Ruotsi ja Norja taistelevat tiukimmin naisten kauden avausviestin voitosta


Vahvasti alkukaudella pärjänneet Ruotsi ja Norja ovat naisten viestin ykkössuosikit. Suomelle realistinen tavoite on maaliinpääsy.
Etusuora: 05.12.2020 09:04Ampumahiihto
Ruotsi ja Norja taistelevat tiukimmin naisten kauden avausviestin voitosta
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Elvira Öberg.
Naisten viestin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdossa viestit ovat tärkeässä asemassa ja joukkuekilpailuissa kilpaillaankin lähes jokaisena kisaviikonloppuna. Lauantaina nähdään ensimmäistä kertaa, miltä maalta löytyy neljä kovinta naisampumahiihtäjää.

Kauden avauskilpailujen perusteella Kontiolahden lauantain viestin suurin suosikki on Ruotsi. Vakuuttavasti sekä ladulla että ampumapaikalla alkukaudesta suorittaneet ruotsalaiset lähtevät tavoittelemaan voittoa joukkueella Johanna SkottheimMona BrorssonElvira ÖbergHanna Öberg. Ruotsin voitto olisi harvinaisuus, sillä edellisen kerran ruotsalaisnaiset ovat juhlineet viestivoittoa lähes 10 vuotta sitten Oberhofissa 2011.

Ruotsin joukkueessa ei ole heikkoja lenkkejä, sillä kaikki Brorssonia lukuun ottamatta kaikki joukkueenjäsenet ovat nousseet tällä kaudella palkintokorokkeelle ja Brorssonkin on saavuttanut kolmessa kisassa sijat 14, 5 ja 11.

Oikeastaan ainoa kysymysmerkki on Elvira Öbergin ammuntavire. Vahvaa vauhtia ladulla pitänyt nuorempi Öberg on aina välillä takellellut ammuntapaikalla ja erityisesti viime kaudella 73 prosentin tarkkuudella sujunut makuuammunta voi tuottaa haasteita. Varapanokset auttavat, mutta sakkoringiltä pitää viestissä pysyä visusti poissa.

Suurimman haasteen Ruotsin joukkueelle antaa Norja, joka voitti viime kauden kaikki kuusi maailmancup-viestiä. Viestejä dominoinut Norja lähtee Ruotsin tavoin viestiin ykkösjoukkueellaan Karoline KnottenTiril EckhoffIngrid TandrevoldMarte Olsbu Röiseland.

Norjan joukkueen suurin kysymysmerkki on ammuntatyöskentely. Erityisesti toisen ja kolmannen osuuden Eckhoff ja Tandrevold ovat tunnetusti epävarmoja erityisesti pystypaikalla ja sakkokierros on tullut heille myös alkukauden aikana tutuksi. Puhtaassa hiihtovoimassa Norja on kokonaisuutena ehkä jopa aavistuksen Ruotsia edellä, mutta ammuntatyöskentelyn epävarmuus pudottaa heidät kakkossuosikeiksi.

Kahden ennakkosuosikin takana tiukimmin kärkitaistoon janoavat tutut viestimenestyjät. Ranska (Anais BescondAnais Chevalier-BouchetChloe ChevalierJustine Braisaz-Bouchet) sekä Saksa (Vanessa HinzFranzeska PreussMaren HammerschmidtDenise Herrmann) ovat molemmat potentiaalisia joukkueita haastamaan kaiken onnistuessa jopa kärkikaksikon.

Ranskalaisilla ammunta on kuitenkin välillä epävarmaa ja erityisesti kolmannen osuuden Chloe Chevalier on kysymysmerkki. Saksalaisten haasteet ovat puolestaan Herrmannin lukuun ottamatta hiihtovauhdissa. Saksan menestys edellyttää Hinziltä, Preussilta ja Hammerschmidtiltä täydellistä ja nopeaa penkkatyöskentelyä.

Italia oli toissakaudella vakiovieras naisten viestikisojen podiumilla, mutta viime kaudella tahti hiipui ja kuudes sija jäi joukkueen parhaaksi. Tälläkään kertaa Italiaa ei voi laskea ennakkosuosikkien joukkoon. Tähtiurheilijoiden Dorothea Wiererin ja Lisa Vittozzin hiihtovauhti on ollut kateissa, Federica Sanfilippo on aina epävarma ja kakkososuuden Irene Lardschneider on täysin kirjoittamaton kortti.

Viime kaudella useammassa viestissä väläyttänyt Sveitsi on myös alkukauden perusteella ulkona kärkitaistosta. Gasparinin sisaruksista ja Lena Häckistä koostuva joukkue on vaeltanut alkukaudesta varjojen mailla ja erityisesti viime kausien ykköstykki Häcki on menettänyt täysin vireensä.

Mahdollisia yllättäjiä voisivat olla vahvat ampujamaat Ukraina ja Venäjä. Lähtökohtaisesti kumpikin maa antaa kuitenkin ladulla niin paljon tasoitusta, ettei podiumtaistoon pitäisi olla mitään asiaa. Valko-Venäjä ja Itävalta ovat epävarmoja penkalla, mutta ammunnan natsatessa joukkueet voivat olla yllättävän korkealla.

Suomi lähtee viestiin joukkueella Suvi MinkkinenMari EderVenla LehtonenErika Jänkä. Vaisusti sujuneen alkukauden jälkeen Suomelta ei voi viestistä odottaa oikeastaan yhtään mitään. Jo se voidaan laskea onnistumiseksi, jos joukkuetta ei ohiteta kierroksella ja liputeta ulos kisasta.

Veikkausvihjeet


Ruotsi on kisan todennäköisin voittaja, mutta triplassa peliosuus on karannut jopa turhan suureksi (55%). Otetaan aina kova Norja 27% peliosuudella yläriville. Kolmosriville jättiyllättäjänä Valko-Venäjä. Jostain syystä osa joukkueista puuttuu kupongilta kokonaan, eikä esimerkiksi Itävaltaa voi pelata lainkaan.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaRuotsi, Norja
ToinenRuotsi, Norja, Saksa
KolmasNorja, Saksa, Valko-Venäjä, Ranska, Venäjä
Rivimääräriviä
Rivin hinta3,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy5.12. klo 16:13
TVYLE Areena (suora), YLE 2 (jälkilähetys)


Lue myös: Miesten takaa-ajon ennakko

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viestin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi