Pikamatka miehet Soldier Hollow, Salt Lake City - Venäläiskaksikko kaataa vihdoin Johannes Bön?


USA:n Salt Lake Cityssa, tarkemmin Soldier Hollow'ssa kilpaillaan perjantaina 15.2.2019 miesten pikamatka alkaen kello 20:15 Suomen aikaa. Lue ennakko & Etusuoran veikkausvihjeet kilpailuun.
Etusuora: 15.02.2019 11:39Ampumahiihto
Pikamatka miehet Soldier Hollow, Salt Lake City - Venäläiskaksikko kaataa vihdoin Johannes Bön?Veikkaus
Evgeni Garanichev on pääsemässä loistavaan iskuun ennen MM-kisoja. Kuva: Picture taken by Uploader [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Norjan Johannes Bö jatkoi Kanadan Canmoressa täysin ylivoimaista kauttaan voittamalla miesten normaalimatkan yli kahden minuutin toiseksi tulleeseen Vetle Sjaastad Christianseniin. Bö oli kilpailussa täysin pitelemätön, eikä mikään viittaa siihen, etteikö tänään olisi samaa luvassa.

Myös Christiansen on pikakilpailussa mielenkiintoinen nimi. Hän yrittää antaa viimeisiä näyttöjään ennen MM-kisoja, jotta paikka kivenkovassa Norjan maajoukkueessa heltiäisi. Äärimmäisen motivoitunut Christiansen oli Canmoren normaalimatkalla hiihtovauhdeissa toiseksi nopein ja saattaa hyvin pystyä myös Salt Lake Cityn maisemissa yllätykseen.

USA:n Salt Lake Cityssa, tarkemmin Soldier Hollow’n ylängöllä hiihdetään kohtalaisen raskailla laduilla ja äärimmäisen korkealla. Ohuessa ilmanalassa kevytrakenteiset hiihtäjät – kuten Bö – ovat usein vahvoilla. Tämän kauden pikamatkoista Bö on voittanut neljä ja ollut kerran toinen.

Voivatko venäläiset kaataa Bön?


Alexander Loginov on ainoana onnistunut tällä kaudella voittamaan Bön pikamatkalla. Tuo tapahtui tammikuun alussa Oberhofissa ja Loginov on tämän jälkeenkin ollut hyvässä iskussa. Canmoren normaalimatkalla venäläinen oli kolmas, mutta jäi hiihtoajalla mitattuna Böstä yli minuutin.

Myös toinen venäläinen, Evgeni Garanichev on ehdottomasti laskettava jopa voittajasuosikkeihin! Aiemmilta vuosilta tuttu kestomenestyjä jätti tällä kaudella useita maailmancupin osakilpailuja väliin kauden alussa, mutta MM-kisojen lähestyessä mies näyttäisi löytäneen kuntonsa.

Canmoren normaalimatkalla Garanichev oli peräti neljäksi nopein hiihtovauhdeissa mitattuna. Tarkka sekä nopea ampuja on ehdottomasti vaarallinen tämän päivän kilpailussa. Mikäli Bö joutuu sakkokierrokselle, venäläisillä on tällä kertaa kaikki mahdollisuudet kaataa Bö.

Venäjän ja Norjan kärkimiehiä lähtee haastamaan tutut itävaltalaiset Simon Eder ja Julian Eberhard. Ranskalaisista Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux ja Antonin Guigonnat ovat aina mahdollisia menestyjiä.

Superyllätykseen voi pystyä myös sekä Latvian Anders Rastorgujevs että Saksan Philipp Nawrath tai Johannes Kuehn, jotka kaikki väläyttelivät kovaa hiihto-osaamistaan Canmoressa. Ammuntapuoli triolla on kuitenkin varsin epävarmaa.

Veikkausvihjeet kilpailuunVeikkausvihjeet nostetaan pelataan tällä kertaa rohkeasti yhden nimen, Venäjän Garanichevin varaan. Vuoden 2014 olympiapronssimitalisti on unohdettu peliprosenteissa täysin.

Päivän Triossa Garanichev saa vain (huom! peliprosentit vihjeen kirjoitushetkellä poimittuja) 17,6% kannatusta omassa ryhmässään, minkä muut hiihtäjät ovat Lukas Hofer, Antonin Guigonnat, Dominik Windisch ja Benjamin Weger. Heistä kaikki ovat huomattavasti epävarmempia ampujia mitä Garanichev.

Supertriplassa Garanichevia on pelattua vieläkin vähemmän. Kolmossijallekin venäläistä on pelattu vain 2,5%, voittajaksi ainoastaan 0,6%. Myös Norjan Christiansen (7,5%) vaikuttaa varsin hyvältä idealta triplaan sijoille 2 ja 3.

Johannes Bö (64,9%) on hurjasta pelikannatuksestaan huolimatta perusvalinta riville. Vihjerivi täydennetään Loginovin sekä parin superyllätyksen nimillä.

Veikkausvihje: Päivän Trio 1

1.Bö, Loginov, Christiansen
2.Garanichev
3.Eder, Kuehn
Rivit:6 riviä
Hinta:1,20€ (minimipanoksella 0,20€)

Veikkausvihje: Supertripla 3

1.Bö, Loginov, Garanichev
2.Bö, Loginov, Garanichev, Christiansen, muu 2.sija
3.Bö, Loginov, Garanichev, Christiansen, Kuehn, Rastorgujevs, muu 3.sija
Rivit:63 riviä
Hinta:12,60€ (minimipanoksella 0,20€)Katso kohteet ja kertoimet