Oslon Timanttiliigan ennakko: Warholmin näytös kotiyleisön edessä? Neziri MM-rajajahtiin pika-aidoissa!


Oslon Bislett isännöi torstaina 13.6. Timanttiliigan kauden viidettä osakilpailua. Kisoissa nähdään myös suomalaisedustusta, kun Nooralotta Neziri pääsee irti naisten pika-aidoissa.
Etusuora: 13.06.2019 12:15Yleisurheilu
Oslon Timanttiliigan ennakko: Warholmin näytös kotiyleisön edessä? Neziri MM-rajajahtiin pika-aidoissa!
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Nooralotta Neziri pääsee näyttämään vauhtiaan Timanttiliigassa.
Oslon Bislettillä järjestetään torstaina todella mielenkiintoinen ja kovatasoinen Timanttiliigan osakilpailu. Osallistujalistat vilisevät yleisurheilumaailman huippunimiä. Miesten keihäästä on odotettavissa Paavo Nurmi Gamesin tapaan hurja koitos, kun Turun kärkinimien lisäksi Saksan Johannes Vetter avaa Oslossa kautensa.

Valitettavasti Suomen kärkinimet kisasta puuttuvat Oslon keihäskisasta. Suomalaisväriä Oslossa kuitenkin nähdään ensimmäisen kerran tämän kauden Timanttiliigassa, sillä Nooralotta Neziri sai pikakomennuksen naisten pika-aitoihin Nia Alin jäätyä kisasta pois.

Kotiyleisölle tarjotaan makeaa mahan täydeltä, sillä Norjan yleisurheilun kirkkaimmat supertähdet nähdään torstai-iltana radalla. Karsten Warholm hakee voittoa 400 m aidoissa ja Ingebrigtsenin veljeskolmikko on miesten maililla (Jakob ja Filip) ja 3000 metrillä (Henrik).

Osloon on luvattu illaksi viileää noin 13 asteen lämpötilaa, mutta suurimmilta sateilta kisojen pitäisi säästyä.

Katso myös:


Vihjeet Veikkauksen peleihin


Supertripla 4


Miesten keihäs

Magnus Kirt on kilpaillut kolmesti tänä kesänä ja tehnyt vakuuttavaa jälkeä: 89,33, 87,65 ja 88,32. Andreas Hofmann on pistänyt kolmessa kisassaan jopa paremmaksi: 87,55, 89,40 ja 89,65. Viime aikojen näyttöjen perusteella kolmannesta sijasta kamppailevat Cheng Chao-Tsun (toukokuussa molemmissa kisoissaan yli 86 metriä), Thomas Röhler (Turussa tiistaina kolme heittoa yli 85 metriä) ja Jakub Vadlejch (Prahassa kesäkuun alussa 85,75). Kautensa avaava maailmanmestari Johannes Vetter on arvoitus, mutta kuitenkin niin kova keihäsmies, ettei häntä kannata jättää pois lapulta.

Peli-idea

VoittajaAndreas Hofmann, Magnus Kirt
ToinenAndreas Hofmann, Magnus Kirt
KolmasCheng Chao-Tsun, Thomas Röhler, Jakub Vadlejch, Johannes Vetter
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.6. klo 21:28

Katso kohteet ja kertoimet

Päivän trio 5


Miesten keihäs

Miesten keihäänheitto käsiteltiinkin jo edellä supertriplan yhteydessä. Uskomme Kirtin tai Hofmannin vievän Bislettin keihäskisan voiton. Päivän pari 1:ssä veikataan keihäskisan voittajaa ja voittotulosta. Nähtäväksi jää verottaako kahden päivän takainen PNG metrejä vai alkavatko heittäjät vasta vertyä uuteen kauteen. 90 metriä saattaa hyvinkin olla vaarassa. Vuonna 2016 Röhler heitti Oslossa 89,30.

Naisten 100 m:n aidat

Nia Alin poisjäännin myötä Oslon naisten pika-aitoihin jäi kolme ennakkosuosikkia. Christina Clemons juoksi Turussa tiistaina alkuerissä hienosti 12,58 mutta hyytyi finaalissa 12,85:een. Sharika Nelvis juoksi toukokuun lopussa Osakassa 12,70 ja Tukholmassa 12,69. Brianna McNeal kellotti Nanjingissa toukokuun 19. päivä 1,0 m/s:n vastatuulessa ajan 12,78. Kuka tahansa heistä voi voittaa Oslossa.

Suomalaisittain naisten pika-aitakisaan saatiin runsaasti lisää mielenkiintoa, kun poisjääneen Alin tilalle hälytettiin Nooralotta Neziri. Paavo Nurmi Gamesissa alkuerissä 12,99 kellottanut Neziri on vahvassa nousukunnossa, mutta Bislettin voittotaistoon on kuitenkin liikaa matkaa.

Miesten 100 m

Christian Coleman kellotti kauden ainoassa kilpailussaan Shanghaissa toukokuun puolivälissä huippuajan 9,86 ja lähtee Oslon sataselle ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Vastusta voi odotella lähinnä Reese Prescodilta, joka paineli samassa Shanghain juoksussa ajan 9,97.

Peli-idea

Miesten keihäsAndreas Hofmann, Magnus Kirt
Naisten 100 m aidatBrianna McNeal, Sharika Nelvis, Christina Clemons
Miesten 100 mChristian Coleman
Rivimäärä6 riviä
Rivin hinta1,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.6. klo 21:28

Katso kohteet ja kertoimet

Päivän trio 6


Miesten 400 m:n aidat

Kotiyleisön edessä kilpailevalta Karsten Warholmilta voi odottaa suvereenia esitystä ja ennätyksen 47,64 hätyyttelyä. Norjalaisen kauden avaus Tukholmassa kaksi viikkoa sitten tuotti ajan 47,85. Warholmin kirittäjä Kyron McMaster juoksi viime kesänä peräti 47,54 mutta hänen kauden avauksensa tuotti vain ajan 49,37.

Matkan voittoaikaa voi veikata Päivän pari 3:ssa, eikä kovin aikavaihtoehto "47,40 tai alle" oli lainkaan huono haku. Warholm on häijyssä iskussa jo alkukaudesta ja haluaa ladata kotiyleisön edessä kovat lukemat tiskiin.

Naisten 200 m

Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Dafne Schippers oli jäässä alkukaudesta, mutta Hengelon 100 metrillä viikonloppuna syntynyt aika 11,06 kertoo, että hollantilaisen vauhti on löytymässä. Oslossa Schippersin vastus ei ole maailman kirkkainta kärkeä, joten hän on kisan ylivoimainen ennakkosuosikki.

Naisten kakkosen voittoaika on Päivän pari 3:n toinen kohde. Schippersin kauden paras noteeraus on toistaiseksi 22,78, mutta vauhti on selvästi kiihtymässä. Viileistä olosuhteista huolimatta aika voi hyvinkin painua jo alle 22,50.

Miesten maili

Perinteinen Oslon miesten maili huipentaa päätöslajina illan ja odotettavissa on jälleen norjalaisjuhlaa. Viime kesänä 3.31,18 juossut Jakob Ingebrigtsen oli Tukholmassa kaksi viikkoa sitten 1500 metrillä kolmas. Viime kesänä 3.30,01 kellottanut isoveli Filip Ingebrigtsen juoksi puolestaan viikko sitten Roomassa 5000 metrin ennätyksensä 13.11,75.

Kovinta vastusta veljeksille tarjoaa Ayanleh Souleiman, joka oli toinen Tukholman 1500 metrillä. Jokerikortti on Vincent Kibet, joka oli toukokuun alussa Dohan Timanttiliigassa neljäs 1500 metrillä ajalla 3.33,21 eikä ole kilpaillut sen jälkeen.

Peli-idea

Miesten 400 m aidatKarsten Warholm
Naisten 200 mDafne Schippers
Miesten mailiAyanleh Souleiman, Jakob Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen
Rivimäärä3 riviä
Rivin hinta0,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.6. klo 22:30

Katso kohteet ja kertoimet