19 sekuntia Öbergin perään. Nopeasti ja tarkasti ampuva italialainen on varteenotettava voittajasuosikki etenkin, jos Öberg ja Simon yhtään haparoivat ammunnassa. Toinen kova italialainen Lisa Vittozzi ampui pikakisassa kuusi sakkoa ja jäi rannalle takaa-ajosta. Vittozzi oli hyvissä asetelemissa maailmancupin kokonaistilanteessa ennen tätä viikonloppua.

Mielenkiintoinen nimi kärkitaistoon on Ranskan Sophie Chauveau. 23-vuotias ranskalainen debytoi tällä kaudella maailmancupissa ja on tehnyt sen myös mallikkaasti. Chauveau on ollut aina kova hiihtäjä, mutta ammuntavarmuus on ollut haaste IBU Cupissa. Maailmancupissa taas ammunta on sujunut hyvin ja myös suksi luistaa.

Jos miesten puolella tuntuu välillä, että kilpailun kirkkaimmat sijat ratkaistaan vain ranskalaisten ja norjalaisten kesken, niin naisten puolella tilanne on toinen. Naisten pikakisassa 20:n parhaan joukossa oli 12 eri kansalaisuuden urheilijaa. Hieman yllättäen Sveitsi oli ainoa maa, jolla oli neljä urheilijaa kahdenkympin sakissa.

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi