Kuka voittaa naisten viestin myrskytuulissa? - Suomen menestyssaumat seitinohuet


Naisten viesti päättää Oberhofin lauantain kisapäivän.
Etusuora: 17.02.2023 21:08Ampumahiihto
Kuka voittaa naisten viestin myrskytuulissa? - Suomen menestyssaumat seitinohuet
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Marte Olsbu Röiseland.
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten viesti käynnistyy lauantaina kello 16.00.

Huom! Lauantaiksi Oberhofiin on luvattu kovaa tuulta ja kilpailunjohto päättää lauantaina aamupäivällä kilpaillaanko viestejä lainkaan.

Naisten viestikisaan ei ole selkeää suosikkia toisin kuin miesten viestiin, josta on odotettavissa norjalaisshow.

Hanna Öberg ja Linn Persson kuuluvat koko viestin kovimpiin naisampumahiihtäjiin, mutta maailmancupin kakkosen Elvira Öbergin kunto on hämäränpeitossa, sillä nainen jätti takaa-ajon ja normaalimatkan väliin flunssan vuoksi. Perjantaina ruotsalainen kävi ensi kertaa hiihtämässä muutamaan päivään, joten olo ei ole ainakaan mennyt heikommaksi. On silti vaikea arvioida, että miten suksi liikkuu viestissä – ennen sairasteluakin meno ei ollut maailmancupin viimeisimmissä kisoissa alkukauden kaltaista.

Ruotsin neljäs viestinviejä on Anna Magnusson, joka oli muun muassa Oberhofin pikakisassa kymmenes. Hanna Öberg on hiihtänyt kisoissa koko rahan edestä ja startannut jokaiseen kisaan toisin kuin esimerkiksi Ranskan ja Saksan joukkueen ykkösnimet Julia Simon ja Denise Herrmann-Wick, jotka eivät kisanneet parisekaviestissä ja näin ollen saivat yhden arvokkaan lepopäivän lisää.

Ranskan viestin avaa Lou Jeanmonnot, joka on varma ampuja, vaikka parisekaviesti sujuikin vähän tahmeasti. Anais Chevalier-Bouchet on hiihtovoimainen menijä, mutta ammunta on ollut hieman hakoteillä Oberhofissa. Ranskan joukkueen neljänneltä jäseneltä Chloe Chevalierilta löytyy muun muassa Anterselvan pikakisan kakkossija.

Italian joukkuetta tähdittävät Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi. Huippukaksikon jälkeen on kuitenkin suuri tasoero joukkueen muihin hiihtäjiin, vaikkakin Samuela Comola takoi normaalimatkalla nollat tauluun ja oli kisassa neljäs. Hannah Auchentaller on kilpaillut kauden aikana pääsääntöisesti IBU Cupissa, mutta siihen nähden 21-vuotias italialainen on suoriutunut Oberhofissa hyvin, sillä sijoitukset ovat pyörineet 30. sijan tuntumassa.

Norjan joukkue on paperilla hyvin samanlainen kuin Italian: joukkueessa on kaksi kovaa tähtiurheilijaa Marte Olsbu Röiseland ja Ingrid Landmark Tandrevold, joiden takana on selkeä tasoero joukkueen kahteen muuhun jäseneen. Karoline Knotten on kuitenkin erinomainen ampuja, mikä lupaa hyvää viestiä ajatellen. Samaa ei voi sanoa Ragnhild Femsteinevikistä, joka ei loista ammunnassa eikä hiihtovauhdissa.

Saksaa ei tule sulkea pois edes voittotaistosta. Denise Herrmann on tällä hetkellä kenties elämänsä kunnossa. Sophia Schneider oli pikakisan seiska ja takaa-ajon vitonen. Oberhofissa asuva Vanessa Voigt ei ole onnistunut kotikisoissaan, mutta IBU Cupin kautta MM-kisakoneeseen noussut Hanna Kebinger on tehnyt kisoissa kelpo jälkeä sijoittumalla muun muassa takaa-ajossa kahdeksanneksi.

Sveitsi on usein menestynyt viesteissä hyvin, mutta Oberhofissa Lena Haecki-Grossin normaalimatkan yhdeksättä sijaa lukuun ottamatta paras sijoitus joukkueen jäseniltä on 26:s. Tason on siis noustava valtavasti viestiin, mikäli mitalit lainkaan kiinnostavat.

Suomen kisat eivät ole sujuneet aivan odotetusti niin urheilijoiden kuin huoltojoukkojen osalta. Mari Ederin ammunta on ollut hakusessa Oberhofissa, mutta hiihtovauhti on kuitenkin kelpo tasolla. Muilta Suomen joukkueen hiihtäjiltä vaaditaan käytännössä nolla-ammuntoja, jos he mielivät pitää Suomen jollakin tavoin pelissä mukana, sillä jo valmiiksi heikohko hiihtovauhti on vain korostunut Oberhofin maastoissa.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi