Johaug skiathlonin valtiatar - suomalaiset kaukana kärjestä


Therese Johaug hiihti skiathlonin maailmanmestariksi ennen ruotsalaiskaksikkoa.
Etusuora: 27.02.2021 13:30Hiihto
Johaug skiathlonin valtiatar - suomalaiset kaukana kärjestä
Kuva: Teemu Moisio
Veikkaus
Naisten skiathlonin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hiihdon MM 27.2.2021 maastohiihto


Miesten skiathlon 15 + 15 km

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov1:11.33,9
2.Simen Hegstad Krüger 🇳🇴+1,1
3.Hans Christer Holund 🇳🇴+1,7
4.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴+21,5
5.Emil Iversen 🇳🇴+22,1
6.Sjur Røthe 🇳🇴+47,3
7.Andrew Musgrave 🇬🇧+1.33,3
8.Ivan Yakimushkin+2.00,3
9.William Poromaa 🇸🇪+2.00,4
10.Dario Cologna 🇨🇭+2.00,4

13. Iivo Niskanen +2.03,2
34. Markus Vuorela +4.55,6
43. Juho Mikkonen +6.00,6
52. Lauri Lepistö +7.48,0

Naisten skiathlon 7,5 + 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴38.35,4
2.Frida Karlsson 🇸🇪+30,0
3.Ebba Andersson 🇸🇪+30,2
4.Teresa Stadlober 🇦🇹+1.11,4
5.Charlotte Kalla 🇸🇪+1.12,1
6.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+1.15,6
7.Delphine Claudel 🇫🇷+1.22,7
8.Tatiana Sorina+1.23,3
9.Heidi Weng 🇳🇴+1.25,5
10.Yana Kirpichenko+1.30,0
13.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+1.53,4
20.Laura Mononen 🇫🇮+2.59,3
22.Vilma Nissinen 🇫🇮+3.12,0
30.Johanna Matintalo 🇫🇮+4.01,1Ennakko ja vihje


Naisten skiathlonin Supertriplaan lisätään 10 000 euroa bonusrahaa!

Kolminkertaisena olympiamitalistina Krista Pärmäkoski on tottunut kahmimaan menestystä arvokisoissa, eikä juuri mikään muu kuin mitali enää häntä tyydytä. Kulunut kausi on kuitenkin ollut hänelle haastava, eikä hän alkukauden pilanneiden sairastelujen jälkeen ole päässyt parhaaseen vireeseensä.

Ajoittain kauden aikana on kuitenkin ollut nähtävissä merkkejä siitä, että toiveita MM-kisoissa menestymisestä olisi. Skiathlon ei kuitenkaan näillä näkyminen ole se todennäköisin menestysmatka, vaikka Pärmäkoski onkin kahdesti viidentoista kilometrin ja kahden hiihtotyylin jälkeen päässyt tuulettamaan arvokisamitalia.

Suomalaisten menestysmahdollisuuksien suurin tuhoaja on viime vuosina ollut Therese Johaug, joka starttaa heti lähdöstä urku auki, mikä on pakottanut kaikki muut hiihtämään ylivauhtia. Yleensä rauhallisesti kilpailut avaavalle Pärmäkoskelle tämä ylivauhtinen aloitus on usein ollut myrkyllisempi kuin muille mitalikandidaateille.

Tästä syystä ennakkokäsitys on se, että mitalitaistoon nousevat muut naiset kuin Pärmäkoski. Ykkössuosikki on luonnollisesti Johaug, vaikka hän kärsikin edellisissä maailmancup-starteissaan lähes ennennäkemättömästi kaksi peräkkäistä tappiota. Norjalainen pääsee myrkyttämään vastustajiaan Oberstdorfin pitkiin nousuihin, joissa kukaan ei pystyne hurjasti tikkaavaa norjalaista seuraamaan.

Etukäteen ajatellen kultamitalista ei siis käydä kovinkaan tiukkaa taistelua. Johaugin takana sen sijaan edessä on armoton taisto hopeasta ja pronssista, johon pyrkii mukaan jopa yli puolentusinaa urheilijaa. Johaugin maannaiset Heidi Weng ja Helene Marie Fossesholm valloittivat kaksi seuraavaa sijaa kauden ainoassa skiathlon-kilpailussa Lahdessa, eikä tälläkään kertaa norjalaisten kolmoisvoitto olisi yllätys.

Norjalaistrion lisäksi mitalitaistoon tulee kaksi tiukkaa taistelijaa Ruotsista. Ebba Andersson janoaa ensimmäistä henkilökohtaista arvokisamitaliaan ja Frida Karlsson tavoittelee jatkoa kaksi vuotta sitten Seefeldissä alkaneelle mitaliputkelleen. Anderssonin mitalimahdollisuuksia heikentää se, ettei hän juuri pärjää loppuratkaisuissa. Karlssonin terävin kunto on puolestaan ollut alkukauden jälkeen kadoksissa erilaisten ongelmien vuoksi.

Maailmancupin johtaja Jessie Diggins on ollut tällä kaudella uransa parhaassa vireessä. Falunissa hän pystyi voittamaan jopa itsensä Johaugin kymmenen kilometrin vapaalla, jota norjalainen on jopa joskus kutsunut mielimatkakseen. Digginsille suurin haaste on perinteisen osuudesta selviytyminen mahdollisimman vähällä energialla. Vapaalla hän on erittäin vaikea voitettava.

Mitalitaistoon mukaan pyrkivät myös venäläisurheilijat Julia Stupak ja Tatjana Sorina. Erinomainen yhteislähtöhiihtäjä Stupak on urheilija, jota kukaan hänen vastustajistaan ei halua vastaansa loppusuoralle. Kauden sensaatiohiihtäjä Sorina on vaikuttaa taas sprintin perusteella toipuneen hyvin ennen MM-kisoja kärsimästään vammasta. Natalia Neprjajeva ei sen sijaan näyttäisi olevan parhaassa vireessään.

Suomalaisista kilpailuun starttaavat Pärmäkosken lisäksi Johanna Matintalo, Laura Mononen ja Vilma Nissinen. Heistä tarkimmin kannattaa seurata sprintin karsinnassa säväyttänyttä Matintaloa, joka roikkunee kärkijoukon mukana perinteisen osuuden. Vaihto vapaalle voi kuitenkin olla hänelle paljon haastavampi kuin monelle kilpakumppanille.

Lue: Miesten skiathlonin ennakko

Veikkausvihjeet


Naisten skiathlonin Supertriplaan lisätään 10 000 euroa bonusrahaa!

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaJohaug, Andersson
ToinenJohaug, Andersson, Diggins, Fossesholm, H. Weng
KolmasAndersson, Diggins, Stupak, Fossesholm, Karlsson, H. Weng
Rivimäärä37 riviä
Rivin hinta7,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy27.2. klo 12:43
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten skiathlonin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi