Geiger avauskisan voittoon mäkiviikolla - Aalto 23:s


Järjestyksessään 69:s Keski-Euroopan mäkiviikko käynnistyi tuttuun tapaan Saksan Oberstdrofista 29.12.
Etusuora: 29.12.2020 19:35Mäkihyppy
Geiger avauskisan voittoon mäkiviikolla - Aalto 23:sVeikkaus
Yleiskuva mäkihypystä. Kuvassa ei Yukio Kasaya.
Oberstdorfin mäkikisan, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Mäkiviikko Oberstdorf 29.12.2020


Miehet HS137

#UrheilijaTulos
1.Karl Geiger 🇩🇪291,1
2.Kamil Stoch 🇵🇱288,3
3.Marius Lindvik 🇳🇴285,2
4.Halvor Egner Granerud 🇳🇴280,1
5.Markus Eisenbichler 🇩🇪274,3
6.Stefan Kraft 🇦🇹273,6
7.Adnrzej Stekala 🇵🇱273,3
8.Philipp Aschenwald 🇦🇹273,0
9.Anze Lanisek 🇸🇮270,1
10.Ziga Jelar 🇸🇮269,8

23. Antti Aalto (FIN) 254,0
31. Niko Kytösaho (FIN) 119,4Kisan ennakko ja vihje


Kauden 2020-2021 mäkiviikon avauskisaan Oberstdorfiin selkeänä suosikkina lähtee kauden komeetta Norjan Halvor Egner Granerud. Täysin tyhjästä huimaan menestysputkeen noussut norjalainen on voittanut ennen mäkiviikkoa viisi maailmancupin osakilpailua peräkkäin ja johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua suvereeniin tyyliin.

Granerudin nousu huipulle on ollut häkellyttävän nopea, sillä hänellä ei ole aiemmilta kausilta maailmancupista ainuttakaan palkintosijaa. Myöskään mäkiviikon kokonaiskilpailusta mainittavaa menestystä ei neljällä yrityksellä ole kertynyt.

Puolalainen koronakatastrofi


HUOM! Tiistaina kello 11:10 tulleen tiedon mukaan puolalaiset pääsevätkin kisaan mukaan, sillä joukkueen koronatestit ovat negatiivisia.

Maanantain kovin mäkihyppyuutinen kuultiin jo ennen karsintakisan alkua, kun Puolan joukkueesta Klemens Murankan koronanäyte todettiin positiiviseksi. Tämän myötä koko Puolan joukkue asetettiin altistuneena karanteeniin, vaikka muut urheilijat antoivatkin negatiiviset koronanäytteet. Kaikki puolalaishyppääjät joutuivat jäämään sivuun maanantain karsintakisasta, eivätkä siten voi myöskään osallistua tiistain kilpailuun.

Puolalaiskolmikko Kamil Stoch, Piotr Zyla ja Dawid Kubacki olisi ollut Granerudin haastajalistan kärkipäässä, mutta nyt puolalaisten menestystoiveet valuivat karusti viemäriin ennen kuin turnee ehti edes alkaa.

Maanantain karsintakisa hypättiin erittäin haastavissa olosuhteissa lumisateessa ja pyörivässä tuulessa. Karsinnan tulokset ovatkin sen myötä hyvin yllätykselliset, eikä niille kannata liikaa painoarvoa antaa.

Suomalaisittain karsinta sujui joka tapauksessa upeasti, sillä Niko Kytösaho oli kahdestoista ja Antti Aalto peräti kuudes. Granerud oli kärkinimistä selvästi paras vaikeissa karsintaoloissa.

Mäkiviikko Oberstdorf, karsinta 28.12.2020


Miehet HS137

#UrheilijaTulos
1.Philipp Aschenwald 🇦🇹134,9
2.Halvor Egner Granerud 🇳🇴123,8
3.Cene Prevc 🇸🇮123,5
4.Daniel Huber 🇦🇹123,3
5.Ryoyu Kobayashi 🇯🇵122,5
6.Antti Aalto 🇫🇮121,2
7.Robert Johansson 🇳🇴118,3
8.Anze Lanisek 🇸🇮118,2
9.Giovanni Bresadola 🇮🇹117,0
10.Gregor Deschwanden 🇨🇭115,7

12. Niko Kytösaho (FIN) 114,1Kova saksalaiskaksikko haastaa Granerudin


Granerud saanee tiukimman haasteen Oberstdorfissa kotimaassaan kisaavilta saksalaisilta. Etenkin Markus Eisenbichler on ollut alkukauden todella varmassa kunnossa. Hän on sijoittunut maailmancupin seitsemässä kisassa peräti kuusi kertaa neljän joukkoon. Mäkiviikolla Oberstdorfissa Eisenbichler ei ole kuitenkaan yltänyt kärkikolmikkoon kuin kerran seitsemästä yrityksestä. Karsinnassa Eisenbichler jäi sijalle 25.

Karl Geiger on toinen alkukauden vahvoista saksalaisista. Geiger hyppäsi kahdessa kauden ensimmäisessä kisassa toiseksi ja oli Rukalla sen jälkeen asiallisesti kahdeksas ja yhdeksäs. Joulukuun puolivälissä Geigerille jysähti jättipotti lentomäen MM-kioista, joissa hän voitti henkilökohtaisessa kisassa kultaa ja joukkuekisassa hopeaa.

MM-lentomäen jälkeen Geigerin positiivinen koronatesti latisti kuitenkin tunnelmaa. Oireettomasti sairastaneen Geigerin osallistuminen mäkiviikolle oli loppuun asti epävarmaa, mutta karanteenista vapautunut mies oli karsinnassa mukana ja suoritti asiallisesti ollen karsinnan neljästoista. Geiger vaikuttaisi olevan valmis taistelemaan kärkisijoista Oberstdorfin varsinaisessa kilpailussa.

Löytyykö Kobayashin vire?


Japanin Ryoyu Kobayashi on dominoinut mäkihypyn maailmancupia ja myös mäkiviikon avauskisaa Oberstdorfissa viimeiset pari vuotta. Tällä kaudella viime vuosien loisto on ollut kaukana japanilaisliitäjän otteista, sillä hän ei ole yltänyt kärkikymmenikköön tällä kaudella vielä kertaakaan. Kobayashi oli karsinnassa viides, mutta japanilaisen vireestä on silti vaikea sanoa mitään varmaa.

Japanin joukkue siirtyi Engelbergistä suoraan Oberstdorfiin harjoittelemaan ja mikäli Kobayashin tatsi on harjoituksissa löytynyt, omaa japanilainen kaikki mahdollisuudet nousta takaisin kärkikahinoihin Oberstdorfissa. Parhaiten japanilaisista on alkukaudella menestynyt Yukiya Sato, joka on hypännyt seitsemässä kisassa viidesti kymmenen joukkoon. Kärkikolmikkoon Sato ei kuitenkaan ole yltänyt kertaakaan, joten top 3 -sija tulisi yllätyksenä myös Oberstdorfissa. Karsinnassa Sato oli suurissa vaikeuksissa jääden 99,5 metrin hypyllä sijalle 47.

Itävaltalaiset Daniel Huber, Stefan Kraft ja karsinnan ykkönen Philipp Aschenwald kärkkyvät myös kärkisijoja. Slovenialaisten syömähammas on maailmancupin vitonen Anze Lanisek.

Suomalaisten tähtäimessä vähintään top 20


Suomalaiskaksikko Aalto-Kytösaho hyppäsi karsinnassa hienosti, joskin hyötyi hieman myös olosuhteista. Kytösaho on joka tapauksessa elämänsä kunnossa sijoituttuaan vastikään Engelbergin maailmancupissa mainiolle 18:nnelle sijalle. Aalto on puolestaan hypännyt alkukauden maailmancupin kisoissa sijan 20 tuntumaan.

Puolalaisseitsikon puuttuessa Oberstdorfin kisasta, on nousukuntoisen suomalaiskaksikon täysin realistista tavoitella sijoitusta 15-20 parhaan joukkoon. Eikä korkeammallekaan sijoittuminen ole mahdottomuus, sillä pakka on mäkisirkuksessa tällä hetkellä poikkeuksellisen levällään.

Katso: Mäkiviikon aikataulu & info

Veikkausvihjeet


HUOM! Tiistaina kello 11:10 tulleen tiedon mukaan puolalaiset pääsevätkin kisaan mukaan, sillä joukkueen koronatestit ovat negatiivisia.

Granerud on porukan varmimmassa kunnossa ja näytti sekavassa karsinnassakin muille kärkimiehille hyppäämisen mallia. Puolalaisten poissaolo helpottaa Granerudin tehtävää. Samalla palkintopallisijoille on tyrkyllä aiempaa suurempi määrä hyppääjiä.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaGranerud
ToinenEisenbichler, Geiger, Johansson, Huber, Lanisek
KolmasEisenbichler, Geiger, Johansson, Huber, Lanisek, Sato, Kobayashi, Muu 3. sija
Rivimäärä35 riviä
Rivin hinta7,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy29.12. klo 17:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Oberstdorfin mäkikisan, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi