Öberg hiihti kauden avausvoittoon – Suomalaiset kaatuivat sakkoihin


Pokljukan maailmancupin kisaviikonloppu päättyi sunnuntaina naisten yhteislähtökilpailuun.
Etusuora: 26.01.2020 13:51Ampumahiihto
Öberg hiihti kauden avausvoittoon – Suomalaiset kaatuivat sakkoihinVeikkaus
Andreaze [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten kisan ykkönen oli Hanna Öberg, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. Toiseksi hiihti Lisa Vittozzi, joka jatkoi viikonlopun varmaa ammuntatyöskentelyään nolla-ammunnalla. Kolmas oli Ranskan Anais Bescond.

Kaisa Mäkäräinen ampui neljä sakkoa ja oli 12. Mari Eder oli ampui niin ikään neljä sakkoa ja oli 23.

Pokljuka maailmancup 26.1.2019


Miesten yhteislähtö 15 km

#UrheilijaTulos
1.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷36.21,5 (1)
2.Benedikt Doll 🇩🇪+10,0 (1)
3.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+10,3 (2)
4.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+10,6 (1)
5.Martin Fourcade 🇫🇷+10,8 (1)
6.Erlend Øvereng Bjøntegaard 🇳🇴+21,4 (2)
7.Johannes Dale 🇳🇴+39,8 (2)
8.Simon Eder 🇦🇹+42,8 (0)
9.Tarjei Bø 🇳🇴+43,5 (2)
10.Lukas Hofer 🇮🇹+1.05,4 (2)

Naiset yhteislähtö 12,5 km

#UrheilijaTulos
1.Hanna Öberg 🇸🇪34.14,4 (1)
2.Lisa Vittozzi 🇮🇹+6,5 (0)
3.Anais Bescond 🇫🇷+27,6 (0)
4.Monika Hojnisz-Starega 🇵🇱+37,5 (1)
5.Justine Braisaz 🇫🇷+44,1 (3)
6.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+48,3 (3)
7.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+59,9 (1)
8.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+1.09,0 (2)
9.Dorothea Wierer 🇮🇹+1.09,6 (3)
10.Marketa Davidova 🇨🇿+1.22,5 (2)

12. Kaisa Mäkäräinen +1.35,8 (4)
23. Mari Eder +2.37,9 (4)


Kisan ennakko


Naisten yhteislähtökisa Pokljukassa käynnistyy klo 16. YLE 2 näyttää kisan suorana lähetyksenä.

Ampumahiihdon MM-kisoihin on aikaa pari viikkoa ja naisten viimeinen maailmancupin kisa ennen MM-rupeamaa on vuorossa sunnuntaina, kun Pokljukassa hiihdetään 12,5 km yhteislähtökisa. Suomalaisittain kisaan on kohtuullisen kovat odotukset, vaikka Kaisa Mäkäräisen ammuntavire Pokljukassa on ollut heikko. Yhteislähtökisa sopii kilpailumuotona mainiosti sekä Mäkäräiselle että Mari Ederille.

Kyseisessä kisamuodossa on kilpailtu tällä kaudella kahdesti ja Mäkäräinen on yhteislähtökisacupissa toisena oltuaan Annecyssä neljäs ja voitettuaan Oberhofissa. Pokljukassa Mäkäräisellä on ollut suuria ongelmia ammunnan kanssa. Normaalimatkalla kertyi peräti seitsemän ohilaukausta ja eilisessä sekaviestissä hän joutuu turvautumaan kahdella ammuntapaikalla viiteen varapatruunaan. Hiihtovauhti on kohdillaan, sillä hän oli sekaviestin naisten osuuksien nopein, vaikkakin moni kärkihiihtäjä jätti kisan väliin.

Vaikka Mäkäräisen ammunta on takkuillut kisaviikonlopun alussa, täytyy muistaa, että ennen Oberhofin yhteislähtökisan suvereenia voittoa, Mäkäräinen ampui pikakisassa kolme ohilaukausta ja pystyi kasaamaan itsensä voittoiskuun sunnuntaille. Tuolloin ammuntavire löytyi jo viestissä, jossa Mäkäräinen pudotti kaikki taulut lippaalta. Yhteislähtökisa tuntuu joka tapauksessa suosivan Mäkäräistä, joten ei unohdeta suomalaisässää palkintokoroketaistelusta.

Yhteislähtöcupin tilanne 2/6

SijaUrheilijaPisteet
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴114
2.Kaisa Mäkäräinen 🇫🇮103
3.Dorothea Wierer 🇮🇹97
4.Denise Herrmann 🇩🇪80
5.Linn Persson 🇸🇪76
6.Anais Bescond 🇫🇷66


Eder on yhteislähtöcupissa hienosti yhdeksäntenä napattuana kauden yhteislähtökisoista sijat 13 ja 16. Eder teki Pokljukan normaalimatkalla solidin esityksen ja oli kahdella sakolla kuudestoista. Myös sekaviestissä Eder esiintyi edukseen.

Eder kertoi normaalimatkan jälkeen hiihtäneensä sairastelun jälkeen varmuuden vuoksi sykemittaria tuijotellen ja sykettään rajoittaen, joten ihan nappi laudassa ei Eder ladulla liikkunut. Mikäli tuntemukset kropassa ovat normalisoituneet, voidaan yhteislähdössä odottaa ladulla jälleen huippuvauhtia: onhan Eder ollut tällä kaudella kymmenen parhaan joukossa jo useita kertoja.

Suosikkeja moneen makuun


Yhteislähtöcupin kärkinimi Norjan Tiril Eckhoff ei ole norjalaismedian mukaan mukana sunnuntain kilpailussa. Hänellä oli normaalimatkan jälkeen tuntemuksia keuhkoissaan, eikä kilpaileminen ole nyt järkevää. Nostamme suosikeiksi Mäkäräisen rinnalle normaalimatkan kärkinimet eli Saksan Denise Herrmannin ja Ruotsin Hanna Öbergin.

Herrmann mykisti normaalimatkan esityksellään hiihdettyään totuttuun tapana lujaa ja pudottaen penkalla yllättäen kaikki 20 täplää. Huippusuorituksen seuraus oli minuutin voitto ennen Öbergiä, joka erehtyi ammunnassa kerran, mutta hiihti Herrmannin kanssa samaa vauhtia. Italian Lisa Vittozzi nosti päätään heikon alkukauden jälkeen ja onnistui normaalimatkalla: puhdas ammunta ja nelossija. Hiihdossa Vittozzi jäi kuitenkin Herrmanille ja Öbergille lähes 1,5 minuuttia! Koko edellä mainittu kolmikko huilasi eilisen sekaviestipäivän ja pääsee astetta raikkaampana sunnuntain kisaan.

Cupin kolmonen Italian Dorothea Wierer oli normaalimatkalla pulassa pystyammunnoissa keräten niistä yhteensä neljä sakkominuuttia. Pystyammunnan osumaprosentti on italialaisella valahtanut tällä kaudella jo alle 80 %:n. Makuupaikat nollille ampunut Wierer oli hiihtoladulla hyvässä vauhdissa, sillä eroa Herrmannin kertyi 15 km matkalla vain puolisen minuuttia.

Mikäli Wierer saa ammuntansa normaalille huipputasolle, on hän vaarallinen sunnuntain kisassa. Mäkäräisen voittamassa Oberhofin yhteislähdössä Wierer oli viidellä sakolla neljäs. Myös Wierer huilasi lauantain sekaviestit ja pääsee kisaan päivän levänneenä.

Unohtaa ei sovi myöskään Norjan kovaa hiihtävää Marte Olsbu Röiselandiä ja normaalimatkalla karkeasti epäonnistunutta, mutta yleensä varmaotteista Slovakian Paulina Fialkovaa.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Mäkäräinen on Oberhofin yhteislähdön superesityksestä huolimatta täysin unohdettu supertriplassa, sillä peliosuus on joka rivillä luokkaa 5-7 %: ehdottomasti lapulle mukaan. Herrmann ja Öberg ovat esiintynyt viime aikoina vakuuttavasti sekä ladulla että penkalla. Öberg on hieman yllättäen kisan suosikki, mutta osuvana merkkinä otetaan hänet mukaan myös yläriville.

Peli-idea - Supertripla 6

VoittajaHerrmann, Öberg
ToinenHerrmann, Öberg, Mäkäräinen, Fialkova
KolmasHerrmann, Öberg, Mäkäräinen, Fialkova, Vittozzi, Wierer, Röiseland
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy26.1. klo 15:58
TVYLE 2


Katso myös:


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi